Halmstad

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2013

Arch Enemy

Melodisk death metal från Sverige har världsrykte. Inte minst då Arch Enemy. Bandet bildades i Halmstad 1996 av gitarristen Michael Amott, känd från bland andra Carcass, Candlemass och Spiritual Beggars. Populariteten tog fart på allvar sedan tyska Angela Gossow tagit plats bakom micken 2000. Angelas growl, Michaels låtskrivartalang och musikernas tekniska kunnande var en vinnande kombination. Och är det fortfarande. Av Arch Enemys åtta “riktiga” studioalbum hör det senaste, “Khaos legions” (2011), till de mest framgångsrika. Under 2014 kan fansen se fram emot en ny platta – och att få se Arch Enemy på SRF.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 24th, 2013

Lisa Miskovskys kommande album, det femte i ordningen heter “Umeå”.
Det första smakprovet från hemstadens hyllning heter ”Wild Winds” och släpps idag, fredag den 24 maj.

I fjol antog Lisa utmaningen att medverka vid Sveriges största lägereld, Melodifestivalen. Hon körde snabbt om tävlingens förhandsfavoriter och gick direkt till final med en av årets största radiosuccéer – ”Why Start A Fire”.

Sedan dess har Lisa skapat ny musik hemma i de Västerbottniska skogarna, denna gång tillsammans med Peder och Anders Stenberg från Umeåbandet Deportees.

Sedan Lisa vid 6 års ålder första gången greppade en gitarr, har musiken och Lisa varit konstant.
Tur är det; sedan Lisas albumdebut 2001 har hon släppt 4 album och generöst bjudit på stora låtar som ”Driving One of Your Cars”, ” Mary”, ”Lady Stardust”, ”What if” och inte minst Back Street Boys’ världshit; “Shape of My Heart”.

Med drygt 200 000 sålda album i bagaget och en av Sveriges flitigast turnerande artister är Lisa Miskovsky en av Musiksveriges största namn och låtskrivare.

Under senare delen av hösten beger sig Lisa ut på Sverigeturné.

Lisa Miskovskys kommande album ”Umeå” släpps i september 2013.

Turnédatum
4 okt Umeå, Aula Nordica
5 okt Sundsvall, Södra Berget
15 okt Nyköpings Teater
16 okt Malmö, Nöjesteatern
17 okt Växjö Konserthus
18 okt Halmstad Teater
19 okt Helsingborgs konserthus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 12th, 2013

Nu kommer Martin efter 30 år, sitt debutalbum “Från ingenting till någonting”(BoomShaka) Förlag Sweden Songs, producerat tillsammans med Mats MP Persson från Gyllene Tider.

Martin Sternhufvud var en central gestalt i Halmstads musikliv under 80-talet och påverkade många musiker med egen stil och attityd. Han var en förgrundgestalt i Strul med Marie Fredriksson, Roxette och en duo kallad Mamas Barn och tillsammans gjorde Martin och Marie ett album 1982 på Metronome.

Det här är en produktion från Mats MP Perssons (Gyllene Tider) studio Tits & Ass i Halmstad. Martin och Mats, som känt varandra sedan ungdomstiden, har arbetat tillsammans genom hela projektet där Mats medverkar både som musiker och producent.

Nu förverkligar Martin sitt debutalbum tillsammans med Mats MP Persson från Gyllene Tider.

”Från Ingenting Till Någonting” präglas av en stark närvaro där text och musik väcker känslor som var och en kan känna i sitt inre.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 19th, 2013

Jerry Williams tar detta år farväl av sin trogna skara fans över hela landet.

Nu erbjuder Blixten & Co dig en unik möjlighet att säkra din plats och köpa biljetter före alla andra till publiksuccén som fått ett lysande mottagande av både press och publik – ”Jerka tar avsked – i sitt livs praktform”, ”Rockabillyfest på högvarv” och ”En Sprakande Show”. I höst besöker showen 12 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. Premiär i Jönköping den 13 september med avslutning i Linköping den 7 december. Ordinarie biljettsläpp fredag den 22 mars 2013.

