Iron Maiden

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

Efter ett succéartat premiärår för Bråvallafestivalen i Norrköping, den största festivalen som någonsin har arrangerats i Sverige, är det nu dags att blicka framåt mot nästa sommar. Det första klara bandet till Bråvalla 2014 är inga mindre än IRON MAIDEN!

Nästa år ger sig IRON MAIDEN ut på turnén “Maiden England World Tour” och spelningen på Bråvalla blir den enda som bandet gör i Sverige. Den extremt framgångsrika turnén “Maiden England World Tour” har tagit sitt namn från den klassiska liveupptagningen från Birmingham 1988 och baseras på hits samt fanfavoriter från 1980-talet, varav vissa kommer bli framförda live för sista gången någonsin. Iron Maidens manager Rod Smallwood förklarar:

– Som alla våra fans känner till är “Maiden England” den tredje delen i vår “History Triology” över 1980-talets video/dvd-utgivningar, så det här kommer troligtvis bli sista gången vi turnerar med en låtlista baserad på 80-talet och därmed även den sista gången NÅGONSIN som fansen kommer att få höra vissa av dessa låtar live.

– På grund av det kommer vi att ändra om lite i låtlistan för konserterna under 2014, för att göra den mer representativ för hela 80-talet och de tre DVD:erna – “Early Days”, “Live After Death” och givetvis “Maiden England”, tillsammans med ett anmärkningsvärt undantag från 90-talet. Fansen kommer att veta vilken låt jag pratar om!

När “Maiden England”-turnén är över kommer bandet att ha spelat 102 konserter i 32 länder inför över två miljoner fans sen den inleddes i USA i juni 2012.

IRON MAIDENS konsert på Bråvallafestivalen i sommar ser ut att vara förutbestämd att bli en modern klassiker!

Förutom IRON MAIDEN är det även klart att Bring Me The Horizon, Trivium, We Came as Romans samt Of Mice & Men kommer till Bråvalla, som nästa år arrangeras 26-28 juni.

Nästa års Bråvallafestival har fått en hård inledning, men inom kort kommer fler bandsläpp som fokuserar på andra genrer.

Rabatterade Wild Card-biljetter till Bråvalla släpps exklusivt i Norrköping lördagen 14 december och kommer säljas hos Norrköpings Turistbyrå mellan klockan 10:00 till 14:00. I resten av landet släpps biljetterna måndagen 16 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Äntligen är väntan över för tusentals Iron Maiden-fans och ölälskare! Måndagen den 2 december lanseras Iron Maidens TROOPER Premium British Ale i samtliga av Systembolagets butiker över hela landet – någonting som gjorts möjligt tack vare bandets legendariskt lojala fans.

TROOPER ale har fått sitt namn från Iron Maidens nionde singel ’The Trooper’, som inspirerats av Tennysons dikt ’The Charge of the Light Brigade’, som skrivits av basisten och en av Maidens grundare Steve Harris. ’The Trooper’ hördes för första gången på skivan ’Piece of Mind’, och har sedan den släpptes 1983 varit en konstant hit med fans över hela världen och även en viktig del av bandets livespelningar.

Ölet bryggs hos Robinsons Brewery i Cheshire, England, där man bryggt real ale i 175 år. Iron Maidens sångare Bruce Dickinson har personligen varit delaktig i att utveckla receptet tillsammans med Robinsons bryggmästare. Bruce säger; ”Jag har varit ett fan av traditionell engelsk ale så länge jag kan minnas och jag trodde att jag dött och kommit till himlen när jag blev tillfrågad att utveckla vår egen öl.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 5th, 2013

Sweden Rock Festival presenterar en högtidsstund för Iron Maiden-kännare onsdagen den 4 juni. Paul Di’Anno är mannen som sjöng på bandets två första album “Iron Maiden” (1980) och “Killers” (1981) – heavy metal-historia är bara förnamnet. Han har senare gått vidare till band som Praying Mantis och Killers. Blaze Bayley värvades i sin tur från Wolfsbane för att fronta Iron Maiden under 90-talet, närmare bestämt på de mörka och ödesmättade “The X factor” (1995) och “Virtual XI” (1998). Han är numera en högt respekterad soloartist. Paul Di’Anno har meddelat att år 2014 blir hans sista som artist och detta SRF-evenemang därmed hans farväl till den nordiska publiken. Ytterligare ett skäl för varje troget Iron Maiden-fan att finnas på plats och salutera två sanna heavy metal-hjältar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Det legendariska brittiska hårdrocksbandet Iron Maidens sångare och mångsysslare Bruce Dickinson avslöjade nyligen för norska VG att han i november kommer att debutera en egen spoken word-show i Oslo. Dickinson berättar att han tillsammans med sin promoter diskuterade John Cleeses en-mannashow och blev tillfrågad om det kunde vara något för honom. Det var värt att pröva tyckte Dickinson och även om Oslo är det enda planerade datumet i nuläget så kan det bli fler städer framöver om det fungerar bra. Showen kommer att baseras kring filmen “Iron Maiden: Flight 666”.

