Hästpojken

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2013

Med lite mindre än två månader kvar tills det nya festivalområdet på STOXA invaderas av musikälskare från när och fjärran presenterar vi idag fem nya namn till årets upplaga av Hultsfredsfestivalen. Dagens släpp bjuder bland annat på hyllad göteborgspop, humoristiskt YouTube-fenomen och hypad drömpop.

Från västkusten välkomnar vi Hästpojken som sedan singeln Shane MacGowan såg dagens ljus 2007 fått varenda göteborgsk indiepopare att dansa sig svettig längs med Andra långgatan, samtidigt som Stockholms kulturelit lyft på hatten. 2008 kom det hyllade debutalbumet Caligula som året efter följdes upp med en ännu större succé, Från där jag ropar, innehållandes trackshitarna Gitarrer & bas, trummor & hat och Jag e jag. Till Hultsfredsfestivalen kommer göteborgssönerna med nya efterlängtade albumet En Magisk Tanke för att visa att de är bättre form än någonsin.

Den svenska musik- och humorgruppen De Vet Du blev hösten 2011 ett av Sveriges största Youtube-fenomen med musikvideon Dansa är kul (men jag föredrar att supa). Med en stor dos humor och kreativitet bestämde de sig för att fortsätta skapa musik som driver med allt från tuffa badboys till pinsamma ögonblick i vardagen. Liveshowerna bjuder, precis som deras YouTube-klipp, på flera garv, en galen fest och många överraskningar. Den 8 april började deras egen humorshow, även den kallad De Vet Du, att visas på kanal5play.se.

Philadelphia-baserade drömpop-gruppen Work Drugs hade i augusti 2011 med sin låt Rad Racer i en Urban Outfitters-reklam och bandets framgång började nå nya höjder. Bandet har i tre års tid färdats från kust till kust för laddade liveshower och supportat europeiska akter som svenska Peter, Bjorn & John och Nordirländska Two Door Cinema Club. Nu är det deras tur att ta sig över atlanten och ett av stoppen blir glädjande nog Hultsfredsfestivalen.

Lune känner de flesta främst igen som den närmast viskande, suggestiva rösten från Adrian Luxs genombrottslåt Teenage Crime. House-gurun Sebastian Ingrosso fick snabbt upp ögonen för Lune och såg till att signa det blivande stjärnskottet till etiketten Refune via Svenska inspelningar/Universal. Med debutskivan Music & Sports som släpptes den 6 mars visar Lune att hon är en röst att hålla koll på framöver.

I slutet av 2011 dök producenten Evian Christ upp med material som via hemlighetsfulla Youtube-klipp såg till att skapa sig en helt egen plats i det elektroniska landskapet. Samma år signades Evian Christ till Tri Angle och släppte mixtapen Kings and Them för fri nedladdning och buzzen om en ny lovande talang tog fart. 2013 är med stor sannolikhet Evian Christs genombrottsår och av den enkla anledningen har vi sett till att han gör ett besök på Hultsfredsfestivalen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Sibille Attar, Nordpolen, Nightlands, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head Noonie Bao mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 4th, 2013

Nu är det bara drygt två veckor kvar till Record Store Day 2013 när vi firar kärleken till musiken. Dagen samlar fans, artister och tusentals skivbutiker runt om i världen. I Sverige är det 41 independentbutiker som deltar. Utvalda produkter och specialutgåvor kommer att säljas till specialpriser, och under dagen sker livespelningar och skivsigneringar.

De artister som medverkar under Record Store Day Sverige visar bredden inom svenskt musikliv. Det är bland andra Petra Marklund, Britta Persson, Maia Hirasawa, Adolphson & Falk, Cookies N Beans, Hästpojken, Mattias Alkberg, Nomads, Sibille Attar, Miriam Bryant, Peter LeMarc, Olle Ljungström, Stiko Per Larsson och Tandem Sky.

