Ghost

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2013

Idag den 20 november släpper Linköpings-bandet Night sitt självbetitlade debutalbum. Bandet som själv beskrivit sin musik som ”80-tals hårdrock innan 81″ har under det senaste året blivit ett namn på mångas läppar. De två kritikerrosade singlarna och youtube-succén ”Gunpowder Treason” som fick 100.000 visningar på fyra dagar har lagt grunden till albumet som består av tio spår av hård rock. Den 25 november ger sig bandet ut på en tre veckors turné tillsammans med Ghost och Dead Soul i Skandinavien.

Albumet har spelats in live i Studio Hufvudstaden (Year of the Goat, Maskinen, Den Svenska Björnstammen) där just live-delen har varit en viktig del i arbetet att få fram känslor, passion och feelingen i musiken. Inspelningen har gjorts av Niels Nielsen (Dead Soul och Ghost) som förtydligat essensen i bandet och fått hårsvallet att höras i musiken. Night har trots sin ringa ålder hunnit spelat på festivaler som Bråvalla, Muskelrock och Skogsröjet samt hunnit med en kortare Tysklandsturné.

Livedatum:
21 nov – Backstage, Linköping – Releasefest med Dead Soul
25 nov – Mejeriet, Lund – Med Ghost och Dead Soul
26 nov – Trädgårn, Göteborg – Med Ghost och Dead Soul
28 nov – Rockefeller, Oslo, Norge – Med Ghost och Dead Soul
29 nov – Folken, Stavanger, Norge – Med Ghost och Dead Soul
30 nov – USF Verftet, Bergen, Norge – Med Ghost och Dead Soul
2 dec – Byscenen, Trondheim, Norge – Med Ghost
4 dec – Gasklockorna, Gävle – Med Ghost
5 dec – Club 700, Örebro – Med Ghost
7 dec – Flygeln, Norrköping – Med Ghost
8 dec – Münchenbryggeriet, Stockholm – Med Ghost
9 dec – Idunteatern, Umeå – Med Ghost
11 dec – Club Teatria, Oulu, Finland – Med Ghost
12 dec – Pakkahoune, Tampere, Finand – Med Ghost
13 dec – The Circus, Helsinki, Finland – Med Ghost

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 4th, 2013

I april i år släpptes Ghosts andra album ”Infestissumam”, albumet har varit ett av hårdrocksvärldens absolut mest omtalade under året och Papa Emeritus II och hans fem Nameless Ghouls har spridit sitt mörka gospel över världen. I höst släpper bandet ny EP och en exklusiv svensk deluxe-version av ”Infestissumam” med titeln ”Infestissumam Redux”.

I samband med inspelningen av ”Infestissumam” spelade Ghost även in ett antal extraspår tillsammans med dedikerade Ghost-fanet Dave Grohl i hans Studio 606 i Los Angeles. Låtarna, som alla är covers, producerades av Grohl som även spelar trummor på ett par av spåren.

Nu släpps fler av låtarna på EP:n ”If You have Ghost” samt på ”Infestissumam Redux”.

Det är en varierad samling låtar som gått igenom Ghosts filter. Abba-covern ”I´m A Marionette” dök först upp som b-sida på singeln ”Secular Haze”. Titelspåret till EP:n och tillika första singeln “If You Have Ghosts” är lånad från Austins främste son Roky Erickson. Övriga covers är från artister som står längre bort från Ghost i skivbacken som Army of Lovers ”Crucified” och Depeche Modes ”Waiting for the Night”. Pop-låtar som i Papa Emeritus II klor draperats i svart.

Låtlista för “If You Have Ghost”:
1. If You Have Ghosts (Roky Erickson)
2. I´m A Marionette (Abba)
3. Crucified (Army of Lovers)
4. Waiting For The Night (Depeche Mode)
5. Secular Haze – Live

EP:n släpps separat på vinyl 12” i 1500 ex varav 500 ex på clear vinyl. Clear-utgåvan kommer säljas exklusivt via Bengans. ”Infestissumam Redux” släpps i 3000 ex och innehåller originalalbumet + bonus-spåret La Mantra Mori och If You Have Ghost EP:n.

“If You Have Ghosts”-singeln släpps idag digitalt, EP:n och ”Infestissumam Redux” släpps 20:e november. “If You Have Ghosts” finns nu på Spotify och Itunes.