“The Bruce Dickinson show” kommer att äga rum på Oslo Konserthus den 2 november.

Bruce Dickinson är lite av ett universalgeni som utöver den framgångsrika karriären med Iron Maiden och som soloartist även har skrivit böcker, varit värd för radioprogram, tävlat i fäktning, arbetat som pilot och marknadsdirektör samt startat flera olika företag.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Hårdrocksbandet Sabaton från Falun kommer att vara förband till legendariska Iron Maiden på inte mindre än åtta spelningar i sommar i Tyskland, Sverige, Ryssland, Finland och USA. Däribland finns konserterna i Malmö den 10 juli och Stockholm den 13 juli.

Svenska turnédatum:
10 juli – Malmö Stadion, Malmö
13 juli – Friends Arena, Stockholm

Sabaton släppte förra året sitt sjunde studioalbum “Carolus Rex” genom tyska Nuclear Blast Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 11th, 2013

1983 släppte det legendariska brittiska hårdrocksbandet Iron Maiden singeln “Trooper” med ett omslag som föreställde ett dödskallemonster med ett blodigt svärd och en brittisk flagga. Detta omslag tänkte Iron Maiden också använda sig av som etikett på sitt egna öl. Detta gick emellertid inte hem i Sverige. Systembolaget har nämligen stoppat lanseringen av Iron Maiden-ölen med hänvisning till att etiketten inte är förenlig med den svenska alkohollagen.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 13th, 2013

Igår kväll avled Iron Maidens tidigare trummis Clive Burr. Han blev 56 år gammal. Burr somnade in fridfullt i sitt hem efter att under många år ha lidit av dålig hälsa på grund av den allvarliga kroniska sjukdomen multipel skleros (MS), en nervsjukdom som även Louise Hoffsten drabbats utav. Sjukdomen har ökat i västvärlden i modern tid, en ökning som i nyare studier kopplats samman med högre saltkonsumtion. Orsaken är dock fortfarande okänd men sjukdomen drabbar oftast unga människor och är vanligare på norra halvklotet samt hos kvinnor.

Clive Burr blev medlem i Iron Maiden 1979 och spelade på det legendariska brittiska hårdrocksbandets första tre album “Iron Maiden” (1980), “Killers” (1981) och “The Number of the Beast” (1982). Innan dess spelade han med Samson, bandet som Iron Maidens sångare Bruce Dickinson var med i innan också han anslöt sig till Maiden.

Iron Maiden startade 2002 Clive Burr MS Trust Fund för att samla in pengar till Burr och hans familj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Universitetslektorn Martin Jacobsen vid West Texas A&M University spelade en gång upp låten “Out Of The Silent Planet” från det legendariska brittiska hårdrocksbandet Iron Maiden under en övning i undervisningen där han presenterade visuella diagram av textkonstruktion.

Klassen uppskattade Jacobsens kreativa inslag i undervisningen och sedan dess har han börjat ge en helt ny kurs som går under namnet “Introduction To Literature: Heavy Metal As A Literary Genre”, det vill säga på svenska “Introduktion till litteraturen: Heavy metal som en litterär genre”. Jacobsen förklarar att många textförfattare inom metalgenren har inspirerats av många av världslitteraturens giganter.

“I texterna i heavy metal kan man skriva om allt. Sociala frågor, det mänskliga livet, trollkarlar och drakar – om du är intresserad av ett ämne så finns det förmodligen en metallåt om det”, säger den 22-åriga studenten Eric Bauer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 13th, 2013

en 25 januari medverkade det legendariska hårdrocksbandet Iron Maidens sångare Bruce Dickinson i Harstadkonferansen i Harstad i Nordnorge. Dickinsons tal handlade om inspirerande entreprenörskap. Förutom att vara sångare i ett av världens bäst säljande band så är Bruce Dickinson även verksam som pilot, affärsängel och entreprenör. Han har även lett radioprogram, skrivit böcker och i sin ungdom tävlat internationellt i fäktning.

Nyligen startade Bruce Dickinson ett företag som erbjuder flygplansunderhåll i Wales. Han är även involverad i produktionen av en ny generation lätta drönare kontrakterade av den amerikanska armén. Utöver detta håller han på att starta upp ett separat företag som ska utbilda och träna framtida piloter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 13th, 2013

Nu kommer äntligen liveklassikern MAIDEN ENGLAND från 1988 på DVD! Filmen har restaurerats minutiöst, försetts med 5.1-ljud och kompletterats med alla extranummer från konserterna i Birmingham. DVD’n som releasas den 25 mars innehåller även nygjorda The History Of Iron Maiden part 3, och den 90 minuter långa dokumentären Twelve Wasted Years från 1988, som heller aldrig tidigare funnits på DVD. MAIDEN ENGLAND släpps även på CD och Picture Disc samma datum.

...