Jönköping

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2013

Någon närmare presentation av UFO ska egentligen inte vara nödvändig.
Som ett av de mest legendariska hårdrockbanden finns det långt fler historier och anekdoter än låtar gjorda av bandet. Detta säger sig givetvis självt om ett band som varit aktivt i över 40 år.
För ett band i UFOs position idag skulle det vara enkelt att bara luta sig tillbaka, ge fan i att släppa nytt material och ändå kunna åka runt och fylla konserthallar världen över. Nu är ju detta tankesätt dessbättre främmande för UFO som sedan debuten 1970, hyfsat kontinuerligt släppt nya plattor och oförtrutet turnerat världen runt.
Bandet bildades 1969 och bestod då av sångaren Phil Mogg, bassisten Pete Way, trummisen Andy Parker samt gitarristen Mick Bolton.
Det stora genombrottet kom i och med tredje albumet ”Phenomenon” som också var det första med Michael Schenker i bandet. Här hittar vi odödliga genre klassiker som ”Doctor, Doctor” och ”Rock Bottom”. 1977 kom liveplattan ”Strangers In The Night”, av många ansedd som ett av de bästa livesläppen någonsin. Nu bestod bandet även av gitarristen och keyboardisten Paul Raymond och denna sättning brukar refereras till som det klassiska UFO.
Idag består bandet av Phil, Andy, Paul och gitarristen Vinnie Moore. Senaste studioalbumet, det tjugonde i ordningen, ”Seven Deadly”, släpptes 2012. Ett nytt album är under planering.
Under tiden fortsätter bandet turnerandet och nu är det återigen dags för ett Sverigebesök och fyra spelningar. Med låtar som ”Lights Out”, ”Only You Can Rock Me”,”Doctor Doctor” och ”Rock Bottom” är varje spelning redan en klassiker.

Turnédatum
27/3 Malmö – KB
28/3 Borlänge – Liljan
29/3 Göteborg – Sticky Fingers
30/3 Jönköping – Denim & Leather @APT

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 19th, 2013

Metalbandet Moloken från Umeå kommer passera sin hundrade spelning när de turnerar genom Sverige under december månad. Den 100e spelningen kommer ta plats där dom passade nog gjorde sitt absolut första framträdande, nämligen på Föreningsgatan 7 i Luleå.

Sedan starten 2007 har Moloken knappast legat på latsidan, de har flitigt producerat skivor samt turnerat hårt. Debuten kom redan 2008* i form av en EP och följdes tätt av första fullängdaren 2009* samt dess uppföljaren 2011*. Mellan 2008 och 2010 låg bandet på ett snitt med 25 spelningar/år men det var en siffra som mattades av 2011 då bandet kom in sin andra fas och spenderat stor kraft på att skriva nytt material för kommande släpp och endast turnerat sporadisk i Sverige och Finland.

Under decemberturnén kommer Moloken förutom att framföra låtar från deras två album, presentera mycket nytt material både från kommande album men främst från den utannonserade EPn.
Den ännu obetitlade EPn är nu klar för inspelning och kommer släppas under våren. I dagsläget förekommer samtal med ett flertal olika skivbolag, därför är releasedatum ännu ej satt.

Bandet kommer bland annat fira milstolpen genom att erbjuda alla deras släpp som gratis nedladdning via bandets hemsida.

Turnéschema:
5/12 Umeå på Verket
6/12 Skellefteå på Mullberget
7/12 Luleå på Föreningsgatan 7
27/12 Göteborg på Sticky Fingers (Scorched Tundra Festivalen /m Skitsystem, Kongh, Age Of Woe)
28/12 Jönköping på Kulturhuset
29/12 Karlskrona på Oden

