Jill Johnson

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2013

UR:s uppskattade Pop och politik är tillbaka i rutan. Som vanligt bjuds det på rafflande nutidshistoria genom ett musikaliskt filter. Start 27 februari kl. 22.30 i SVT1.

I säsongens första program pratar Jill Johnson och Adam Tensta om sin bakgrund och vad den betytt för deras val av genre. Hur mycket präglas musiken av klass och uppväxtförhållanden? Hade Jill kunnat bli hiphopartist och Adam countrysångare? Diskussionen leder till upptäckten av en oväntad länk mellan country och hiphop. Programledaren Anna Charlotta Gunnarson gräver ner sig i housemusikens historia och berättar om DJ-konstens sanslösa klassresa. Storyn om bling-bling ger inblick i vad som värderats som fint och fult i musiksvängen.

I andra programmet diskuterar musikjournalisten Ametist Azordegan och artisten Kajsa Grytt fängelser, tortyr och romantiken kring ”outlaws”. Kajsa Grytt berättar om arbetet med sin skiva Brott och straff där kvinnliga interner skrivit texterna. Ametist delar med sig av historien om familjens dramatiska flykt från hemlandet Iran, och hur och varför hennes mamma under flykten riskerade livet för en hitlåt. Du får också veta hur musik använts som redskap för att tortera fångar.

Längre fram gästas studion av artisten och motorjournalisten Joppe Pihlgren och rallyföraren Ewy von Korff som skapade stor sensation när hon vann Argentinarallyt 1962. De pratar såklart om kopplingen mellan bilar, motorer och musik. Journalisten Thella Johnson och artisten Magnus Carlson samtalar om laddad musik som påverkar människan på både gott och ont. Demokrati är diskussionsämnet när Barbro Westerholm, läkare, forskare, politiker, och Tomas Andersson Wij, journalist och musiker, möts i studion. I sista programmet kretsar samtalet kring FN. Gästerna är Titti Sjöblom, som under många år arbetat som fältartist för FN och journalisten Maria Persson Löfgren, som bevakat FN i sitt arbete som utrikeskorrespondent bland annat för Sveriges Radio.

Samtliga avsnitt (onsdagar kl. 22.30 i SVT1)
Musik och klass, 27/2
Fångenskap, 6/3
Bilen, 13/3
Laddad musik, 20/3
Demokrati, 27/3
FN, 3/4

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Med ett nytt album i ryggen kan publiken återigen se fram emot att få träffa och lyssna på Jill Johnson och hennes band i ett antal utvalda konserthus under april 2013.

Att Jill Johnson fått svenska folket att lyssna på country är knappast någon nyhet. Men dagens Jill är inte enbart country. Dagens Jill målar från en palett där countryn får dela plats med både rock och americana och med det nya albumet ”A Woman Can Change Her Mind” tar Jill ytterligare ett steg i en ”rock-rootsigare” riktning.

“Jag skulle säga att “A Woman Can Change Her Mind” på sätt och vis är ett kapitel två av “Flirting With Disaster”, i det avseende att soundet har landat redan i skrivande stund. Förra plattan gav countryn en rockedge och den här plattan har ett rock-rootsigt sound med en country-kant”, berättar Jill.

Det här är något som vi kommer att få se live då Jill på konserterna har med sig samma musiker som har varit med och spelat in nya skivan.

Jill har det senaste året även tagit klivet ut på den internationella arenan då hennes förra album ”Flirting With Disaster” släppts i ett flertal europeiska länder, hon varit på Europa-turné med den amerikanska countryartisten Toby Keith och gjort en duett med Lionel Richie på dennes senaste album ”Tuscagee”. Årets album innehåller också det en fantastisk duett – nämligen ”Come Wake Me Up” som hon gör tillsammans med ett av USA:s absolut största countryband, Rascal Flatts.