Se här för fullständig förteckning (uppdateras kontinuerligt).

Syftet med Record Store Day är att sätta fokus på den unika bredd och det djup – i både kunskap och sortiment – som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och naturligtvis att fira kärleken till musiken. Officiell ambassadör för Record Store Day 2013 är Jack White från White Stripes.

Vi hoppas att kunna bredda vår kundkrets; locka besökare som kanske aldrig ägt en fysisk skiva och få dem att upptäcka skivbutiken, säger Christer Björsson, på Record Hunter, en av initiativtagarna till Record Store Day Sverige.

En ny sorts skivbutiker
Under de senaste tjugo åren har vi sett hur många skivbutiker har fått lägga ner, framför allt på grund av den växande digitala musikkonsumtionen. Men 2007* hände något – den stadigt sjunkande vinylförsäljningskurvan började peka uppåt igen. 2011 nådde den något högre än år 2000, bland annat tack vare att intresset för specialboxar och utgåvor som endast säljs i begränsad upplaga har ökat.

Record Store Day Sverige arrangeras i samarbete med Border Music, Cosmos Music Group, EMI Music, Playground Music, Sony Music, Universal Music och Warner Music.

www.recordstoreday.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

”En magisk tanke”. Och ”Hur dom än”. Det senaste från Hästpojken och Oskar Linnros. I sommar kan du höra dem på Putte i Parken.

Putte i Parken fyller på med två heta svenska artister.

Riktigt najs att de kommer tillbaka, konstaterar arrangören Niclas Lagerstam som kunde se både Hästpojken och Oskar Linnros i PIP:s laguppställning 2010.

Hästpojken släppte för en vecka sedan sitt tredje album när ”En magisk tanke” landade den 11 mars. ”Caligula” var debutalbumet 2008, följt av ”Från där jag ropar” i slutet av 2009 och längs vägen har Hästpojken byggt upp en stor publik som gillar göteborgarnas mix av pop, indie och punk.

En akt som höjer temperaturen i vilket sammanhang som helst, säger Niclas Lagerstam.

Den andra artisten PIP presenterar idag debuterade som ena halvan av Snook – tillsammans med Daniel Adams-Ray – 2004 med ”Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit”. Nu vet Oskar Linnros i alla fall att han ska till Mariebergsskogen och Putte i Parken i sommar. ”Ack, Sundbyberg” och framförallt ”Från och med du” lade grunden till Linnros solokarriär och det har redan gett Linnros rockbjörnar och grammisar. ”Hur dom än” är det senaste vi hört från Oskar Linnros som längs vägen hunnit samarbeta med så olika artister som Victoria Maggio och Timbuktu.

Med artister som exempelvis Hästpojken, Oskar Linnros, Timo Räisänen, Håkan Hellström, The Sounds, Ulf Lundell och Amanda Jenssen och andra tycker vi att vi har det absolut bästa den svenska musikscenen kan erbjuda i sommar, säger Niclas Lagerstam.

Vi har sagt att vi ska skapa Sveriges bästa festival – och de här bokningarna är samtliga steg på den vägen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Efter nästan tre år är ”En Magisk Tanke” färdigställd – Hästpojkens tredje album efter ”Caligula” (2008) och ”Från där jag ropar” (2009). Skillnaden denna gång är att Martin Elisson och Adam Bolméus inte har plockat upp några halvfärdiga låtar från tiden med Bad Cash Quartet – alla låtar på ”En Magisk Tanke” är skrivna de senaste tre åren. Resultatet blev ett album som innehåller nio spår med fantastiska popmelodier och Martin bekräftar sin plats som en av Sveriges bästa textförfattare.

Låten ”Sommarvin” följer upp ”Samma Himlar” som singel och premiärspelades tidigare i P3’s Musikguiden (som även frågade om det kommer bli soundtracket till en miljon picnicfiltar om några månader?) och släpps idag den 11 februari.

