guldskivor

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2013

Överallt på världens läppar formas nuförtiden fyra stavelser – Icona Pop. Från det golv de sov på i London för ett par år sedan var det svårt att föreställa sig studion där Skavlan log ifrån. I fredags kväll gästade de honom för att berätta sin historia och framföra hit-singeln All Night.

Tidigare under året har deras singel Girlfriend spelats på högsta volym från balkonger och klubbar världen över och har nu passerat guldstatus. Ännu en trofé att hänga upp på den multipelt prisbelönande duons vägg. Tidigare har bl.a. den välkände singeln I Love It nått trippel platina status i Sverige och dubbel platina i USA.

Icona Pop släppte nyligen sitt andra album ”This Is… Icona Pop” i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 11th, 2013

Veronica Maggio sitter stadigt på poptronen, inget verkar kunna rubba hennes position som Sveriges popdrottning. Hennes fjärde album “Handen i fickan fast jag bryr mig” släpptes i fredags och på mindre än en vecka har albumet nått guldstatus och samtidigt har singeln “Sergels Torg” gått platina.

“Handen i fickan fast jag bryr mig” har inte bara rosats av kritikerna, den har också totalt dominerat listorna den senaste veckan. Albumet har legat etta på iTunes-listan konstant sedan den släpptes och för närvarande ligger samtliga spår på albumet topp 52 på Spotify. Veronica hade dessutom över 1,7 miljoner streams på Spotify på releasedagen vilket till och med är bättre än de 1,5 miljoner hon hade vid förra albumsläppet.

I veckan blev det även officiellt att Veronica Maggio ger sig ut på turné med följande stopp:
30 jan, Köpenhamn, Stora Vega
31 jan, Oslo, Spektrum
1 feb, Stockholm, Hovet
7 feb, Göteborg, Scandinavium
8 feb, Karlstad, Nöjesfabriken

Mer information om turnén hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2013

Framgångarna fortsätter för Stiftelsen!
Nu har även ”En Annan Värld” certifierats med guld samt tagit sig in på en meriterande 4:e plats på Svensktoppen. Stiftelsens tidigare platinaregn över debutalbumet ”Ljungaverk” verkar alltså fortsätta.

Efter vårens succéturné har bandet fortsatt turnerandet under sommaren och det med rekordpublik på flera av stoppen.
Nu väntar studiojobb för att färdigställa det kommande albumet.
En ytterst spännande höst väntar alltså de samspelta barndomskamraterna från Ljungaverk, och inte minst för Stiftelseåhörarna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Det internationella intresset blir bara större & större för den svenska artisten Ola. Efter att han, via sitt egna bolag Oliniho Records, förra året signat med bland annat 3Beat i UK och Ultra Records i USA, har han nu sålt guld i Italien. Detta innebär att Ola är den första svenska manliga solo-artist som sålt guld i Italien.

Ola har sedan förra årets signing med ett flertal länder, både i och utanför Europa, haft ett flitigt schema för promo-resor, spelning & intervjuer utomlands. När Ola i helgen besökte Italien mottog han en guldskiva för singeln “I’m In Love” när han var inbjuden som gäst på Italiens största radiokanal “Radio Dee Jay”. Under vistelsen uppträdde han även på anrika klubben Magazzini Generali.

Jag är väldigt tacksam över mottagandet som jag fått i flera länder under det senaste halvåret, det känns otroligt mäktigt!, säger Ola.

Olas första singel “Im In Love” ifrån kommande albumet har än så länge toppat listorna i 10-talet länder runt om i Europa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

På bilden: Klas Nordlund (manager) Markus Tagaris (Gain) Ralf Gyllenhammar

Ralf Gyllenhammars låt ”Bed on fire” har sålt guld i Sverige. Guldskivan delades förra veckan ut i de Värmländska skogarna där han och övriga bandet just nu sitter och skriver låtar till kommande Mustaschskivan. Skivan är planerad att släppas senare i höst och under sommaren spelar bandet på festivaler runt i Europa.

Mustasch live i sommar:
23-Jun Clisson (FR) Hellfest
28-Jun Helsinki (FI) Rock The Beach
05-Jul Empfenbach (DE) Holledau Festival
12-Jul Stotternheim (DE) Stoned From The Underground
13-Jul Ballenstedt (DE) Rockharz Open Air
17-Jul Karlshamn (SE) Östersjöfestivalen
23-Jul Tolmin (SLO) Metaldays
26-Jul Wasa (FI) Wasa By Night
27-Jul Hanko (FI) Wild Viking Festival
02-Aug Wacken (DE) Wacken Open Air
15-Aug Dinkelsbühl (DE) Summer Breeze
16-Aug Falun (SE) Rockstad Falun
14-Sep Essen (DE) Turock Open Air

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 11th, 2013

Depeche Modes trettonde och senaste studioalbum Delta Machine, det första via Sony Music/Columbia, har nått guldstatus.Det kritikerrosade albumet toppade svenska albumlistan vid release och tog över första platsen i nio andra länder inklusive Tyskland.Dessutom placerade sig Delta Machine topp fem i ytterligare nio länder första veckan. Digitalt dominerade Depeche Mode iTunes listan i hela 34 länder.

