Icona Pop

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2014

iconapop-exklusivt

Icona Pop släpper idag sin nya singel Get Lost. Duon som de senaste två åren haft USA som sin bas och samtidigt turnerat världen runt vänder nu blicken mot Sverige när de släpper sin nya singel Get Lost – exklusivt i Sverige.

Icona Pop har under våren agerat förband åt bland annat världsstjärnor som Katy Perry och Miley Cyrus men har under idogt turnerande hunnit med att spela in den nya singeln Get Lost. Låten är skriven av Aino Jawo, Caroline Hjelt, Grizzly och Anjulie Persaud.

Just nu befinner sig Icona Pop på en tolvdagarsresa runt jorden, en intensiv turné som startar i New York och slutar i San Juan, Puerto Rico. Turnén dokumenteras i bloggform på Aftonbladet.se

Lyssna på Get Lost på Spotify

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2013

Överallt på världens läppar formas nuförtiden fyra stavelser – Icona Pop. Från det golv de sov på i London för ett par år sedan var det svårt att föreställa sig studion där Skavlan log ifrån. I fredags kväll gästade de honom för att berätta sin historia och framföra hit-singeln All Night.

Tidigare under året har deras singel Girlfriend spelats på högsta volym från balkonger och klubbar världen över och har nu passerat guldstatus. Ännu en trofé att hänga upp på den multipelt prisbelönande duons vägg. Tidigare har bl.a. den välkände singeln I Love It nått trippel platina status i Sverige och dubbel platina i USA.

Icona Pop släppte nyligen sitt andra album ”This Is… Icona Pop” i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 25th, 2013

Efter ett år av massiva internationella framgångar släpper Icona Pop sitt andra album ”This Is… Icona Pop”. Den 30 oktober släpps den efterlängtade uppföljaren i Sverige.

I september förra året flyttade Icona Pop sin bas till USA. De senaste tolv månaderna har duon hunnit med att nå 2X platina (ca 2 500 000 ex) av singeln ”I Love It”, något som bara en svensk akt tidigare mäktat med, turnerat i USA och gästat flera tv-shower.

Nu senast uppträdde de som mellanakt i finalen av America’s Got Talent inför 13 miljoner tittare, idag uppträder de på ”Late Show with David Letterman”, den 30 september öppnar dem för Katy Perry på iTunes Festival och den 3 november uppträder de på MTV Teen Awards. Den 10 november uppträder de på MTV European Music Awards där de dessutom är nominerade i tre olika kategorier: Best Swedish act, Best new, Best push.

Idag släpps singeln ”All Night”, en singel som Radio 1 i UK utsåg till Track of the day, något Radio 1 endast gjort tre gånger tidigare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 1st, 2013

Foto: Fredrik Etoall

Icona Pop fortsätter att skriva musikhistoria. Igår gick superduon in som listetta i England med sin världshit ”I Love It”! Under den första veckan såldes 125 000 ex och låten har nu varit Topp 10 i 14 länder. Framgången spred sig till Holland och strax därefter till bl.a. Tyskland och Australien. I början på 2013 nådde den topp 10 (7) i USA för att nu alltså gå in etta i England.

Det här är det svenska independent-bolaget TENs första etta i England och Icona Pop blir den 10:e svenska artisten genom tiderna som når den åtråvärda förstaplatsen.

“Tjejerna har gjort ett makalöst jobb som tagit sin låt till 1:a plats på den oerhört prestigefyllda Engelska topplistan”, säger Henke Larsson, Head of A&R på TEN.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 13th, 2013

Foto: Fredrik Etoall

I Sverige är Icona Pop aktuella med nya singeln ”Girlfriend” som direkt gick in på P3´s A-lista, utnämnts till ”Årets sommarplåga” och blev “Highest Climber”, “Biggest Increase In Plays” och “Biggest Increase In Audience” under hela förra veckan på svensk radio.

”Girlfriend” är skriven av tjejerna själva och Mack, med produktion av Stargate (Diamonds-Rihanna, Let Me Love You-Ne-Yo m.m). Refrängen är inspirerad av Tupacs klassiker “Me And My Girlfriend”.

I USA ligger just nu singeln ”I Love It” 3:a på Billboards “Mainstream Top40”- lista och har nu sålt närmare 2 miljoner exemplar. I höst kommer Icona Pop att åka ut på deras första headlineturné, “The Iconic Tour”, men innan dess skall de först spela på olika scener runtom i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 2nd, 2013

Foto: Fredrik Etoall

Svenska elektropopduon Icona Pop har nu sålt Platina av singeln ”I Love It” (Record Company Ten /Atlantic) i USA och ligger samtidigt på plats 9 på Billboard Hot 100, världens mest prestigefyllda topplista. Det är inte många svenska artister som tidigare sålt Platina i USA (enligt RIAA är det bara Avicii och Swedish House Mafia), vilket motsvarar över 1.000.000 sålda ex.

Icona Pop är just nu i New York och gästar ikväll Late Night med Jimmy Fallon. Fredag morgon spelar de även i USA´s största morgonshow “Good Morning America”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2013

Icona Pop har just nu stora framgångar i USA! Singeln ”I Love It” har denna vecka sålt guld (500.000 exemplar), ligger 1:a på danslistan och topp 10 på iTunes.

Inte bara singeln utan också EP:n ICONIC säljer otroligt bra i USA. Förra veckan låg den 2:a på iTunes, och även videon till “I Love It” toppade listan.

