Hultsfred

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2013

I år flyttar som bekant den tyska konsertarrangören FKP Scorpio den anrika Hultsfredsfestivalen till Sigtuna kommun utanför Stockholm. Detta har gett utrymme för en ny Hultsfreds-festival i den småländska musikmetropolen. Lokala eldsjälar anordnar den 14-15 juni i sommar den nya festivalen This Is Hultsfred som de hoppas blir början på en ny tradition.

Bland de artister som spelar på This Is Hultsfred kan nämnas Miriam Bryant, The Nomads, Sator och den hyllade svenska hip hop-duon Näääk & Nimo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2013

Ansiktet släppte nyligen sitt efterlängtade debutalbum “#DENNYARNBMANNEN”. Gaffa gav omdömet “kaxig och nyskapande svensk r’n’b” och Nöjesguiden delade ut en glad gubbe och skrev ”Produktionsmässigt är det här lysande. Sångmässigt likaså.”. Nu är det dags för duon att bege sig ut på sin första turné och premiär blir det i Sälen på påskafton. Därefter följer spelningar under hela våren.Den svenska r’n’b-duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla sällskapet och Herbert Munkhammar från Afasi & Filthy och Maskinen. Efter framgångarna med debutsingeln ”X” och efterföljande ”Äckligt”, som låg på Sverigetopplistan i 34 veckor, släppte de i mitten av mars sitt efterlängtade debutalbum “#DENNYARNBMANNEN”. Nu är de dessutom aktuella med sin första turné.Turnéplan Ansiktet våren 2013

30 mars Sälen, Ice/Harrys

4 april Åre, Bygget

5 april Umeå, Umeå Open

26 april Hultsfred, Metropol

27 april Örebro, Campus 48 H

29 april Uppsala, Svandamshallarna

30 april Karlstad, Nöjesfabriken
4 maj Huskvarna, Popadelica
16 maj Stockholm, Gröna Lund

30 maj Hässleholm, Siesta

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

Så snart den tyska konsert- och festivalarrangören FKP Scorpio lät meddela att man i år flyttar den anrika Hultsfredsfestivalen till Sigtuna kommun utanför Stockholm så lät eldsjälarna i Hultsfred sig höras på nätet. På Facebook har man startat upp sidan Nya Hultsfredsfestivalen som redan har närmare 3000 gilla-markeringar. Ambitionen är att man återigen ska kunna arrangera ett attraktivt musikevent i Hultsfred, något som varit svårt för andra aktörer så länge FKP Scorpio haft ett avtal med kommunen som hindrade andra aktörer. Många uttryckte idag också kritik på sociala medier för att arrangören fortsätter använda Hultsfred i festivalnamnet trots att festivalen flyttats till Stockholms-området. En del av dessa har redan köpt tågbiljetter till Hultsfred där de väntade sig att årets festival skulle äga rum.

Läs mer:
Nya Hultsfred sågas på sociala medier (Aftonbladet)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

Tider förändras, behov uppstår och möjligheter uppenbarar sig. Dessa tre anledningar tillsammans har lett oss till att ta ett viktigt beslut. I år flyttar vi Hultsfredsfestivalen från Småland till Stockholm, från Hultsfred till STOXA i Sigtuna kommun. För att tillfredsställa artister, festivalbesökarna och våra egna visioner är det med blandade känslor vi lämnar en legendarisk plats, samtidigt brinner vi av entusiasm över vad vi har framför oss.

Den nya platsen ligger 40 km norr om centrala Stockholm och endast 10 km från Arlanda flygplats.

Området är beläget på en gammal golfbana med öppet grönområde och vacker natur. Här kommer vi att bygga ett grymt festivalområde i direkt anslutning till en campingplats med stor kapacitet.

Det är ett unikt område som gör att vi behåller känslan av en klassisk campingfestival i naturen, med den stora skillnaden att centrala Stockholm bara är en kollektivtrafiksresa bort. Vi gör det med andra ord möjligt för festivalbesökaren att pendla till och från området, för de som väljer att bo hemma eller föredrar en hotellsäng framför liggunderlag.

Genom flytten till det nya festivalområdet på STOXA, ges vi svängrum att utveckla Hultsfredsfestivalen på nya, spännande sätt i riktningar som tidigare inte var möjliga.

Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Hultsfreds kommun för deras samarbete under de här två åren vi arrangerat festivalen, speciellt kommunchef Lars Rönnlund och kommunalråd Lars Rosander.

Vi passar även på att presentera tre nya artister som följer med oss på vår resa – den norska indieduon Kings of Convenience, fenomenala sångfågeln Sibille Attar och hyllade, albumaktuella Nordpolen sluter upp till den redan fantastiska skaran av artister som i år kommer spela på en numera historisk Hultsfredsfestival.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum i STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, Michael Kiwanuka, John Talabot, Nightlands, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head Noonie Bao mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2013

Med 108 dagar kvar tills lilla Hultsfred invaderas av musikälskare från när och fjärran presenterar vi idag 8 nya namn till årets upplaga av festivalen.

