death metal

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 13th, 2010

demonical

Dödsmetallbandet Demonical från Avesta presenterade nyligen sin nya video “Baptized In Fire”. Gruppen bildades 2006 och består av nunvarande och före detta medlemmar i Centinex, Grave, Diabolical, Amaran och Dellamorte. Videon regisserades av rumänen Costin Chioreanu från Twilight 13 Media.

“Baptized In Fire” kommer från Demonicals andra album, “Hellsworn”, vilket släpptes i maj förra året.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2010

facebreaker

Det svenska dödsmetallbandet Facebreaker har nyligen skrivit kontrakt med det tyska skivbolaget Cyclone Empire. Gruppen spelar just nu in sitt tredje album, “Infected”, vilket kommer att släppas någon gång i sommare.

Facebreaker bildades i Finspång i norra Östergötland 1999 och fick skivkontrakt 2002 med det brittiska skivbolaget Rage of Achilles Records. Efter det att skivbolaget gick i konkurs påbörjade de ett samarbete med Singapore-baserade Pulverised Records.

2009 genomförde Facebreaker en Europa-turné tillsammans med Demonical och finska Torture Killer då de bland annat spelade inför en stor publik på den tyska festivalen With Full Force.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2010

puteraeon

Det unga dödsmetallbandet Puteraeon från Göteborgs-trakten har skrivit kontrakt med tyska Cyclone Empire Records. Bandet, som bildades 2008, var ett av förra årets mest kritikerrosade demoband och blev bland annat utsedd till “Bäst i Sverige” i anrika Close-Up Magazine under hösten.

Puteraeon bildades av gitarristen och sångaren Jonas “Lindblood” Lindblad, känd från Taetre och Thorium, efter att han börjat samla på sig en del riff som tog honom tillbaka till sina rötter i dödsmetallen – det gyllene tidiga 90-talet. Övriga bandmedlemmar är idag trummisen Anders Malmström (Nominen, Prophanity, Immemorial) samt basisten Daniel Vandija och gitarristen Hans “Hasse” Gustafsson från 13Itch.

Puteraeon kommer senare i år att släppa sitt debutalbum som troligen kommer att bära namnet “The Esoteric Order” och innehålla följande låtar:

‘The Plague’
‘Castle Of Despair’
‘Whispers Of The Dead’
‘Into The Deep’
‘Re-Animation’
‘Graverobber’
‘The Extraordinary Work Of Herbert West’
‘Experience Zombiefication’
‘Dead Once More’
‘The Innsmouth Insanity’
‘The End Of All’

Sedan tidigare är de svenska metalbanden Demonical, Evocation, Paganizer och Semlah kontrakterade till Cyclone Empire.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2010

laethora

Dödsmetallbandet Laethora från Göteborg, med Dark Tranquillitys gitarrist Niklas Sundin samt före detta medlemmar från The Provenance, kommer att släppa sitt andra album, “The Light In Which We All Burn”, den 11 maj genom det amerikanska skivbolaget The End Records. Plattan mastrades av Peter In de Betou och består av tretton helt nya låtar:

01. Ekpyrosis
02. I as Infernal
03. A.S.K.E.
04. World Deluge
05. A New Day
06. Humanae
07. The Sightless
08. Saevio
09. Uproar
10. Cast to Ruin
11. To the Point
12. Damnable Doctrine
13. Alogia

Laethora släppte sitt debutalbum, “March of the Parasite”, i februari 2007 genom The End Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

demonical

De svenska dödsmetallbanden Demonical och My Own Grave kommer snart att ge sig ut på en drygt två veckor lång Europa-turné tillsammans med finska Deathbound. Turnén, som går under namnet “Accession to the Throne Tour 2010”, kommer att inledas nu på fredag på Snövit i Stockholm och därefter bär det av till Danmark. Närmare information om Stockholms-spelningen hittar du här.

Turnén består totalt sett av 16 spelningar i Sverige, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Schweiz, Italien, Slovenien, Ungern och Tjeckien. Ett tidigare inbokat datum i den kroatiska huvudstaden Zagreb den 25 februari har tyvärr fått ställas in.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2010

unleashed

De svenska dödsmetallveteranerna Unleashed kommer att släppa sitt tionde studioalbum “As Yggdrasil Trembles” i Europa den 19 mars och i USA den 6 april genom det ledande tyska metalbolaget Nuclear Blast.