Här kan du se Icona Pop uppträda i Sverige:
25/4 – Åre, Bygget
26/4 – Ramundberget, Afterski 1000
27/4 – Sälen, Högfjällshotellet
3/5 – Munka Ljungby, Ekebo Nöjescentrum
4/5 – Huskvarna, Popadelica
25/6 – Stockholm, Gröna Lund
28/6 – Norrköping, Bråvalla Festival
3/7 – Karlstad, Putte i Parken
5/7 – Sundsvall, Gatufesten
06/7 – Åbo, Ruisrock
18/7 – Visby, Kallis
24/7 – Åland, Rock Off
25/7 – Borås, Sommartorsdag
26/7 – Emmaboda, Emmabodafestivalen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 22nd, 2013

Grammisvinnarna Stiftelsen och Icona Pop spelar vid vägs ände, skidorten Ramundberget 26 och 27 april. Tidigare Platinaaktuella Stiftelsen vann igår med ”Vart jag än går” Årets låt på Grammisgalan och DJ-duon Icona Pop blev årets nykomling. I april kan man uppleva båda under säsongsavslutningsfesten i Ramundberget – Sista Svängen.

Känns helt otroligt att vi får Sverige hetaste artister till oss i Ramundberget. Vi hälsar Ångegrabbarna och grymma Icona Pop varmt välkomna och hoppas att de hinner ta ett par svängar i backarna innan eller efter spelningen, säger Anders Östring, VD Ramundbergets Alpina.

Icona Pop är en svensk DJ- och Pop-duo som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt och de har gjort succé runt om i världen. I Sverige gör de endast ett fåtal spelningar under 2013.

Stiftelsen med debutalbumet Ljungaverk gör nu sin första turné. Det är Takida-sångaren Robert Pettersson som ligger bakom Stiftelsen som sålt dubbel platina och igår vann en Grammis.

Konserterna sker inne på Café Rudolf, Ramundberget.

Sista Svängen pågår 25-28 april och det blir bland annat Piststilen, nattafterski, kvällsåkning, skidtester och massa kul.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2013

Med superhitsen ”I love it” och ”We got the world” blev de Icona Pop med hela Sverige. Landets just nu coolaste duo är bokade för en spelning på Gröna Lunds Stora Scen den 25 juni kl. 20.00.

Aino Jawo och Caroline Hjelt är Icona Pop, Sveriges just nu coolaste duo som fick hela Sverige att dansa 2012 med låtarna ”I love it” och ”We got the world”. ”I Love It” har sålt platina här i Sverige och Nya Zeeland och fyra gånger platina i Australien, samt legat etta på listorna i Tyskland. Med uppföljaren ”We Got The World” visade Icona Pop att det verkligen inte är någon tillfällighet att tunga namn som Rolling Stone Magazine, Pitchfork, Stereogum och Perez Hilton alla har lovordat dem.

Den 19 januari i år blev Icona Pop’s låt “I Love It” framröstad som Årets låt 2012 i P3:s årliga gala P3 Guld genom att ha fått flest röster av lyssnarna och de är nominerade till tre Grammis. Just nu håller de på att erövra USA men kommer tillbaka till Sverige den 25 juni för att spela på Gröna Lunds Stora Scen.

Icona Pop live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2013

Putte i Parken fyller på. Festivalen i Mariebergsskogen i Karlstad den 3-6 juli släpper nu ytterligare två akter. Det handlar om svenska megastjärnan Håkan Hellström och USA-baserade DJ- och synthopduon Icona Pop.

Håkan Hellström är en av svensk pops största succésagor – från debutalbumet ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” 2000 till ”2 steg från Paradise” 2010. Nu är Hellström aktuell med en ny platta på gång. En singel släpps i mars och17 april kommer albumet. Och i sommar kommer han alltså själv till Putte i Parken i Karlstad.

– En drömbokning inför sommaren, konstaterar Putte i Parkens arrangör Niclas Lagerstam.
– Håkan Hellström är en av de absolut största svenska artisterna och att nu få presentera honom för PIP:s publik är fantastiskt roligt.
– Jag är så otroligt glad och stolt över den, hälsar Håkan Hellström om nya plattan och lägger till:
– Jag kan knappt vänta tills jag får spela de här låtarna live…

Förutom Håkan Hellström är alltså Icona Pop klara för PIP 2013. Aino Jawo och Caroline Hjelt har gjort succé inte bara i Sverige utan även internationellt.

– Med sin mix av elektrodunk, svärta och smittande melodier lyckas Icona Pop rida på housevågen med en indiesurfbräda, skrev SvD om den numera Los Angeles-baserade duons musik.

Debutalbumet ”Icona Pop” släpptes i november 2012 och 19 januari i år blev deras låt ”I love it” framröstad som ”Årets låt 2012” vid P3 Guld-galan.

– Det är också en väldigt rolig bokning, säger Niclas Lagerstam.
– Håkan Hellström och Icona Pop är två akter som ligger helt i linje med PIP:s filosofi att ligga i frontlinjen med de hetaste akterna och att få maximal bredd i utbudet av akter.

Följande akter är officiellt klara för Putte i Parken 2013:
Håkan Hellström, Icona Pop, Ulf Lundell, Johnossi, Timo Räisänen, Rebecca & Fiona, Amanda Jenssen, Panda Da Panda, Lorentz & Sakarias, Lé Betre, Hardcore Superstar, Sparzanza, Stor, Labyrint.

...