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2013

Det finns folkmusik och det finns hårdrock, eller metal om man så vill. Sedan finns det band som tar av dessa båda stilar och gör till sin egen. Finska Finntroll är ett sådant band.
Bandet är ofta krediterade med att ha skapat just folkmetal. Hur det nu än ligger till med detta faktum så tillhör de helt klart det absoluta toppskiktet inom genren.
Finntroll bildades i Helsinfors 1997 och två år senare landade debutalbumet ”Midnattens Widunder” på skivdiskarna. Bandet turnerade hårt redan från begynnelsen och hittade snabbt sin publik, först i hemlandet, sedan över större delen av världen.
Efter att medlemmar kommit och gått, har bandet nu sedan 2006 haft samma sättning och har hunnit med att släppa sex studioalster, varav det senaste ”Blodsvept” kom tidigare i år. Senast Finntroll gästade Sverige, hösten 2012, ägde det rum på en Finlandsbåt, under Sweden Rocks flagg. Passande forum kanske, men bandet har inte stått på en svensk scen sedan 2010 års upplaga av Metaltown. Ett besök på egen hand har stått högt på bandets agenda och nu kommer det alltså att bli av.
Till våren besöker de Sverige för fyra gig. Finntroll är ett visuellt band som bör och ska, upplevas live.

I samarbete med Access Rock.

Datum:
19/2 Stockholm Klubben
20/2 Malmö KB
21/2 Göteborg Trädgårn
22/2 Huskvarna Folkets Park

Finntrolls Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 18th, 2013

Den kreativa musikmötesplatsen BeatMeet, som i år arrangeras i Jönköping den 18-19 oktober, kommer få rejäl tillökning med deltagande band. Närmare bestämt så kommer över 50 artister och DJ’s att spela under BeatMeet på flertalet scener i staden.

Både etablerade akter och up and comings från hela Sverige med namn som Loney Dear, Individen & Kungarna, Lé Betre och The Embodied är nu klara för BeatMeet.
Sammanlagt kommer över 50 band att spela under helgen, akterna presenteras fortlöpande.

Det blir också en särskild satsning på elektronisk musik där bland annat DJ’s som La Fleur, Filip Jenvén och Frau Krebs kommer att medverka. Förutom att spela kommer flera av dem även att hålla i olika seminarier.

Emil Svanängen, känd under namnet Loney Dear, kommer att genomföra en unik diasert. En blandning mellan dialogsamtal och konsert.

BeatMeet är en kreativ mötesplats för musiker, band, klubbägare, ljudtekniker
och andra musikintresserade.
BeatMeet vill på så sätt ge musikintresserade olika verktyg för att verka i en bransch som genomgått stora förändringar de senaste åren.

Sammanlagt arrangeras över 40 seminarier/workshops och över 50 konserter.
Under BeatMeet kommer bland annat Karamellfestivalen och TellUs filmfestival också att pågå.

Program och info uppdateras fortlöpande på: www.beatmeet.se.

BeatMeet arrangeras av Studieförbundet Bilda, Fritid Jönköping och Kultur Jönköping.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 8th, 2013

Efter en lätt uppvärmning i USA och Kanada med 54 turnédatum på två månader så känner Soilwork att det är dags för Europa att få ta del utav den svenska melodiska dödsmetallen när den är som bäst – det man också benämner som Soilwork!

Skrikhult Produktion presenterar stolt fyra datum i Sverige och ett Norge.

Behöver man presentera SOILWORK år 2013? Året 1995 satte ett par pågar i Helsingborg, med Björn “Speed” Strid i pole position, ihop grunden för vad som idag är Soilwork. De var bland de första att sprida The Gothenburg Sound över världen. Med senaste alstret, “The Living Infinite”, ett dubbelalbum (det första någonsin i genren) sprängfyllt av allt detta band är, så har de tagit en kräsen värld med minskad skivförsäljning på samma sätt som Gudrun (orkanen, inte Schyman) anno 2005 tvingade självaste kärnkraftverket Barsebäck på knä.

Som support ser ni SYBREED och KEEP OF KALESSIN!

Konsertdatum
03/11 Parkteatret – Oslo, Norge
05/11 Dynamo – Norrköping, Sverige
06/11 Club 700 – Örebro, Sverige
07/11 Folkets Park – Huskvarna, Sverige
09/11 KB – Malmö, Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 19th, 2013

Jerry Williams tar detta år farväl av sin trogna skara fans över hela landet.

