Johnossi

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 5th, 2013

Johnossi ställer in sin höstturné på grund av sjukdom. Bandet skulle ha haft turnépremiär nästa vecka men tvingas ställa in på grund av att ena halvan av duon, trummisen Oskar “Ossi” Bonde, drabbats av sjukdom. Fans som redan köpt biljett uppmanas att kontakta sitt biljettställe för att få tillbaks sina pengar.

Bandet meddelar:
“Det är med stor sorg som vi idag måste meddela att vi tvingas ställa in samtliga planerade spelningar under resten av året.

Anledning till detta är att Ossi är sjuk och ej kapabel till att ge sig ut på vägarna den närmsta tiden.

Vi siktar på att vara tillbaka i full kraft under 2014 och återkommer då med eventuella nya speldatum.”

/ John & Ossi

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2013

I torsdags avslutade Johnossi sin omfattande sommarturné på Gröna Lund i Stockholm. Nu är det klart att också höstens turné kommer att avslutas på hemmaplan med ett klubbgig på Debaser Medis 14/12.

Tidigare i år släppte Johnossi sitt fjärde album “Transitions” med hitsingeln “Gone Forever”. Bandets omfattande sommarturné har tagit dom till festivaler som Bråvalla, Way Out West, Storsjöyran, Putte I Parken och Malmöfestivalen. Den avslutades i går på hemmaplan i Stockholm med en konsert på Gröna Lund.

Med start på Pustervik i Göteborg kommer bandet genomföra en klubbturné. Ett ypperligt tillfälle att se arenabandet Johnossi i ett något intimare sammanhang. Nu är det klart att också höstturnén kommer att gå i mål i huvudstaden, närmare bestämt på Debaser Medis 14/12

Johnossi höstturné 2013:
20 Sep HAMBURG Große Freiheit
21 Sep DORTMUND FZW
23 Sep LONDON Lexington
24 Sep AMSTERDAM Paradiso
25 Sep PARIS Batofar
26 Sep STUTTGART Wagenhallen
28 Sep BERN Bierhubeli
29 Sep SAARBÜRCKEN Garage
30 Sep DRESDEN Beatpol
01 Okt WIEN Arena
03 Okt NÜRNBERG Löwensaal
04 Okt BREMEN Schlachthof
05 Okt BERLIN Huxleys
06 Okt KIEL Die Pumpe
14 Nov GÖTEBORG Pustervik
15 Nov JÖNKÖPING Klubb Orange
16 Nov HELSINGBORG The Tivoli
20 Nov LINKÖPING Garden
22 Nov KARLSTAD Nöjesfabriken
23 Nov FALUN Magasinet
27 Nov ÖREBRO The Ritz
28 Nov NORRKÖPING Flygeln
29 Nov GÄVLE All Star
30 Nov LJUNGBY Garvaren
06 Dec SÄLEN Ice Nightclub
07 Dec VARA Klubb Out
11 Dec LULEÅ Kulturens Hus
12 Dec UMEÅ Idun
13 Dec UPPSALA Svandammshallarna
14 Dec STOCKHOLM Debaser Medis

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 28th, 2013

Tidigare i år släppte Johnossi sitt fjärde album “Transitions” med hitsingeln “Gone Forever”. Bandets omfattande sommarturné har tagit dom till festivaler som Bråvalla, Way Out West, Storsjöyran, Putte I Parken och Malmöfestivalen.

Den hyllade rockduon har fortfarande tillfällen kvar att möta publiken i sommar, bland annat på Gröna Lund i Stockholm. Det är alltså mitt under pågående turné Johnossi nu kan presentera ytterligare ett välfyllt spelschema för hösten.

Med start på Pustervik i Göteborg kommer bandet genomföra en klubbturné. Ett ypperligt tillfälle att se arenabandet Johnossi i ett något intimare sammanhang.

Innan Sverigeturnén startar ger sig bandet ut i september och oktober på sin andra Europaturné för året.

Johnossi höstturné 2013:
20 Sep HAMBURG Große Freiheit
21 Sep DORTMUND FZW
23 Sep LONDON Lexington
24 Sep AMSTERDAM Paradiso
25 Sep PARIS Batofar
26 Sep STUTTGART Wagenhallen
28 Sep BERN Bierhubeli
29 Sep SAARBÜRCKEN Garage
30 Sep DRESDEN Beatpol
01 Okt WIEN Arena
03 Okt NÜRNBERG Löwensaal
04 Okt BREMEN Schlachthof
05 Okt BERLIN Huxleys
06 Okt KIEL Die Pumpe
14 Nov GÖTEBORG Pustervik
15 Nov JÖNKÖPING Klubb Orange
16 Nov HELSINGBORG The Tivoli
20 Nov LINKÖPING Garden
22 Nov KARLSTAD Nöjesfabriken
23 Nov FALUN Magasinet
27 Nov ÖREBRO The Ritz
28 Nov NORRKÖPING Flygeln
30 Nov LJUNGBY Garvaren
06 Dec SÄLEN Ice Nightclub
07 Dec VARA Klubb Out
11 Dec LULEÅ Kulturens Hus
12 Dec UMEÅ Idun
13 Dec UPPSALA Svandammshallarna

