Eurovision Song Contest

Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 24th, 2013

Allt fler länder väljer att inte delta i den påkostade europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest. De senaste två avhoppen inför nästa års tävling är Serbien och Bulgarien som hänvisar till allt dyrare kostnad för medverkan och en ansträngd nationell ekonomi. Serbien vann tävlingen så sent som 2007. Utöver dessa har även Kroatien, Cypern, Tjeckien, Slovakien, Andorra och Luxemburg meddelat att de inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Pride har nu glädjen att meddela att den allra första vinnaren av Eurovision Song Contest, Lys Assia, och den allra senaste Eurovisionvinnaren, Emmelie de Forest, kommer till Stockholm Pride den 1 Augusti 2013.

Jag ser verkligen fram emot Stockholm Pride, att få träffa publiken och framföra ”Only Teardrops” och en helt ny låt. Tillsammans kommer vi att skapa en magisk kväll den 1 augusti, säger Emmelie de Forest, som tog hem vinsten i Eurovision Song Contest 2013 med ”Only Teardrops”.

Det är en ära att bli inbjuden till Stockholm Pride och få framföra den första Eurovisionvinnarlåten ”Refrain”. Jag ser fram emot att få träffa Pridepubliken, som jag har förstått är riktiga Eurovision-fans, säger Lys Assia, som vann den allra första Eurovision Song Contest 1956.

Den klassiska torsdagen på Stockholm Pride kommer att bli magisk. Att kunna bjuda på både den allra första och den senaste Eurovision-vinnaren visar att vi alla kan mötas över generationerna, precis som årets tema ” We are family”, säger Jörgen Eriksson, festivalchef Stockholm Pride.

Emmelie de Forest och Lys Assia uppträder under Stockholm Prides klassiska torsdagskväll den 1 Augusti, i Pride Park på Östermalms IP.

Stockholm Pride pågår mellan 30 juli – 3 augusti. Årets officiella Pridelåt ”New Colours” framförs av Janet Leon.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2013

Mer än 170 miljoner tittare i 36 olika länder såg när Eurovision Song Contest för 58:onde gången gick av stapeln – denna gång i Malmö, Sverige. Där fick de se när vinnaren Emmelie de Forest vann tävlingen med låten Teardrops och därmed förde hon hem trofén till Danmark.

Sverige och Malmö stad har visat sig vara värdiga värdar för Europas favoritprogram med en underbar kväll av underhållning som programföretaget Sveriges Television (SVT) sände live.

DVD-boxen innehåller de två semifinalerna, den stora finalen samt massor med bonusmaterial, bl.a. en vinnarintervju med Emmelie de Forest.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 20th, 2013

För två år sedan segrade Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest. I år kom man på andra plats efter storfavoriten Danmark. Nu uppger emellertid en litauisk tidning att landet delat ut simkort till mobiltelefoner och betalat invånare i andra länder för att rösta på Azerbajdzjans bidrag i tävlingen, en nyhet som spridits på internet under helgen. Litauen var ett av tio länder som gav högsta poäng till det azeriska bidraget som också fick fler tolv-poängare än segraren. Eurovision Song Contest har på YouTube stängt av kommentarsfunktionen för Azerbajdzjans bidrag “Hold Me” vilket framfördes av Farid Mammadov.

Det är många som på olika sätt försöker påverka röstningen innan Eurovision Song Contest drar igång. Stora skivbolag som Universal Music skickar exempelvis ut videohälsningar och andra små uppdateringar kring sina tävlande artister till media för att på så vis få lite extra uppmärksamhet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 20th, 2013

I finalen av Eurovision Song Contest framförde Sarah Sawn Finer sin egen version av ABBA-klassikern “The Winner Takes It All”, skriven av radarparet Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Numret framfördes passande nog precis innan vinnaren avslöjades inför en mångmiljonpublik som följde tävlingen över hela världen. Låten släpptes direkt efter tävlingen på iTunes och finns nu tillgänglig där.

Under Eurovision-tävlingen så spelade Sarah Dawn Finer karaktären Lynda Woodruff.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 18th, 2013

Ikväll tävlade 26 bidrag i Malmö om att bli hela Europas schlagerdrottning eller schlagerkung. Efter en lång omröstning med 39 deltagande länder så stod det ganska tidigt klart att förhandsfavoriten Emmelie de Forest och Danmark med låten “Only Teardrops” skulle gå segrande ur kampen i Eurovision Song Contest 2013. Sveriges bidrag “You”, framfört av Hässleholms nya stolthet Robin Stjernberg, slutade ungefär i mitten av startfältet. Norge var med bland toppnationerna i år medan Finland slutade i bottenskiktet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2013

Det går bra för de nordiska länderna i årets Eurovision Song Contest. I tisdags tog sig Danmark vidare som en av förhandsfavoriterna till att ta hem hela tävlingen och ikväll tog sig såväl Norge som Finland vidare till finalen i Malmö nu på lördag då även Sverige ansluter sig som värdnation och därmed direktkvalificerade.

Övriga länder att ta sig vidare från kvällens andra och sista semifinal var Azerbajdzjan, Malta, Island, Grekland, Armenien, Ungern, Georgien och Rumänien. Utslagna blev Lettland, San Marino, Makedonien, Bulgarien, Israel, Albanien och Schweiz.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 15th, 2013

Igår kväll avgjordes den första av två semifinaler i årets upplaga av Eurovision Song Contest i Malmö. Den danska förhandsfavoriten Emmelie de Forest tog sig föga överraskande vidare till finalen nu på lördag. Hon får där sällskap av bidragen från Estland, Ryssland, Ukraina, Nederländerna, Litauen, Vitryssland, Moldavien, Irland och Belgien. Österrike, Slovenien, Kroatien, Montenegro samt Cypern lyckades inte ta sig vidare till final i år.

Den andra och sista semifinalen avgörs imorgon kväll.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 10th, 2013

Foto: Annika Aschberg

Som alla vet segrade vår egen Loreen Talhaoui i Eurovision Song Contest i Baku förra året med låten “Euphoria”. Inte helt oväntat får hon chansen att visa upp sig även i år. Loreen kommer nämligen att inviga den första semifinalen i Malmö nu på tisdag den 14 maj genom att framföra ett “vackert, mäktig och engagerande” nummer. Detta är dock inte allt. Hon kommer dessutom att framföra en ny singel i finalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2013

Robin Stjernberg har släppt en akustisk pianovideo av vinnarlåten “You”. Videon är regisserad av Rick-y. Robin medverkar, som ni redan säkert vet, i finalen av Eurovision Song Contest den 18 maj och har startnummer 16. Bidraget “You” är skrivet av Robin Stjernberg, Linnéa Deb, Joy Deb och Joakim Harestad Haukaas.

...