Ghost har turnerat oavbrutet sen januari i år men har endast gjort tre spelningar i Sverige. I höst återvänder de med en turné i Norden.

TURNÉDATUM

November
Mon 25 SWE, Lund Mejeriet
Tue 26 SWE, Göteborg Trädgårn
Thu 28 NOR, Oslo Rockefeller
Fri 29 NOR, Stavanger Folken
Sat 30 NOR, Bergen USF Verftet

December
Mon 2 NOR, Trondheim Byscenen
Wed 4 SWE, Gävle Gasklockorna
Thu 5 SWE, Örebro Club 700
Sat 7 SWE, Norrköping Flygeln
Sun 8 SWE, Stockholm Münchenbryggeriet
Mon 9 SWE, Umeå Idunteatern
Wed 11 FIN, Oulu Teatria
Thu 12 FIN, Tampere Pakkahaune
Fri 13 FIN, Helsinki Circus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2013

En förtappad satanisk påve omgiven av fem namnlösa vålnader med sina rötter i Östergötlands mörkaste hörn är just nu en av metalvärldens allra främsta angelägenheter. I höst återvänder de till Skandinavien.

Ghost har turnérat oavbrutet över fyra kontinenter sen årsskiftet men gjort endast tre spelningar på svensk mark sen releasen av andra albumet Infestissumam i april. Albumet nådde svenska försäljningslistans förstaplats och hyllades förbehållningslöst i pressen. I november återvänder de äntligen till Skandinavien för 14 spelningar i Sverige, Norge och Finland. Turnén inleds på Mejeriet i Lund den 25 november. Se alla datum nedan. Biljetterna finns ute nu.

Med sig på turnén har de Dead Soul och Night. Förstnämnda är signade till In Flames-sångaren Anders Fridéns etikett Razzia Records.

Bandet befinner sig just nu i Sydamerika för att som första Svenska band någonsin spela på legendariska Rock in Rio.

TURNÈDATUM

NOVEMBER
Mån 25 Mejeriet, Lund
Tis 26 Trädgårn, Göteborg
Tor 28 Rockefeller, Oslo
Fre 29 Folken, Stavanger
Lör 30 USF Verfvet, Bergen

DECEMBER
Mån 2 Byscenen, Trondheim
Ons 4 Gasklockorna, Gävle
Tor 5 Club 700, Örebro
Lör 7 Flygeln, Norrköping
Sön 8 Münchenbryggeriet, Stockholm
Mån 9 Idunteatern, Umeå
Ons 11 Teatria, Oulu
Tor 12 Pakkahaune, Tampere
Fre 13 Circus, Helsinki

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 20th, 2013

Det Svenska metal-bandet Ghost har med sitt senaste album Infestissumam svept som en svart våg över världen. Bandet har omgivits av en tät mystik där medlemmarnas identiteter varit en väl förborgad hemlighet. Men nu tar bandet bladet från munnen i den nya dokumentärserien Papaganda.

I första avsnittet, som i natt hade premiär på Noisey, kommenterar nya sångaren Papa Emeritus II sin roll i bandet. Papa Emeritus II tog över som gruppens frontman vid en spelning i Linköping i vintras. En liten ledtråd till hans identitet gavs i videon till Year Zero tidigare i våras men nu ges han även utrymme att kommentera sin plats i bandet.

Papaganda är gjord av Greg Olliver som följt Ghosts under bandets turné i sommar. Olliver har tidigare regisserat och producerat Lemmy (2010) där han följde Motörheads legendariske frontman.

Se Papaganda här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

Ghosts nya album “Infestissumam” gick in som etta på svenska albumlistan när det släpptes 10 april. Albumet är nu även släppt i USA där det debuterade på plats 28 på den amerikanska Billboard-listan som är en förteckning över de mest sålda albumen i USA. Det gör Ghost till den enda svenska representanten på den prestige-fyllda listan och det första svenska rockalbum som nått så högt sen In Flames ”Sounds of a Playground Fading” från 2011.

Bandet befinner sig nu på USA-turnén ”Haze over North America” vilken de inledde på Coachella-festivalen. Nästa chans att se dem på svensk mark blir på Bråvalla-festivalen i Norrköping 27-29 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2013

Svarta mässor, Jungfruoffer och bak-och-framlästa böner har burit frukt, Ghosts nya album ”Infestissumam” gick idag in på svenska försäljningslistans förstaplats.