Mer information om Johnossis Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 1st, 2013

Alice Coopers karriär sträcker sig från det sena sextiotalet fram till idag och spänner över garagerock, glam och metal. Som skräckrockens fader är han en av hårdrockens odiskutabla arkitekter.
Hans visuella och provokativa stil har lagt grunden till det som idag är metal, säger Andréa Wiktorsson, artistbokare på Storsjöyran. Utan Alice inget KISS, ingen Marilyn Manson eller Ozzy Osbourne.

Alice Cooper är alltjämt ett tungt publikdragande namn världen över. Inte minst i Sverige, där han i fjol, med en publik på över 22.000 personer, slog Håkan Hellströms publikrekord på Liseberg i Göteborg. 2011 blev Alice Cooper upptagen i den celebra samlingen “Rock & Roll Hall of Fame” Storsjöyran blir den enda spelningen i Sverige i sommar.

Johnossi. När Johnossi Storsjöyran 2010 med kort varsel bytte scen från Badhusparken till Stortorget och med bravur fyllde kostymen var det ett kvitto på att bandet tagit steget upp i den stora ligan. Tre år senare finns det ingen tvekan om att Johnossi hör till Sveriges musikelit, ett faktum som cementerades tidigare i år med det nya albumet “Transitions” mäktiga arenarock.

Ansiktet. R’n’b-duon Ansiktet består av Erik Nordström och Herbert Munkhammar och är aktuella med albumet “#DENNYARNBMANNEN”, en humoristisk och uppgörelse med r’n’b -genrens könsroller paketerad i en extremt snygg produktion.

Bo Kaspers Orkester. Förra året firade Bo Kaspers Orkester 20 år som band. 20 år av vemodiga melodier och lågmälda vardagsskildringar som pricksäkert fångat det stora i det lilla. Jubileet markerades med släpptes av deras tionde album “Du borde tycka om mig”. På Yran kommer Bo Kaspers att spela i Cirkustältet, vilket innebär en verkligt intim konsert nära sin publik.

Elliphant. Med sitt futuristiska sound bjuder rapparen Elliphant på ett mish-mash av olika klubbbaserade stilar. På årets Grammisgala uppträdde Elliphant med den stenhårda “Boom your head up”, en ilsken dänga sprängfylld med pondus och tungt sväng. Elliphant kommer att riva Stora Dans-scenen på Yran i sommar!

Lilla Namo. Kaxiga genusflippen “Haffa Guzz” blev en enorm succé, spelades flitigt på radio och ledde till en rad oförglömliga klubbspelningar. Hennes snillrika och kompromisslösa rimstil utsågs till “Årets svenska rap” av Musikguiden och hon blev rejält omskriven i media. Under 2013 har hon nått en ännu större publik genom sitt samarbete med Petter på radiohitten “King”.

The Nomads. Utan The Nomads inget Hellacopters och inget The Hives. Den svenska rockhistorien skulle se annorlunda ut utan garagerockpionjärerna från Solna som sedan 1980 frälst musikälskare med sin explosiva mix av driven rock n’ roll och självklara melodier. Förra året släpptes första platta på elva år, en lysande uppvisning i vital rock fylld av energi och passion.

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao, Stiftelsen , Ulf Lundell, Darin, Adrian Lux, Olle Ljungström och El Perro Del Mar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 14th, 2013

Om mindre än en vecka släpps Johnossis efterlängtade fjärde album Transitions men redan nu finns smakprov från alla på spåren på albumet i en nysläppt interaktiv video.

Tittaren får en nyckel till Transitions och stiger in i en hiss där de sen kan välja vilken våning och låt de vill besöka under färden. Med finns även en video från inspelningen av duett-versionen på ”Seventeen” Johnossi gjorde tillsammans med Anna Ternheim. Låten finns tillgänglig som bonus-spår på itunes-versionen av Transitions.