Nu erbjuder Blixten & Co dig en unik möjlighet att säkra din plats och köpa biljetter före alla andra till publiksuccén som fått ett lysande mottagande av både press och publik – ”Jerka tar avsked – i sitt livs praktform”, ”Rockabillyfest på högvarv” och ”En Sprakande Show”. I höst besöker showen 12 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. Premiär i Jönköping den 13 september med avslutning i Linköping den 7 december. Ordinarie biljettsläpp fredag den 22 mars 2013.

TILL FÖRKÖPSERBJUDANDET

Förköpserbjudandet gäller från 19 mars t.o.m 21 mars kl 17.00.

Turnédatum hösten 2013
13 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
14 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
19 sep – Örebro, Conventum Arena
20 sep – Örebro, Conventum Arena
27 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
28 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
4 okt – Malmö, Malmö Arena
5 okt – Malmö, Malmö Arena
11 okt – Halmstad, Halmstad Arena
12 okt – Halmstad, Halmstad Arena
18 okt – Göteborg, Scandinavium
19 okt – Göteborg, Scandinavium
20 okt – Göteborg, Scandinavium
1 nov – Karlskrona, Telenor Arena
2 nov – Karlskrona, Telenor Arena
8 nov – Gävle, Läkerol Arena
9 nov – Gävle, Läkerol Arena
15 nov – Luleå, COOP Arena
16 nov – Luleå, COOP Arena
23 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
24 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
29 nov – Leksand, Tegera Arena
30 nov – Leksand, Tegera Arena
6 dec – Linköping, Cloetta Arena
7 dec – Linköping, Cloetta Arena

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 8th, 2013

90-talets swindie-våg födde band som kent, Broder Daniel, bob hund och The Cardigans. Men i trakterna kring Jönköping fanns det ytterligare ett band som var minst lika viktiga. The Motorhomes hade under några år ett enormt inflytande på det lokala musiklivet. Vi vågar påstå att efterföljare som The Mary Onettes, Du Pacque, Blackstrap och I’m from Barcelona alla någon gång haft ett gott öga åt The Motorhomes oklanderliga pophantverk.

Även nationellt hade The Motorhomes framgångar. Radiohits med låtar som “The Man” och “Into the Night”, vars video numer måste räknas som en svensk musikvideoklassiker. Men 2004 läggs bandet ner, bara några dagar innan P3 Popstad genomförs i Jönköping. En utmärkelse som de utan tvekan själva var högst delaktiga till.

Någonstans känner vi att The Motorhomes den gången inte fick skörda det de sått. Popadelica är därför otroligt stolta över att nu kunna presentera, för första gången på tio år, en exklusiv livespelning med The Motorhomes i Huskvarna Folkets Park. En chans att se ett av Jönköpings bästa band genom tiderna. En chans ni inte bör missa!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2013

Tre fina svenska akter inom rock, hårdrock och hardcore är nu klara. I sommar står Royal Republic, Civil War och Intohimo på några av festivalens scener. Peace & Love pågår mellan 25-29 juni i Borlänge.

Är det något svenskt band som de senaste åren har erövrat världen så är det just Royal Republic. Med stora festivalspelningar världen över och miljontals visningar på Youtube är de ett av rocksveriges hetaste band just nu. Förmodligen har du inte kunnat undgå att höra hiten ”Tommy-Gun” och ifjol släpptes albumet Save the nation. Det har med andra ord hänt mycket för Malmöpågarna i Royal Republic sen de deltog på och vann Emergenza Festival Sverige 2008. Nu är det hög tid för ett gig på Peace & Love.