Speldatum:
Fredag 5/4 Borås – Åhaga Konserthus
Lördag 6/4 Jönköping – Konserthuset
Söndag 7/4 Vara – Konserthuset
Torsdag 11/4 Växjö – Konserthuset
Fredag 12/4 Kalmar – Kalmarsalen
Lördag 13/4 Helsingborg – Konserthuset
Söndag 14/4 Halmstad – Teatern
Fredag 19/4 Linköping – Konsert & Kongress

Mer information om Jill Johnsons turné

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 7th, 2012

Idag, den 7 november, släppte Jill Johnson sitt nya album “A Woman Can Change Her Mind”.

Dagens Jill målar från en palett där countryn får dela plats med både rock och americana och med det nya albumet tar Jill ytterligare ett steg i en ”rock-rootsigare” riktning.

”Jag skulle säga att “A Woman Can Change Her Mind” på sätt och vis är ett kapitel två av “Flirting With Disaster”, i det avseende att soundet har landat redan i skrivande stund. Förra plattan gav countryn en rockedge och den här plattan har ett rock-rootsigt sound med en country-kant”, berättar Jill.

Jill har det senaste året även tagit klivet ut på den internationella arenan då hennes förra album ”Flirting With Disaster” släppts i ett flertal europeiska länder och hon varit på Europa-turné med den amerikanska countryartisten Toby Keith. I januari gjorde Jill en duett med Lionel Richie dennes senaste album ”Tuskegee” och i oktober gästade hon Lionel på hans Sverige-spelningar.

”A Woman Can Change Her Mind” innehåller också två duetter. ”Come Wake Me Up” gör Jill tillsammans med ett av USA:s största countryband – Rascal Flatts. De har, förutom över 21 miljoner sålda album, toppat alla listor i USA samt vunnit otaliga ”Vocal Group of the year”-troféer. I ”Nobody´s Getting Out Of This Love Tonight” möts Jill och Nathan Chapman. Nathan producerade Jills album “The Woman I´ve Become” och är idag en av världens mest framgångsrika producenter och låtskrivare som b.la ligger bakom Taylor Swifts genombrott.

Albumet har spelats in live hos Malmö-producenten Amir Aly och för första gången medverkar Jills livemusiker som hon spelat med i många år; Göran Eriksson, Johan Gullbo, Jonas Lidholm, Patrik Hjerling och Roger Gustafson. De tillhör några av Sveriges absolut bästa musiker och har förstås även de bidragit till soundet på nya skivan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 9th, 2012

jill-johnson-2012

Måndagen den 19 mars släpps Jill Johnsons senaste album “Flirting With Disaster” via Universal Music i hela Europa.

Jill påbörjade sitt internationella arbete redan i höstas, då hon var förband på den amerikanska countrystjärnan Toby Keiths Europa-turné. Nu fortsätter det med hennes medverkan på den europeiska utgåvan av Lionel Richies senaste album “Tuskegee”, där de gör duetten “Sail On” tillsammans.

Ikväll medverkar också Jill Johnson tillsammans med Lionel Richie i SVT:s “Skavlan”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2011

jill-johnson-flirting-with-disaster

Albumet “Flirting With Disaster” gick idag in direkt på första plats på Sverigetopplistan. Det är Jill Johnsons 14:e album men hennes allra första topplacering. Alla låtar på skivan är skrivna av Jill och hennes goda vän Liz Rose (som bl a ligger bakom Taylor Swifts låtar) – med hjälp från Lisa Carver, Pam Rose och Lori McKenna.

Den här gången har Jill Johnson bytt Nashville mot Sverige och tillsammans med Malmö-producenten Amir Aly skapat ett naknare och samtidigt ett aningen rockigare sound.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2010

jill-johnson

Igår, fredagen den 9 april skulle den svenska countrydrottningen Jill Johnson haft premiär i Gävle, men tog beslutet att flytta konserten till den 26 april kl.20.00. Efter läkarbesök tvingas hon nu också flytta Karlstad den 10 april och Västerås den 11 april

Nya datum blir.
Gävle 26 april kl.20.00
Karlstad 2 maj kl.19.00
Västerås 13 maj kl.19.00

Köpta biljetter gäller till nytt datum eller återlöses på inköpsstället, ATG eller Ticnet ombud, mer information hos respektive konserthus.