Så här kommenterade Johnossi Ternheim-duetten på sin Facebook-sida:

Vi har länge varit beundrare av Anna Ternheims musik. När vi väldigt spontant bokade en studio i Stockholm för några veckor sedan för att spela in några alternativa/akustiska versioner av låtar från “Transitions” så tänkte vi på Anna och ville gärna ha henne med på en av dom. Vi visste inte vad vi skulle göra tillsammans utan lät det vara öppet med inställningen att “vi får se vad som händer”.
Det som hände var att vi på två timmar spelade in en alternativ version av låten “Seventeen” från “Transitions.”. Allt spelades in live och i en enda tagning.

Transitions släpps på CD/LP/Digitalt den 20 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Idag släpptes videon till Johnossis senaste singel Gone Forever, hämtad från kommande albumet Transitions.

Gone Forever hördes för första gången på årets upplaga av P3 Guld-galan i Skandinavium i Göteborg, nu har singeln även fått en video i händerna på regissören Filip Nilsson. Videon släpps idag och finns tillgänglig på Youtube.

Nya albumet Transitions släpps 20 mars och blir Johnossis fjärde fulländare och uppföljaren till Mavericks från 2010. Transitions har producerats och mixats av bandets vapendragare Lasse Mårtén som även producerade Mavericks. Nytt i sammanhanget denna gång är att även Björn Yttling (Lykke Li, Primal Scream, Peter Bjorn & John m fl) och Pontus Winnberg (Miike Snow m fl) har ett finger med i spelet som exekutiva producenter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 20th, 2013

Sist Johnossi släppte album, 2010 års hyllade ”Mavericks”, premiärspelades hitsingeln ”What’s The Point” live på P3 Guld-galan. Under året växte singeln till att både sälja platinum och bli en 2010 års absolut mest spelade låtar på radio. Nu skall bandet upprepa bedriften. Singeln ”Gone Forever” hördes för första gången under lördagskvällens P3 Guldgala i Scandinavium, Göteborg, när bandet uppträdde live. Johnossi har genom hela sin karriär varit en tydlig duo, men ikväll tog de för första gången in förstärkning på scen i form av The Soundtrack of Our Lives-medlemmen Martin Hederos på keyboards. ”Gone Forever” finns nu tillgänglig på Spotify och Itunes.

”Gone Forever ”är första singeln från kommande albumet ”Transitions” som släpps på Universal Music den 20 mars. Albumet är inspelat i Riksmixningsverket-studion i Stockholm under hösten 2012. ”Transitions” har producerats och mixats av bandets vapendragare Lasse Mårtén som även producerade “Mavericks”. Nytt i sammanhanget denna gång är att även Björn Yttling (Lykke Li, Primal Scream, Peter Bjorn & John m fl) och Pontus Winnberg (Miike Snow m fl) har ett finger med i spelet som exekutiva producenter.

Skandinavien-turné
2 maj Oslo, Rockefeller
3 maj Göteborg, Trädgårn
4 maj Malmö, KB
5 maj Stockholm, Cirkus

Johnossi live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Nytt år, och det är inte vilket år som helst som vi har framför oss – knappa sex månader kvar tills vi öppnar insläppet till Sveriges nyaste namn på sommarfestivalkartan. Vi rivstartar året genom att välkomna fyra namn till den första upplagan någonsin av Bråvalla Festival. De akter som idag ansluter sig till festivalens line-up är den energiska rockduon Johnossi, hyllade metalcore-kvartetten Bullet For My Valentine, Australiens metalstoltheter Parkway Drive samt Sveriges electrodrottningar Rebecca & Fiona.

Johnossi /s/
Få band kan låta så mycket som så få personer som Johnossi. Med en sättning av enbart gitarr och trummor lyckas den här dynamiska duon förmedla mer kraft och energi på scen än de flesta. I mars kommer deras fjärde ännu obetitlade album att släppas, och det första intensiva och explosiva smakprovet från får vi genom Gone Forever som världspremiärars på P3 Guld-galan. För tre år sedan stod duon på samma P3 Guld-scen och fullkomligt knockade publiken med premiären av singeln What’s the point. Låten blev som vi alla vet en gigantisk hit och vi känner inga som helst tvivel på att historien kommer att upprepa sig i år.

Bullet For My Valentine /uk/
Redan med debuten Poison från 2005 drog Bullet For My Valentine ifrån som det tyngsta band Wales någonsin frambringat, och sålde över 1 miljon exemplar av skivan i tider när skivförsäljningen generellt störtdök. Sagan fortsatte med hyllade Scream Aim Fire, de spelade med Metallica och Guns & Roses och befann sig plötsligt i det absoluta toppskiktet av metalband. I februari kommer bandets fjärde album, Temper Temper, och med det i trunken kommer de kliva upp på scenen på Bråvalla Festival med ett liveset mer lättantändligt än vätgas.