Förra året valde Daniel Mullback, Oskar Montelius, Daniel Myhr och Rikard Sundén att hoppa av Sabaton. Nyheten offentliggjordes mitt under lanseringen av senaste Sabaton-plattan, Carolus Rex och nyheten slog ner som en bomb i hårdrocksvärlden och Dalarnas musikliv. Än i dag är det höljt i dunkel vad som ledde till det spektakulära avhoppet. I vilket fall som helst så ville de fyra fortsätta att spela tillsammans och bara veckor efter avhoppet från Sabaton, annonserade grabbarna sitt nya band, Civil War. Som basist rekryterades en mycket god vän från Sabaton-tiden, Stefan “Pizza” Eriksson och som sångare presenterades sensationellt Astral Doors / Lion’s Share / Wuthering Heights-sångaren, Nils Patrik Johansson. Snabbt släpptes debuten och vintern och våren kommer helt att ägnas åt att färdigställa det första fullängdsalbumet som är planerat till maj 2013.

Gå in på google-translate och översätt Intohimo från finska till svenska så får ni upp svaret på vad det här bandet och dess musik handlar om; Passion! 2004 i Jönköping startades hardcorebomben som fick namnet Intohimo och ganska snart var ruljansen igång med nomineringar till manifestgalan, turnéer i såväl Sverige som Europa samt ett antal hyllade utgivningar. Med sin post-hardcore uppblandat med såväl tunga som poppiga partier har de gjort sig ett stort namn och 2011 gav de sig iväg på en månadslång USA-turné ihop med Blindside. Nu är det dags för Peace & Love att få stifta bekantskap med Jönköpingsgrabbarna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2013

Nu släpper Dan Reed Signal Fire uppföljaren på första soloalbumet Coming Up For Air. Denna gång har han valt att jobba med producenten och musikern Rob Daiker (Meredith Brooks, Katy Perry). Albumet Signal Fire släpps den 15e februari 2013 på Zero One Music/Borders Musik.

Dan Reed har turnerat flitigt i Europa inklusive Sverige de senaste åren, både med sitt band och som soloartist. Förra året besökte han Sweden Rock Festival för andra året i rad. Mellan turnerandet tillbringade Dan Reed en tid på den svenska västkusten där den unika miljön influerade Dan till nya albumet Signal Fire – i både musik och text.

Albumet Signal Fire är inspelat i den amerikanska studion The Commune Studios i Portland, Oregon och i Zero One Studios i Prag, Dan hemstad sedan några år tillbaka. Det nya albumet är hårdare än det tidigare albumet Coming Up For Air. Signal Fire drar mer åt Dans tidigare musikstil under Dan Reed Network-tiden. Återigen visar Dan Reed sin talang som låtskrivare.

Dan Reed har tidigare synts som frontfigur i bandet Dan Reed Network. Bandet släppte totalt tre album och blev mest kända för hittarna Rainbow Child och Ritual som spelades flitigt på radiostationerna i Sverige och världen över på 80-talet. 1993 splittrades bandet. Även om de aldrig slog igenom på bred front vann de stor uppskattning, främst i Europa. Med sin funkiga hårdrock agerade Dan Reed Network uppvärmare åt bland andra Bon Jovi, David Bowie och Rolling Stones.

Albumet Signal Fire släpps på Zero One Music/Border Music den 15 februari.

I samband med albumreleasen beger sig Dan Reed ut på en turné med sitt band. Han besöker
Torsdag 21a februari – SödraTeatern, Stockholm
Fredag 22a februari – Bankiren, Västerås
Onsdag 27e februari – Sticky Fingers, Göteborg
Torsdag 28e februari – Sliver/Harrys, Jönköping
Fredag 1a mars – Hotel Tylösand, Halmstad
Lördag 2a mars – Moriska Paviljongen, Malmö

Dan Reed live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 5th, 2013

Grindcorebandet Exhale, med medlemmar spridda i Jönköping, Skövde och Göteborg, har skrivit på för det Singapore-baserade bolaget Pulverised Records vilka har just svensk dödsmetall som lite av en specialitet. Gruppen kommer i början av året att släppa sitt tredje album, “When Worlds Collide”.

Exhale spelade nyligen in en video för låten “Wrath Unleashed” tillsammans med Daniel Falk från FramedNoise.com.

Exhale består av:
Martin Brzezinski – Sång
Johan Wold Ylenstrand – Gitarr
Gustav Elowson – Trummor
Johan Fogelberg – Bas
Andreas Allenmark – Gitarr

...