Unleashed bildades i Stockholm 1989 av sångaren och basisten Johnny Hedlund och släppte två år senare debutalbumet “Where No Life Dwells” genom tyska Century Media.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2009

dark-tranquillity-2009

Det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity från Göteborg kommer i februari och mars att genomföra en lång turné i Nordamerika tillsammans med de amerikanska banden Killswitch Engage och The Devil Wears Prada. Turnén inleds i Boston på östkusten den 4 februari och avslutas på samma kust den 21 mars i Wallingford, Connecticut.

Killswitch Engage är idag ett av världens största metalband. Deras eponyma album som släpptes tidigt i somras tog sig in på en sjunde plats på den amerikanska Billboard-listan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2009

hypocrisy

Tomas Elofsson från Östersunds-bandet Sanctification har rekryterats som tillfällig inhoppare i dödsmetallbandet Hypocrisy när de ger sig ut på sin Europa-turné i slutet av januari tillsammans med danska Hatesphere och finska Survivors Zero. Turnén inleds i Hamburg den 24 januari och avslutas i Budapest den 18 februari. Det finns inga nordiska datum inbokade men väl besök i Tyskland, Polen, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike och Ungern.

Sanctification kommer att fortsätta som band trots detta men kommer att ta en kortare paus. Gruppen släppte sitt senaste album, “Black Reign”, den 12 maj i år genom det Singapore-baserade skivbolaget Pulverised Records. “Black Reign” spelades in i Abyss-studion utanför Ludvika i Dalarna med just Peter Tägtgren från Hypocrisy och hans bror Tommy som producenter.

Som vi tidigare berättat så tvingades Hypocrisy nyligen att ställa in sin turné i Nordamerika på grund av visa-problem.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

dark-tranquillity-2009

Som vi tidigare rapporterat så skulle det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity från Göteborg ha genomfört en miniturné i Turkiet nu i december. Bara femton timmar innan de skulle bege sig till flygplatsen så meddelade organisatören Unirock dock att turnén ställts in. Bandet är självfallet mycket besvikna över det hela:

“Det här är oerhört frustrerande. Turkiet är hem till några av de mest passionerade och hängivna Dark Tranquillity-fansen på denna planeten och vi såg väldigt mycket fram emot att spela inte bara i Istanbul utan även de andra städerna.”

“Vi har ägnat mycket tid och energi till att förbereda oss för de här konserterna; vi har repat, anlitat personal, ordnat merchandise och ordnat en mängd praktiska och logistiska detaljer, och att se att det hela ställs in i sista sekunden är extremt nedslående.”

Bandet hoppas kunna återvända till Turkiet så snart som möjligt.

Den 24 februari släpper Dark Tranquillity sitt nionde album, “We Are The Void”, genom Century Media Records och dagen därpå deltar de som vi tidigare berättat i Close-Up Magazines årliga kryssning.

Dark Tranquillity släppte i slutet av oktober sin nya DVD “Where Death Is Most Alive” vilken toppade den officiella svenska DVD-listan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009
Scar Symmetry

Scar Symmetry

Det svenska progressiva dödsmetallbandet Scar Symmetry har spelat in en ny video för låten “Ascension Chamber” vilken kan ses nedan. Gitarristen Per Nilsson berättar om låten “Ett andligt väsen som härstammar från solen reser genom solsystemet med jorden som mål. Det är det huvudsakliga temat i låten ‘Ascension Chamber’ så när vi bestämde oss för att göra en video till den visste vi att den måste utspela sig i rymden!”

Videon spelades in den 25 oktober tillsammans med regissören Ronny Hemlin, bror till Nordman och tidigare sångare i metalbandet Steel Attack. Låten kommer från Scar Symmetrys senaste album “Dark Matter Dimensions” vilket släpptes den 2 oktober i år genom Nuclear Blast Records.


SCAR SYMMETRY – Ascension Chamber

SCAR SYMMETRY | MySpace Music Videos

...