Längta till 11 mars och ”En Magisk Tanke”.

Låtlista:
01. Sommarvin
02. Cruisers
03. Samma Himlar
04. Något stort För Dig
05. Brinner
06. Huset Vid Ån
07. Olskroken Stomp
08. Imperial
09. Noll Igen

Klara turnédatum:
22/3 Stockholm, Debaser Medis
23/3 Malmö, Debaser
28/3 Göteborg, Pustervik
5/4 Uppsala, Svandammshallarna
6/4 Umeå, Umeå Open
31/5 Hässleholm, Siesta

Hästpojken live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2013

Siesta! inleder dagens bandsläpp med en hälsning från Svenska Akademiens Sture Allén d.y:
“Detta blir tredje gången vi kommer till Siesta. Varje gång vi spelat här har vi mötts av en fantastisk publik, vibben har verkligen varit bästa tänkbara. Känns tryggt att börja inleda vår festivalsommar med något som vi vet är världsklass. Nu fokuserar vi på att leverera!”

Som om detta inte vore nog kan vi stolt presentera sju svenska akter till som tillsammans ger er allt från postrockig pop till hjärtskärande ärlighet på skånska!

Vi välkomnar:
Svenska Akademien
Hästpojken
Lorentz & Sakarias
Ansiktet
Panda Da Panda
Wintergatan
MF/MB/
Immanu El

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2012

Idag kan vi bekräfta att HÄSTPOJKEN – Martin Elisson och Adam Bolméus – släpper ett högst efterlängtat album den 18 februari 2013. Albumet har fått titeln ”En Magisk Tanke” och blir, efter ”Caligula” (2008) och ”Från där jag ropar” (2009), det tredje i ordningen och har tagit över 2 år att färdigställa. ”En Magisk Tanke” är inspelad tillsammans med Mattias Glavå i hans studio i Göteborg.

Martin berättar: ”På den första dagen i studion spelade Mattias upp en massa svenska låtar med texter som kretsar kring de ålderstigna artisternas tonår. När han var klar med sångerna stoppade han demonstrativt två fingrar i munnen och låtsades kräkas. “Fy fan vad det är vidrigt med sånt här” sa han sedan. Nån timma senare stod jag inne i sångbåset och sjöng om att dricka folköl och sitta på pojkrummet och ha ångest.”

Första singeln ”Samma Himlar” från albumet har redan hyllats i media och är A-listad på P3. En video, gjord av Mattias Erik Johansson och Isabella Rising, har premiär på PSL idag.

Klara turnédatum:
22/3 Stockholm, Debaser Medis
23/3 Malmö, Debaser
28/3 Göteborg, Pustervik
5/4 Uppsala, Svandammshallarna
6/4 Umeå, Umeå Open

Mer information om Hästpojkens Sverige-spelningar följer inom kort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2012

Hästpojken är tillbaka med den efterlängtade singeln “Samma Himlar”. Efter att både P3 och Nöjesguiden fått gå ut med en förhandslyssning av singeln så har suget efter låten växt sig starkare hos så väl radio som fans. “Samma himlar” är den första singeln från det kommande, ännu obetitlade, tredje albumet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2010
Hästpojken (Foto: Mia Fredin)

Hästpojken (Foto: Mia Fredin)

En festival är ingenting utan sina band. Nu passar vi på att fylla våra två scener med innehåll, och med artister som på högst olika olika sätt kommer att förgylla sommarens sista festival.

Inte mindre än tre av banden har sin hemvist i Skåne. Vi får besök av Sveriges största dansband Familjen, ditt nya favoritband This Is Head och Vit Päls, vars skeva och underfundiga pop förtjänar att nå långt utanför Malmö.
Dessutom kommer åttiotalshitiga Manchesterduon Hurts, chillwave-musikens omslagspojke Washed Out och Göteborgs dysfunktionella romantiker Hästpojken.