Jill Johnson är naturligtvis mycket ledsen för detta, men hoppas att publiken förstår och kommer på de nya dagarna som kommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 7th, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

Det står klart att Amanda Jenssen är årets stora Svensktoppsdrottning. Idag utökade hon sin redan överlägsna ledning på listan med Idol-finalisten Erik Grönwall kämpandes bakom sig. Lars Winnerbäck & Miss Li är dock precis lika överlägsna med sina 130 veckor på listan med duetten “Om du lämnade mig nu” som bibehåller en femteplats från föregående vecka. Jill Johnson passar på att ta ett kliv uppåt till tredje plats med “The Heat Is On”. Det är fortfarande mycket jämnt bakom de två i toppen och Christer Sjögren halkar ner hela fyra placeringar till sjunde plats trots att han bara är 19 poäng efter trean.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 22nd, 2010

jill-johnson

När Svensktoppen sändes under gårdagen fick vi inte mindre än två nykomlingar på listan. Sveriges countrydrottning Jill Johnson intog sjätteplatsen med den svenska OS-låten “The Heat Is On” och Anders Ekborg tog sig in på nionde plats med “The Saviour”. I övrigt så är de översta två, Amanda Jenssen och Idol-vinnaren Erik Grönwall, ännu ohotade i toppen med “Happyland” respektive “Higher”. Fyran, Christer Sjögrens “Ge oss år tillbaka”, och trean, Lars Winnerbäck & Miss Lis “Om du lämnade mig nu” bytte placeringar med varandra jämfört med föregående vecka.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2010

jill-johnson

I dag kom hon – Sveriges countrydrottning Jill Johnsons senaste familjemedlem! Den efterlängtade tjejen som fått växa till sig i mammas mage, 3750 g och 52 cm. Alla i familjen Johnson-Werner mår bra och är förstås superglada!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2009

jill-johnson

Efter en mer än tio år lång karriär är Jill Johnson idag en av Sveriges mest eftertraktade artister. I vår ger hon sig ut på en Unplugged-turné med samma namn som senaste albumet ”Music Row II”. Turnépremiär blir den 9 april i Gävle Konserthus, följt av ytterligare sexton konserter. Biljetter till turnén släpps måndag den 30 november.

I slutet av oktober släppte Jill uppföljaren ”Music Row II” på vilken hon även den här gången tolkar sina personliga favoriter med gästspel från personliga favoritröster som Björn Skifs och Titiyo.

”Jag ser otroligt mycket fram emot att åter få göra en vårturné. Det har blivit lite av en tradition för mig och mitt band att möta konserthuspubliken ute i landet vilket känns både tryggt och spännande!”, säger Jill Johnson

Turnéplan
9.4 Gävle, Konserthuset
10.4 Karlstad, Sundstaaulan
11.4 Västerås, Konserthuset
16.4 Helsingborg, Konserthuset
17.4 Linköping, Konsert & Kongress
18.4 Örebro, Konserthuset
22.4 Sundsvall, Tonhallen
23.4 Umeå, Aula Nordica
24.4 Piteå, Acusticum
25.4 Luleå, Kulturens Hus
28.4 Uppsala, Konsert & Kongress
30.4 Malmö, Konserthuset
1.5 Göteborg, Konserthuset
5.5 Uddevalla, Östraboteatern
6.5 Uddevalla, Östraboteatern
7.5 Borås, Åhaga
8.5 Jönköping, Konserthuset

Turnén presenteras av Lifeline Entertainment, Live Nation & MLP.

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...