TILL FÖRKÖPSERBJUDANDET

Förköpserbjudandet gäller från 19 mars t.o.m 21 mars kl 17.00.

Turnédatum hösten 2013
13 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
14 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
19 sep – Örebro, Conventum Arena
20 sep – Örebro, Conventum Arena
27 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
28 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
4 okt – Malmö, Malmö Arena
5 okt – Malmö, Malmö Arena
11 okt – Halmstad, Halmstad Arena
12 okt – Halmstad, Halmstad Arena
18 okt – Göteborg, Scandinavium
19 okt – Göteborg, Scandinavium
20 okt – Göteborg, Scandinavium
1 nov – Karlskrona, Telenor Arena
2 nov – Karlskrona, Telenor Arena
8 nov – Gävle, Läkerol Arena
9 nov – Gävle, Läkerol Arena
15 nov – Luleå, COOP Arena
16 nov – Luleå, COOP Arena
23 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
24 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
29 nov – Leksand, Tegera Arena
30 nov – Leksand, Tegera Arena
6 dec – Linköping, Cloetta Arena
7 dec – Linköping, Cloetta Arena

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 13th, 2013

Halmstad-bandet Spiritual Beggars släpper nu sin nya video “Wise As A Serpent” vilken kan ses nedan. Klippet filmades och regisserades av gruppens gitarrist Michael Amott själv med ytterligare redigering av Anders Björler från At The Gates. Låten kommer från deras åttonde studioalbum, “Earth Blues”, som släpps den 16 april genom tyska InsideOut Music.

“Earth Blues” låtlista:
01. Wise As A Serpent
02. Turn The Tide
03. Sweet Magic Pain
04. Hello Sorrow
05. One Man’s Curse
06. Dreamer
07. Too Old To Die Young
08. Kingmaker
09. Road To Madness
10. Dead End Town
11. Freedom Song
12. Legends Collapse

Spiritual Beggars 2013 är:
Michael Amott (ARCH ENEMY, CARCASS) – Gitarr
Ludwig Witt (FIREBIRD) – Trummor
Per Wiberg (OPETH) – Keyboard
Sharlee D’Angelo (ARCH ENEMY, MERCYFUL FATE) – Bas
Apollo Papathanasio (FIREWIND) – Sång

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2013

Om en månad flyttar Peter Jöback till New York för att göra sin Broadway-debut i titelrollen i The Phantom of the Opera. I lördags kunde vi se Peter Jöback göra ett bejublat framträdande med ”Music of the Night” från musikalen i Melodifestivalen. Till hösten återvänder han till Sverige för att då ta sin publik- och kritikerrosade föreställning I Love Musicals på en andra turnéomgång under temat ”The Broadway Edition”. Precis som i höstas tar han med Stockholm Sinfonietta och stjärnsolister från Broadway och West End.

Det blir stor turnépremiär för årets I Love Musicals i Fjällräven Center i Örnsköldsvik den 27 september, följt av ytterligare sex arenakonserter. Biljetterna släpps onsdag den 6 mars.

När Peter Jöback drog igång ”I Love Musicals”-turnén förra året var det med en storslagenhet som sällan skådats. De bästa låtarna från de största musikalerna, nummer som hans hjärta känner innan och utan, framfördes och hyllningarna lät sig inte vänta. ”Det går förmodligen inte att göra en mer kärleksfull hyllning till musikalgenren” skrev Aftonbladet och Expressen lät oss veta att ”Peter är en av världens bästa musikalartister”. Även Göteborgs-Posten, Sydsvenskan och DN gav I Love Musicals betyg 4 och Skånskan gav full pott! Precis som förra gången kommer Peter att bjuda på en exklusiv och stämningsfull konsert med det bästa ur världens musikaler i lyxförpackning!

