Falun

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2013

Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget ger sig Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton ut på sin hittills största Sverigeturné.
Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras senaste skiva, platinasäljande ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan.

Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivalerna vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD’n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2012 med utsålda spelningar från Malmö till Piteå.

”Förra året fick vi flera utmärkelser. Bland annat blev vi ”Sveriges bästa liveband” enligt Bandit Radios lyssnare och detta blir vår chans att på flera klassiska arenor bevisa att vi förtjänar denna utmärkelse” /Pär Sundström, bas.

Med sig på turnén har Sabaton två förband som meddelas senare. Klart sedan tidigare är att de även spelar på sin egen festival Sabaton Open Air som går av stapeln i Falun 14 – 16 augusti.

SABATON SOMMARTURNÉ 2014:
31 juli Stenungsund, Nösnäsvallen
2 aug Varberg, Fästningshörnan
7 aug Borgholm, Borgholms Slottsruin
8 aug Ronneby, Brunnsparken
9 aug Trelleborg, Östervång
16 aug Falun, Sabaton Open Air
21 aug Uppsala, Vaksala Torg
22 aug Norrköping, Folkets Park / Borgen
23 aug Karlstad, Mariebergsparken

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2013

Metalbandet Civil War från Falun, bestående av flera tidigare Sabaton-medlemmar, kommer i mitten av februari att ge sig ut på en 11 spelningar lång Europa-turné med konserter i Polen, Tjeckien, Tyskland, Belgien och Schweiz. Innan dess står de på scen i Borlänge den 20 december och efter hemkomsten spelar de den 1 mars på festivalen House of Metal i Umeå.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2013

Less Than 4 – 3 killar från från Äppelbo utanför Vansbro i Dalarna som tidigare släppt albumet ”By Blood By Heart” är nu aktuella med sin nya singel & video ”Fucked Up Kid” som beskrivs såhär av tidningen Sweden Rock: ”Låten för mig tillbaka till 80-talets Sunset Strip-scen och jag känner mig som tio år igen. Den unga dalatrion har på något sätt lyckats återskapa den magi som exempelvis Mötley Crües ”Live wire” dryper av. Refrängen är så smittande att den bör sättas i karantän med omedelbar verkan. Därtill låter sångaren Max Landegren som en ung och extremt hungrig korsning av Hardcore Superstars Jocke Berg och Shotgun Messiahs Tim Sköld, vilket ytterligare ökar magifaktorn.”

Dessutom presenteras bandet som en av akterna på Sabaton Open Air Festival i Falun nästa sommar.

Videon ser du här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2013

För femte året i rad startar nu insamlingen av material till 2014 års upplaga av Wacken Metal Battle Sweden 2014, alla hårdrockstävlingars moder. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland. I år har vi även fått med oss Östersund. Det innebär fyra deltävlingar som alla avgörs samtidigt lördag 8 februari i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund. Den svenska finalen avgörs i Falun lördag 15 mars, 2014.

Reglerna är enkla. Alla okontrakterade band inom hårdrock och metal är välkomna att skicka in sina bidrag. Insamling av material sker från och med idag, och avslutas den 31 december 2013.
Av de som skickat in material väljs minst fyra band ut som får spela på någon av deltävlingarna i Stockholm, Göteborg, Falun och nytillskottet Östersund lördag 8 februari 2014. Den svenska finalen avgörs lördag 15 mars i Falun. I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

1:a pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i Tyskland i augusti. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, och en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det som vanligt 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2014. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2014, blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.

Vinnaren av världsfinalen får ett skivkontrakt med Nuclear Blast, utrustning från Marshall, samt också spela på Wacken Open Air 2015.

På följande länk finns ett formulär där du kan ladda upp ditt material. Där finns också det kompletta regelverket, samt de priser som vinnaren får.

http://wackenmetalbattle.se/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2013

Det amerikanska metalbandet Iced Earth kommer den 12 januari 2014 att släppa sitt elfte studioalbum “Plagues Of Babylon” genom Century Media Records. Skivan spelades in vid Principal Studios i tyska Senden och gästas av bland andra Volbeat-sångaren Michael Poulsen samt Blind Guardians sångare Hansi Kürsch.