Bland annat kommer den småländska skogen få besök av en av Englands hetaste producenter idag, Julio Bashmore, som 2010 slog ned som en bomb på den europeiska housescenen. Förra året var han en av producenterna bakom Jessie Wares hyllade debutalbum, Devotion, idag högaktuell med det hemliga sidoprojektet Velour och bisarr musikvideo till singeln Husk kommer han till Hultsfred för att snurra igång en klassisk house-fest.
Vi får även för första gången på svensk mark se indierockarna Frightened Rabbit som är aktuella med sitt fjärde fullängdsalbum Pedestrian Verse, det talangfulla och kritikerrosade indiepopbandet Everything Everything, Danmarks nya popdiva MØ samt ett kärt återbesök från AlunaGeorge.

Dagens artistsläpp bjuder dessutom på hopplöst romantiskt modern souldoftande pop från Amateur Best, kreativ elektroniska ljudlandskap från Bobby Tank och det senaste hoppet inom välkomponerad singer/songwriter-pop – Hudson Taylor.

Dagens artistsläpp i sin helhet:
Julio Bashmore /uk/
AlunaGeorge /uk/
Freightened Rabbit /us/
Everything Everything /uk/
Hudson Taylor /irl/
Amateur Best /uk/
Bobby Tank /uk/
Mø /dk/

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, Michael Kiwanuka, John Talabot, Nightlands, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head Noonie Bao mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2013

Mitten av februari och vi fortsätter längta till varmare dagar och långa festivalnätter. Idag är känslan lite lättare eftersom den fantastiska skaran av artister som kommer till Hultsfred i sommar nu även får sällskap av den hypade producentduon Knife Party, indievärldens mest älskade systrar Tegan and Sara, indiepopveteranerna Shout Out Louds, den elektroniska producenten Trentemølller samt albumdebuterande Dödens Dal.

Med bakgrund i det framgångsrika australienska bandet Pendulum vet Knife Party verkligen hur man fixar festen. När Swedish House Mafia tidigare i höstas sålde ut Friends Arena tre kvällar i rad var det dessa två australiensare som var inblandade i den mest galna publikresponsen – vi tänker naturligtvis på Knife Partys samarbete med SMH, superhiten Antidote. Efter den enormt stora succén Internet Friends och ett antal prestigefyllda remixer senare är det hög tid för duons första besök som festfixare på Hultsfredsfestivalen.

Det finns inte många danska musiker som har uppnått samma internationella respekt som Trentemøller. Succékonserter på Glastonbury, Roskilde och Dans Dakar har bevisat att Trentemøller uppskattas av såväl den bredare allätarpubliken som den nischade dansskaran. Releasedatum för det kommande albumet är ännu obestämt, men chansen att vi får höra nya stordåd från Trentemøller i sommar gör väntan mer uthärdlig.

Tegan and Sara har under sin trettonåriga karriär byggt upp ett globalt följe av både fans och musikkollegor. Deras unika förmåga att överbrygga pop- och indievärldar har gjort att deras musik korsat alla traditionella genregränser- från att The White Stripes gjort en cover på Walking With a Ghost till att samarbeta med stjärnproducenter som Tiesto och David Guetta. Efter nästan en miljon sålda album och turnéer med The Killers och Neil Young har duon nu släppt sitt sjunde studioalbum – Heartthrob – som internationellt berömda låtskrivare, artister och konstnärer.

I år är det tio år sedan Shout Out Louds släppte sina debutalster 100° EP och albumet Howl Howl Gaff Gaff. Debuten var, och är än idag, nästintill en perfekt indiepopskiva. Men där flertalet andra band i samma kategori fastnat i gamla spår eller villat bort sig så har Shout Out Louds funnit nya vägar utanför kartan att vandra nerför. Fjärde skivan Optica kommer i slutet av februari och än en gång har bandet lyckats rita om indiekartan till förmån av energi och känsla i form av luftig och lekfull pop.

Den nyskapade duon Dödens Dal släppte nyligen sin debut Gå ensam förbi horisonten via Flora & Fauna. Musiken beskriver de som mörk, sentimental, organisk och elektronisk musik. Johan Jacobsson från tidningen Sonic kallar den ”En himlastormande vacker skiva”. Och vi instämmer fullt ut.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, SBTRKT, Michael Kiwanuka, John Talabot, Nightlands, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head Noonie Bao mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 7th, 2013

Hultsfredsfestivalen fyller på med en blandning av en av de mäktigaste soulrösterna idag, två energiska dansakter, finsk indiepop och ett gäng lovande svenska akter.

Idag kan vi stolt presentera en av vår tids mest begåvade artister som nyligen kammade hem det prestigefyllda BBC Sound of 2012 och som har klättrat länge och väl på försäljningslistor världen över med debuten Home Again. Eftersom vi redan försökte på att få han till festivalen förra året känns det såklart extra kul att Michael Kiwanuka kommer till Hultsfred 2013.

Mera dans blir det med den australiensiska elektroproducent-duon Parachute Youth som haft stora framgångar med debutsingeln Can’t get better then this världen om, samt Bristols senaste stoltheter The Other Tribe som genom att kombinera influenser hämtade från världens alla hörn med smittsamma popslingor och live-trummor skapar frenetiska shower där ingen kan stå still.