Parkway Drive /aus/
Parkway Drive har någonstans mellan influenser som Slayer, In Flames och Anti-Flag mejslat ut en egen hybrid av metal och hardcore, alltid med en finess och kvalitet som blivit deras signum. För vår del betyder Parkway Drive att Bråvalla Festival får sin beskärda del av svintung, brutal och oemotståndlig australiensisk metal i sommar, det här kommer sannerligen bli legendariskt.

Rebecca & Fiona /s/
Ända sedan Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick fann varandra har de inte bara regerat över klubbscener, de har blivit ikoner för en hel generation svenskar och representerar vad hårt arbete kombinerat med talang kan göra. Tillsammans är duon en sann partymaskin som kan få vilken lokal, vilken plats eller vilken scen som helst att bli till en överkokande nattklubb. Så när Rebecca & Fiona ställer sig på scenen under Bråvalla startar festen på riktigt. Och alla är bjudna.

Mer info om artisterna finns på: www.bravallafestival.se/artister.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Johnossi återvänder för att ställa till med högoktanig show i sommar! Även de mycket unga kaliforniska bröderna Lei lär släppa loss rejält med sin White Stripes och Black Keys-inspirerande punkrock. Peace & Love pågår mellan 25-29 juni i Borlänge.

Båda akterna består av vardera två medlemmar och har sättningen trummor och gitarr.

Johnossi är äntligen tillbaka med nytt album efter en tids tystnad! Sedan debuten 2005 har John Engelbert och Ossi Bonde hamrat, riffat och svettat sig fram till den absoluta framkanten av svenska rockband.
Med det tredje, guldsäljande, albumet Mavericks (2010) nådde duon en ny nivå, och framförallt med megahiten ”What’s the point”. Första singeln från nya albumet, “Gone Forever”, får världspremiär i direktsänd TV när Johnossi framför den live på P3 Guld.
Johnossi har alltid varit ett beryktat liveband och hyllats för sin kraft och energi på scen.

The Bots består av Mikaiah och Anaiah Lei, 19 och 15 år gamla. De har turnerat tillsammans med Blur, Refused och Tenacious D och dessutom spelat i Hyde Park under den stora konserten i samband med OS i somras.
The Bots är med andra ord hetare än någonsin och nu kommer de till Peace & Love med sin stenhårda punkrock med endast gitarr och trummor som ackompanjemang. The Bots titulerar sig som konst, musik och kunskap och det stämmer in bra på duon från Glendale i Kalifornien. Efter en snart 7 år lång musikalisk resa kommer de nu till Sverige för första gången.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2012

Vi jobbar på många fronter men vill redan nu presentera de akter som är klara, förklarar PIP:s arrangör Niclas Lagerstam när han idag kan presentera 2013 års första elva akter.

Det jobbas intensivt med Putte i Parken 2013 som arrangeras i Mariebergsskogen i Karlstad 3-6 juli.
2012 blev en fullträff när vi för första gången arrangerade PIP i Karlstad och vi hoppas förstås på en lika nöjd publik och lika nöjda artister som i somras, säger Niclas Lagerstam.

I detta första bandsläpp fokuserar vi uteslutande på den svenska markaden, för det är ju verkligen så: Sverige har oerhört mycket att komma med på musikhimlen och vi är ytterst stolta över att presentera denna blå-gula startelva: Johnossi, Timo Räisänen, Rebecca & Fiona, Amanda Jenssen, Panda Da Panda, Lorentz & Sakarias, Lé Betre, Hardcore Superstar, Sparzanza, Stor och Labyrint.

Elva spännande akter som vi tycker ger en bra mix av det som varit PIP:s kännetecken – att blanda stora etablerade namn med nya spännande akter, säger Niclas Lagerstam.

Över 10.000 PIP-besökare sommaren 2012 kunde när Lars Winnerbäck stängde festivalen lördag natt konstatera att festivalen blivit en succé. Nu bygger Putte i Parken-organisationen vidare på konceptet.

– PIP i Mariebergsskogen blev en fullträff med Sveriges vackraste festivalområde, en camping så nära scenerna att man kom till dem på ett par minuter och samtidigt en närhet till hela Karlstad city.
– Dessutom ett intensivt och intimt samarbete med kommunen, hotell, restauranger och cityhandeln som vi hoppas kunna utveckla ännu mer.
Men just nu handlar det förstås mest om de akter som ska fylla scenerna vid Vänerns strand i sommar.
– Det är ett intensivt arbete och vi har många bollar i luften när det gäller akter inför 2013, säger Niclas Lagerstam.
– Vi har velat släppa de här akterna nu när de är klara men det här är förstås bara början, konstaterar han.
Målet?
– Att bli Sveriges bästa festival även 2013.

www.putteiparken.se

...