folkmetall

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Det finska folkmetallbandet Finntroll har gått in i Sonic Pump Studios i Helsinki för att påbörja inspelningen av sitt sjätte studioalbum. Uppföljaren till 2010 års “Nifelvind” väntas släppas genom Century Media Records i slutet av mars 2013.

Finntroll har turnerat intensivt under sin framgångsrika internationella karriär med besök i såväl Europa och Nordamerika som Syd- och Centralamerika.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 30th, 2009

svartsot

Det danska folkmetallbandet Svartsot har gått in i studion LSD i Lübeck för att påbörja inspelningen av sitt andra albumet tillsammans med producenten Lasse Lammert som tidigare arbetat med bland andra Alestorm och Incubator. Den nya plattan kommer att släppas någon gång i vår genom österrikiska Napalm Records som tidigare släppt skivor med de svenska banden Siebenbürgen, Vintersorg och Isole.

Svartsot släppte sitt debutalbum “Ravnenes Saga” i november 2007. Bandet splittrades i december förra året men ledaren och låtskrivaren Cris J.S. Frederiksen har sedan dess rekryterat nya medlemmar och nu består Svartsot av:

Thor Bager – Sång
Hans-Jørgen Martinus Hansen – Flöjt, mandolin, dragspel och andra instrument
Cliff Nemanim – Gitarr
James Atkin – Bas
Cris J. S. Frederiksen – Gitarr
Danni Lyse Jelsgaard – Trummor

...