Turnédatnum
27.9 Örnsköldsvik Fjällräven Center
28.9 Luleå Coop Arena
4.10 Göteborg Scandinavium
5.10 Halmstad Halmstads Arena
10.10 Linköping Cloetta Center
11.10 Malmö Malmö Arena
12.10 Stockholm Ericsson Globe

Som medlem hos Tele2, Comviq och Coop kan du köpa dina biljetter innan det officiella biljettsläppet. Förköpet pågår nu till onsdag 6 mars kl 09.00. Ordinarie biljettsläpp startar den 6 mars kl 09.00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Stoner rock-bandet Spiritual Beggars från Halmstad låter nu meddela att de släpper sitt åttonde studioalbum “Earth Blues” den 16 april genom tyska InsideOut Music. Bland medlemmarna i bandet hittar man bland andra Arch Enemys gitarrist Michael Amott samt basist Sharlee D’Angelo såväl som den tidigare Firewind-sångaren Apollo Papathanasio.

Spiritual Beggars marknadsför sitt nya album medelst en turné genom Europa i april tillsammans med tyska Zodiac såväl som ett antal sommarfestivaler i Europa.

Spiritual Beggars 2013 är:
Michael Amott (ARCH ENEMY, CARCASS) – Gitarr
Ludwig Witt (FIREBIRD) – Trummor
Per Wiberg (OPETH) – Keyboard
Sharlee D’Angelo (ARCH ENEMY, MERCYFUL FATE) – Bas
Apollo Papathanasio (FIREWIND) – Sång

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 15th, 2013

“Från ingenting till någonting” är titelspåret på Martin Sternhufvuds kommande album.

Singeln är en produktion från Mats MP Perssons (Gyllene Tider) studio Tits & Ass i Halmstad. Tidigare har Martin släppt singlarna “Finns ingen gräns för kärleken” och “Jag skulle ge vad som helst”.

Martin var en central gestalt i Halmstads musikliv under 80-talet och påverkade många musiker med egen stil och attityd, han hade en duo med Marie Fredriksson (Roxette) och tillsammans gjorde Martin och Marie ett album 1982 på Metronome. Martin fick inte det erkännande som hans talang förtjänade; medan hans kompisar i Gyllene Tider och Marie Fredriksson gick vidare inom musiken valde Martin en annan väg.

Nu förverkligar Martin sitt debutalbum tillsammans med Mats MP Persson från Gyllene Tider. Martin och Mats har känt varandra sedan ungdomstiden och de har båda arbetat tillsammans genom hela projektet där Mats medverkar både som musiker och producent.

“Från Ingenting Till Någonting” släpps nu som singel och ger en bra bild av Martins unika kvalitet som sångare och låtskrivare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2013

I måndags släpptes biljetterna till Gyllene Tiders turné ”Dags att tänka på refrängen” och det enorma trycket på biljetter visar att det är ett efterlängtat band som tar sig an sommaren 2013.

Premiärkonserten i Halmstad är redan slutsåld och därför lägger Live Nation nu till ytterligare en konsert på Marknadsplatsen.

”Fantastiskt kul – vi är förstås stolta och superglada!” hälsar Gyllene Tider från inspelningsstudion där kommande album görs klart.

Gyllene Tider live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2013

Universal Music-etiketten Svenska inspelningar fortsätter att låta sin artistskara växa. I takt med att de egna svenska houseartisterna fortsätter sin framfart på världsscenen signar man nu den svenska duon Galavant som nästa framtidshopp. Houseduon består av Halmstad-grabbarna Sebastian Atas och Victor Sjöström. De började producera musik tillsammans för mindre än ett år sedan och i och med lanseringen av deras första singel ”Tonight” blir 2013 startskottet för deras påbörjade erövring av världens dansgolv.

Galavant kan redan nu stoltsera med en plats på listan över de bokade akterna till Summerburst, Skandinaviens största musikfestival för elektronisk dansmusik. Alla Sveriges housefanatiker kan bekanta sig med Galavants musik i festivalens egen webbserie Inför Summerburst 2013 där tittarna får följa med bakom kulisserna inför årets evenemang. Houseduons debutsingel ”Tonight” har nämligen fått äran att bli det officiella ledmotivet till Summerburst och släpps den 22 februari.

...