“Plagues Of Babylon” låtlista:
01. Plagues Of Babylon
02. Democide
03. The Culling
04. Among The Living Dead
05. Resistance
06. The End?
07. If I Could See You
08. Cthulhu
09. Peacemaker
10. Parasite
11. Spirit Of The Times
12. Highwayman

Iced Earth inleder den 4 april en sex veckor lång turné i Nordamerika med Revamp och Faluns stoltheter Sabaton som förband. Dessförinnan, i februari månad, kommer gruppen att göra två spelningar på svensk mark.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2013

Finntroll räknas som ett av de absolut största banden i sin genre i dag, en genre som blandar folkmusik och hårdrock / metal / black metal, och som dessutom påstås vara uppfunnen av just Finntroll.

Finntrolls texter är dessutom mestadels på svenska, då det enligt grundaren Katla, som är finlandssvensk, är ett mer trolskt språk.

Finntroll har inte spelat på svensk mark sen 2010 och är ett av de absolut mest önskade banden till Sabaton Open Air – Rockstad: Falun 2014.

Festivalen 2014 blir den 7:e i ordningen och går av stapeln 14-16/8 2014. Festivalen etablerades 2008 och började som en 1-dagsfestival inomhus, men har sedan dess växt till att bli en framgångsrik 3-dagars utomhusfestival.


Festivalen drivs delvis av medlemmar ur gruppen Sabaton.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

Arkona är ett ryskt pagan metal-band. Deras texter handlar om rysk folklore och slavisk mytologi och de blandar in flera traditionella ryska folkmusikinstrument i sin musik.

Bandets namn kommer från den sista hedniska slaviska borgen Arkona som låg på Rügen. De har släppt fem fullängdsalbum, en demo, en samlingsskiva och två live-DVD:er.

Arkona är också en av väderstationerna på land- och sjöväderrapporten i P1 vilket brukar roa svenska fans. Väderstationen ligger i närheten av den historiska platsen för borgen.

Festivalen Sabaton Open Air 2014 blir den 7:e i ordningen och går av stapeln 14-16/8 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2013

Bokningsbolaget Skrikhult Production som har varit baserat i Falun under de senaste fem åren har flyttat kontoret till Norrköping. Samma telefon och mail fungerar.

Ny adress blir:
Skrikhult Production
605 70 Svärtinge

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 20th, 2013

Knappt har röken lagt sig på Lugnets skidstadion efter 2013 års Sabaton Open Air och nu är alltså de fem första akterna klara för nästa års festival i Falun. Bland dessa finns det unika färöiska bandet Tÿr som hjälpt till att sätta den lilla ögruppen på musikkartan. De fem första bekräftade banden är som följer:

Sabaton
Týr
Amaranthe
Deals Death
Imber

Festivalen 2014 blir den 7:e i ordningen och går av stapeln 14-16 augusti 2014.

Festivalen etablerades 2008 och började som en endagsfestival inomhus, men har sedan dess växt till att bli en framgångsrik tredagars utomhusfestival. Den drivs delvis av medlemmar ur gruppen Sabaton.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 18th, 2013

Me The Tiger från Falun är den senaste signeringen till Musichelps förlagsdel. Efter att ha sett Me The Tigers fantastiska framträdande under Live at Heart blev överenskommelsen helt klar.

Me the Tiger är verkligen ett hårt arbetande band med en fantastisk liveshow och deras låtar är eftertraktade utav våra placerare runt om i världen, säger Ulrika Holmberg på Musichelp.

Me The Tiger har förut släppt ett självbetitlat album på egen label som nu Musichelp ska ta vidare ut för licenser och placeringar. Samtidigt går de ut starkt och släpper en ny singel “What Promises Are Worth” den 25 september. Me the Tiger utökar också från att vara en duo till att vara en trio och tar in Jonas Martinsson på trummor. Den 19 september spelar de förband till synt-legenden Vince Clark och svenska Kite i Stockholm på En Arena.

Musichelps första anhalt är Future Music Forum i Barcelona där de föreläser om placeringar samt möter upp de nya intressanta musikbolagen i Europa med Me the Tiger i bagaget.

...