Det är första gången sen april 2011 ett svenskt hårdrocksalbum toppar listan, en bedrift Graveyard lyckades med senast med deras album “Hisingen Blues”. Ghost ligger även etta på fysiska singellistan med 10” singeln ”Year Zero”.

Förväntningarna har varit skyhöga inför uppföljaren till Ghosts hyllade debutalbum “Opus Eponymous” från 2010 och ”Infestissumam ”verkar ha infriat alla förväntningar.

Ghost befinner sig nu i USA inför lanseringen av “Infestissumam” som släpptes där tidigare i veckan efter att albumet försenats på grund av kontroverser kring innehållet i artworket. Bandet inledde förra helgen inledde sin USA-turné Haze Over North America med en spelning på stora scenen på Coachella-festivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2013

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping har snabbt blivit ett av de mest omtalande banden i genren och de uppmärksammas över hela världen. I slutet av september kommer gruppen att bege sig till Sydamerika för fyra spelningar i Brasilien, Argentina, Paraguay och Chile tillsammans med inga mindre än Slayer och Iron Maiden.

Ghost är just nu ute på en längre turné i Nordamerika och kommer i sommar att göra ett flertal festivalspelningar i Europa, däribland på Bråvalla Festival i Norrköping.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2013

Det Linköpingsbaserade metal-bandet Ghost har gjort sig kända för att sprida lovord om Satan och helvetet. Efter att ha släppt det hyllade debutalbumet Opus Eponymous 2011 så har de hemliga bandmedlemmarna turnerat över hela världen. I april kommer uppföljaren Infestissumam och i sommar kommer de med sin mörka scenshow till Bråvalla Festival!

Mystiska Ghost verkar precis som ormen i paradiset ha insett att vägen till att uppnå sina mål går genom falsk ödmjukhet och smicker, för att sedan låta helvetets eldar trasa sönder din uppfattning om rätt eller fel, det goda eller det onda. Ödmjukheten och smickret står de vackra melodierna för, men ondskan får sitt övertag genom påven Papa Emeritus I:s sång och texter; ”The devil´s power is the greatest one”. Det här är black metal i sin mest lyckade paradoxala form – inbjudande, skrämmande och brutalt nedbrytande. I tre långa år har vi fått vänta på uppföljaren till Opus Eponymous, albumet som rörde om rejält på metalscenen. Den 9 april släpper de lös sitt andra album, Infestissumam.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Frank Ocean, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Hoffmaestro, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, Kvelertak, OFWGKTA, Earl Sweatshirt, 2manydjs, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Neurosis, Belle & Sebastian, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 26th, 2013

Nu släpps videon till andra singeln från Ghosts kommande album Infestissumam – Year Zero.

10 april och släppet av Ghosts efterlängtade andra album ”Infestissummam” närmar sig med stormsteg. Första singeln ”Secular Haze” avtäcktes på P3 guld galan i januari och nu släpps videon till andra singeln ”Year Zero” i regi av Amir Chamdin. Videon hade premiär i natt på Stereogum.

Ghosts medlemmars identiteter är fortfarande en väl förborgad hemlighet men i nya videon ges en liten fingervisning om vilka som gömmer sig bakom maskerna. ”Year Zero” släpps även på en limiterad 10” vinyl i 1500 ex som sålde slut enkom på förhandsorder på mindre än 48 timmar.

Ghost befinner sig just nu på turné i Norden och spelar ikväll i Köpenhamn och på torsdag på Tyrol i Stockholm. Efter det väntar en omfattande turné i Nordamerika.

”Infestissumam” släpps 10 april i på CD/LP.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 5th, 2013

Det hajpade hårdrocksbandet Ghost från Linköping tvingas från och med nu att använda namnet Ghost B.C. i USA på grund av juridiska skäl. Det har sedan tidigare funnits ett flertal metalband som gått under namnet Ghost. Gruppen släpper i april sitt andra album “Infestissumam” och kommer då även att ge sig ut på en turné i Nordamerika.

“Infestissumam” låtlista:
01. Infestissumam
02. Per Aspera Ad Inferi
03. Secular Haze
04. Jigolo Har Megiddo
05. Ghuleh / Zombie Queen
06. Year Zero
07. Idolatrine
08. Body And Blood
09. Depth Of Satans Eyes
10. Monstrance Clock

...