Dessutom bjuder vi på Nightlands varma psykadelika, finska Satellite Stories kraftfulla indiepop samt några av guldkornen inom Sveriges musikaliska framtid – Woodlands, MF/MB och YAST.

Dagens släpp i helhet:
Michael Kiwanuka
Nightlands
Parachute Youth
The Other Tribe
Satellite Stories
Woodlands
MF/MB
YAST

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, SBTRKT, John Talabot, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head och Noonie Bao.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2013

Idag kan vi presentera ett av världens just nu hetaste och mest efterfrågade indierockband, Imagine Dragons från Las Vegas har på kort tid seglat upp som ett framtidshopp att räkna med. Tillsammans med mytomspunna och legendariska Modest Mouse, som har ett nytt album inplanerat för release under 2013 borgar de för att sommarens Hultsfredsfestival är ett måste för alla fans av både ny och klassisk indierock.

Vi presenterar idag även Tweak Bird som med sin raka rock ‘n’ roll får The Black Keys att svettas nervöst, drömsk indiepop med post rocktendenser från This Is Head och vackert smyckad pop från Noonie Bao.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, John Talabot, Mew, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Rakt in på förstaplaceringen på amerikanska Billboard-listan, så gick det för det otroligt efterlängtade debutalbumet LIVE.LOVE.A$AP. som släpptes i förra veckan. Idag kan vi stolt bekräfta att hiphopens just nu klaraste fixstjärna A$AP Rocky spelar på Hultsfredsfestivalen i sommar. För att ge den här gråmulna januaritisdagen ytterligare stjärnljus välkomnar vi även äntligen den hyllade dansproducenten SBTRKT att göra ett intensivt och briljant DJ-set i den småländska skogen i juni.

Hip-hopens framtid ligger i A$AP Rockys händer, och den ser onekligen ljus ut. Under 2012 var Rakim Mayers aka A$AP Rocky tillsammans med Kendrick Lamar de utan tvivel mest omkramade nykomlingarna på den vibrerande hiphopscenen, var och en av dem ur olika infallsvinklar. Den enastående storbolagsdebuten LONG.LIVE.A$AP, som bland annat gästas av Drake, Florence Welch, Kendrick Lamar, Santigold och Skrillex, visar åter igen hur A$AP Rocky lyckas förvalta ett kulturarv vars crossoversound är lika oldschool som det är nyskapande. När han i sommar möter sin publik intill Hulingens strand hamnar han i fint sällskap av alla de som stått där tidigare så som Wu-Tang Clan, Mary J Blige, Snoop Dogg och OFWGKTA.

Rytmerna är alltid viktiga i alla slags dansmusik, men hos SBTRKT är varje enskilt trumslag en kung, en drottning, en prins och en prinsessa – han skapar sväng där det bara finns tom luft, dans där du aldrig tidigare dansat och förälskelse där du minst anar den. Redan inför förra året slet vi som djur i skogen i Hultsfred för att få till ett besök av Aaron Jerome – mannen bakom SBTRKT. När fullängdsdebuten släpptes i somras visade sig vara exakt så oförutsägbart vacker, mångbottnad och briljant som vi hade hoppats på bestämde vi oss för att försöka igen och till vår stora glädje visade sig att det är sommaren 2013 SBTRKT kommer för att knocka oss.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, John Talabot, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 17th, 2013

Det är tre år sedan Phoenix senast gjorde en festivalspelning och med tanke på att deras än så länge obetitlade femte album släpps under våren känns det extra kul att välkomna fransoserna till Hultsfred i sommar!

Sent igår kväll la bandet upp en första albumteaser på sin hemsida. Som vanligt när det gäller Phoenix är det väl upphöljt till ett dunkel och vi vet fortfarande inte riktigt vad vi kan vänta oss, men vi tvivlar inte en sekund på att det kommer att låta som, ja – Phoenix.

Med singlarna 1901 och Liztomania från fjärde albumet Wolfgang Amadeus Phoenix (2009) fick bandet sina största framgångar någonsin, och när Daft Punk gästade konserten på ett slutsålt Madison Square Garden på den tillhörande turnén stod det fullständigt klart att Phoenix från och med då är ett av världens viktigaste och mest innovativa popband.

Spelningen på Hultsfred i sommar är inte Phoenix första besök i de småländska skogarna, men vi har aldrig tidigare sett fram emot dem så mycket som vi gör nu.

Till årets festivaluppställning lägger vi även till den hyllade spanjoren John Talabot. När mycket av dagens dansmusik antingen handlar om det fetaste droppet eller den djupaste basgången lyckades Talabot nå fram med vad som måste vara musikhistoriens äldsta trick- till synes enkla, omedelbara och oemotståndliga melodier. Med sin fullängdsdebut fin som utgångspunkt tog han både poppubliken och det danssugna klubbfolket i varsin hand och introducerade dem för varandra, på så vis har han öppnat ögon och öron för nya världar.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.

...