F.K.Ü.

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Vi är otroligt glada över att kunna presentera 4 nya akter till Metallsvenskan 2013, 24 & 25 Maj i Örebro! King Diamond, Graveyard, Return & Corroded är alla klara för att spela live på nästa års festival! Sedan tidigare är At The Gates, Hardcore Superstar, Bullet, The Kristet Utseende, Nine, FKÜ och Vomitory klara!

King Diamond – Metallsvenskan har det stora nöjet att presentera den kultförklarade skräckmästaren King Diamond till Örebro & Metallsvenskan den 25 Maj 2013. Med sig har hårdrocksikonen King Diamond en imponerande scenshow. Tveklöst den största hårdrocksshowen som någonsin skådats i Örebro! King Diamond var senast i Sverige 2012 (Sweden Rock Festival) där han gjorde ett förkrossande bra framträdande som säkerligen kan intygas av alla som var på plats.

Graveyard – Sveriges absolut bästa hårdrocksband just nu! Med nya plattan ”Lights Out” i bagaget kommer Örebros förlorade söner tillbaka ”hem” för att förgylla alla besökare på Metallsvenskan med ett löjligt bra gig!

Return – det är inte många 70-talister som INTE dansat tryckare till ”Bye bye Johnny”! Våra vänner från Norge kommer till öster för att ge oss en resa nerför Memory Lane!

Corroded – Med ny platta i bagaget erövrar Corroded just nu stora delar av världen med sin kompromisslösa rock. Vi välkomnar bandet till Metallsvenskan!

Passa på att köpa biljetter innan 31/12 och spara 100:-, köp 2-dagars festivalpass för endast 495:- (Ord 595:-)!

Biljetter kan ni köpa HÄR eller på Örebrokompaniet, Najz Prajz Örebro, T-Shirt Store Örebro eller WeSC Örebro!

För mer info: www.metallsvenskan.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2012

fku-2012

Det skräckorienterade thrash metal-bandet F.K.Ü. från Stockholm har tecknat ett nytt skivkonrakt med österrikiska Napalm Records vilka har släppt många skivor från svenska och andra nordiska band sedan 90-talet.

“Vi började som ett DIY-band men har nu nått en punkt där det är bättre för oss att fokusera på konsten och låta någon annan hantera affärerna”, säger sångaren Lawrence “Larry Lethal” Mackrory, även känd från Scarve och Darkane.

F.K.Ü. bildades ursprungligen redan 1987 men återförenades 1998 efter en tids frånvaro.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 11th, 2011

hypocrisy

Vi har haft massor med önskemål om en något tuffare och hårdare line-up i flera år och känner inför 2012 att det är hög tid att lägga lite större fokus på sådana band till festivalen!

Därför är Dala-sonen / unikumet / ikonen Peter Tägtgren och hans stenhårda Hypocrisy mer än varmt välkomna att förgylla Rockstad: Falun 2012!

Spelningen, som enligt Peter kommer att bjuda på det allra bästa från bandet på alla sätt, blir dessutom exklusiv i den här delen av landet under hela sommarhalvåret. Peter satsar för första gången både på Pain och Hypocrisy under samma turnéperiod och detta unika tillfälle passar oss alla extremt bra!

Den efterlängtade DVD’n “Hell over Sofia – 20 years of chaos” släpps den 14 Oktober och blir den perfekta uppladdningen för alla Hypocrisy-fans under vinterhalvåret!

ENGEL har, med sin industridoftande melodiska dödsmetall, skapat sin egen nisch inom det så kallade Göteborgssoundet. Kommersiellt lättfångat utan att ge något som helst avkall på det råa och hårda i musiken. Dessutom skulle bandet, med tanke på medlemmarnas gemensamma meritlistor, med lätthet kunna kalla sig för en svensk supergrupp. Men det gör de inte gärna, utan låter hellre musiken tala för sig själv istället.

Thrash Metal med skräckfilms-tema? Det är vad Uppsalabandet själva anser att dom låter som.
F.K.Ü har varit aktiva sen 1998 släppt 3 album och ett gäng vinylsinglar och den senaste plattan “Where Moshers Dwell” fick lysande recensioner i både Sweden Rock Magazine & Close Up Magazine. Vi har haft ögonen på F.K.Ü länge och nu var tiden inne att boka dom till Falun!

Biljetter till Rockstad: Falun 2012 finns ute till försäljning & just nu kan du köpa ett 3-dagarspass för endast 575:-
Mer info här.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Sep 25th, 2009

fku

Det svenska skräck-thrashbandet F.K.Ü. presenterar nu sin nya livevideo “The Pit And The Poser” som spelades in på Kafé 44 i Stockholm i regi av Simon Wettervik och Dennis Olsson på Sidevision. Videon ser du nedan. Låten kommer från gruppens tredje album, “Where Moshers Dwell”, som släpptes i Europa den 24 juli genom Metal On Metal Records. På skivan gästas de av Jörgen Sandström från Entombed, Ryan Sorensen från Engorged samt den svenskättade kultskådespelaren Robert Englund, känd som drömjagaren Freddy Krueger i “Nightmare On Elm Street”-filmerna.

F.K.Ü. bildades ursprungligen 1987 men efter en längre paus återförenades bandet 1998. Nuvarande sättning är som följer:

Larry Lethal (Lawrence Mackrory; SCARVE, ENEMY IS US, DARKANE) – Sång
Pete Stooaahl (Peter Lans; VALLEY OF THE DEAD, LOST SOULS, INRAGE) – Gitarr
Pat Splat (Patrik Sporrong; MIDAS TOUCH, LOST SOULS) – Bas
Ted Killer Miller (Teddy Möller; LOCH VOSTOK, MAYADOME) – Trummor

...