Alla kommer att vara en del av Stockholms största och finaste popfestival. Nu är det 86 dagar kvar tills Popaganda avslutar sommaren.

KLARA ARTISTER SEN INNAN:
Belle & Sebastian
Hot Chip
Robyn
Shout Out Louds
Neon Indian

NYA:
Familjen
Hästpojken
Hurts
Washed Out
This Is Head
Vit Päls

Popaganda arrangeras av föreningen Popaganda i samarbete med Luger.

Stort tack till Eriksdalsbadet och Stockholm Visitors Board för möjligheten att kunna genomföra detta projekt.

DATUM
Föreningen Popaganda i samarbete med Luger presenterar:
Popaganda 27-28 Augusti – Stockholm, Eriksdalsbadet

BILJETTER
Köp dina biljetter direkt på www.popaganda.se.
Biljetter finns även på Pet Sounds, Record Hunter och Bengans i Stockholm. Åldersgräns 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2010

Sedan den illegala nedladdningens frammarsch så har åtskilliga skivbutiker världen över fått slå igen sina dörrar. För att hylla de som ännu kämpar så anordnas numera på amerikanskt iniativ Record Store Day varje år. I år så har dagen dock utökats till en hel vecka och ett 60-tal svenska skivbutiker kommer att påbörja firandet den 17 april.

En rad etablerade artister kommer att förgylla tillvaron för de som besöker landets kvarvarande skivbutiker dessa dagar. Bland annat flyger Jon Allen in från England och besöker The Beat Goes On i Stockholm den 17 april. Den tyska rockabilly-sensationen The Baseballs kommer att signera plattor på Najz Prajz i Örebro och hyllade svenska nykomlingar som Dundertåget och Hästpojken kommer att besöka skivbutiker.

För att ytterligare uppmärksamma Record Store Day så kommer flera unika skivsläpp att äga rum, bland dessa en singelbox med legenden John Lennon och en tiotummare med den amerikanske rockikonen Bruce Springsteen.

Hemsida:
www.recordstoreday.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 23rd, 2010
Foto: Mia Fredin

Foto: Mia Fredin

Med nya plattan i ryggen inledde Hästpojken i början av februari klubbfenomenet Handen På Hjärtat och fortsätter nu ut på vårturné!

Inget och allt är förändrat när Hästpojken äntligen är tillbaka efter en tids tystnad. Med nya bandmedlemmar, ny energi och den nya skivan Från Där Jag Ropar står framgångsbuffén nu uppdukad. Hästpojkens nya material är inte alls skitigt eller skränigt utan genomsyras mer av en poppig, välpolerad och dansbandsinfluerad ljudbild. I melodier och texter återfinns allt det där man bara finner i ett sönderdelat Gbg-hjärta.

Hästpojkens andra platta Från Där Jag Ropar släpptes slutet av förra året och togs emot med fina recensioner.

Onsdagen den 3 mars klockan 20:30 ska ni slå på P3 Live Session! Då sänds en exlusiv intervju med Hästpojken samt live-spelning med låtar från albumet Från Där Jag Ropar, direkt i studion! Missa inte det.

Tävla om chansen att få stå som förband åt Hästpojken!

I samarbete med OpeningAct.se kommer lokala band få chansen att tävla om att vara förband åt Hästpojken i Göteborg och Gävle. Intresserade band kan anmäla sig på OpeningAct.se. Här kan man som fan också rösta på sin favorit.

Turnéinfo:
25.3 Hugos, Norrköping
26.3 Smålands Nation, Växjö
27.3 Björnes Magasin, Mariestad
1.4 Nöjesfabriken, Karlstad
2.4 Strand, Stockholm
3.4 Brew House, Göteborg
7.4 STK Korjaamo, Helsingfors
9.4 Stadshuset, Sundsvall
10.4 Spegeln, Gävle
21.5 Lundakarnevalen, Lund

Information om kommande spelningar med Hästpojken hittar ni här.

...