Söndagen den 24 mars hölls ett exklusivt releaseevent på MuseumsQuartier i Wien där Depeche Mode spelade live för en liten skara media och fans.

Just nu är Depeche Mode aktuella med singeln “Soothe My Soul”. Videon spelades in i New York och är regisserad av Warren Fu som tidigare jobbat med bland andra Daft Punk, och The Killers. Se den nedan.

I början av maj ger sig Depeche Mode ut på turné och torsdagen den 27 juni spelar bandet i Borlänge på Peace & Love festivalen. Se alla aktuella turnédatum här.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2013

Icona Pop har just nu stora framgångar i USA! Singeln ”I Love It” har denna vecka sålt guld (500.000 exemplar), ligger 1:a på danslistan och topp 10 på iTunes.

Inte bara singeln utan också EP:n ICONIC säljer otroligt bra i USA. Förra veckan låg den 2:a på iTunes, och även videon till “I Love It” toppade listan.

Här kan du se Icona Pop uppträda i Sverige:
25/4 – Åre, Bygget
26/4 – Ramundberget, Afterski 1000
27/4 – Sälen, Högfjällshotellet
3/5 – Munka Ljungby, Ekebo Nöjescentrum
4/5 – Huskvarna, Popadelica
25/6 – Stockholm, Gröna Lund
28/6 – Norrköping, Bråvalla Festival
3/7 – Karlstad, Putte i Parken
5/7 – Sundsvall, Gatufesten
06/7 – Åbo, Ruisrock
18/7 – Visby, Kallis
24/7 – Åland, Rock Off
25/7 – Borås, Sommartorsdag
26/7 – Emmaboda, Emmabodafestivalen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

I onsdags släpptes Petters åttonde album “Början på allt” via BABA recordings/Sony Music. Bland gästerna hittar du Daniel Adams-Ray, Chords, Agnes, Lilla Namo, Newkid & Eye-N-I. Hela skivan är producerad av trojkan Salem Al-Fakir, Vincent Pontare & Filthy.

Vi kan också meddela att singeln “Håll om mig” med Daniel Adams-Ray har sålt guld.

Tracklist “Början på allt”:
I Mighty (med Newkid)
II Början på allt (med Eye-N-I)
III Natt & Dag (med Chords)
IV April
V Håll om mig med (Daniel Adams-Ray)
VI Tills döden skiljer oss åt
VII King (med Lilla Namo)
VIII Maj
IX Arbete
X Alla vet (med Agnes)
XI Fristad
XII Juni
XIII Sitter på en dröm
XIV Minnen del II
XV Släpp mig fri

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 24th, 2013

För första gången någonsin så åker Takida ut på en konserthusturné. Bandet som inkasserat en rad guld- och platinaskivor genom åren, släppte i höstas samlingsplattan A Lesson Learned (The Best of Takida), en dubbelskiva som också innehöll om-arrangerade spår av klassiker från tidigare album, s k ”Boxroom-versioner”. Nu har även den sålt guld och bandet fick på turnépremiären i Norrköping igår, ta emot guldskivor av Universal Music’s A&R, Niklas Rune.

Nu följs samlingsplattan upp av The Boxroom Tour – en turné där låtarna framförs i dessa boxroom-versioner inför sittande publik. Turnén startade igår, i Norrköping och avslutas i Malmö den 14 april. Suget efter denna exklusiva tappning märktes direkt när biljetterna släpptes i vintras.

Datum
22.3 Jönköping | Jönköpings Konserthus
23.3 Karlstad, Karlstad CCC
27.3 Örebro, Conventum
28.3 Stockholm, Cirkus
29.3 Visby, Wisbystrand
3.4 Sundsvall, Tonhallen
4.4 Umeå, Folkets hus
5.4 Luleå, Kulturens Hus
6.4 Västerås, Västerås Konserthus
7.4 Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
10.4 Halmstad, Halmstad Teater
12.4 Linköping, Linköping Konsert & Kongress
13.4 Göteborg, Konserthuset
14.4 Malmö, Malmö Konserthus

Takidas konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

För ganska precis två år sedan föddes något som ingen förväntade sig skulle växa till något så stort. Amaranthe skådade för första gången dagsljuset med sitt självbetitlade debutalbum vilket skulle ge ett stort eko på rock- och metalscenen.

Nu släpper sextetten sitt andra album The Nexus – ett efterlängtat album med stora förhoppningar på sig. Temat och atmosfären på albumet är futuristiskt och ultramodernt. Musiken i sig kommer att vara direkt igenkännbar som Amaranthe men det är definitivt en ny och unik twist på låtarna, säger gitarristen Olof Mörck om The Nexus:

Utöver glädjen av det nya albumet kan gruppen stolt se tillbaka på sin debut. Amaranthe har nämligen blivit tilldelade guldskiva för singeln ”Hunger” från sitt debutalbum. GT var på plats när bandet fick motta guldskivan, här kan du se prisceremonin . ”Hunger” var för övrigt den näst mest visade musikvideon på den svenska Youtube-listan under 2012.

Uppföljaren som redan fått fantastiska recensioner och följs direkt upp med en europaturné. I april är det turnéstopp i Malmö och Stockholm och till sommaren gästar Amaranthe mestadels av rockfestivalerna i Sverige.

...