D-A-D

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 27th, 2013

De danska rockveteranerna D-A-D har tecknat ett nytt världsomspännande kontrakt (med undantag för Skandinavien) med tyska AFM Records. Gruppens debut för det nya bolaget blir deluxe-versionen av deras elfte studioalbum “DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK” vilket släpptes i november 2011. Albumtiteln är en lek med ord med utgångspunkten i deras ursprungliga bandnamn Disneyland After Dark vilket fick ändras efter att Walt Disney Company hotat med stämning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 22nd, 2013

Efter succén sommaren 2011 så kan vi meddela att i sommar är det dags för Takidas egna festival Ljungarocken igen. Första klara banden är D-A-D, Stiftelsen och The Kristet Utseende. Denna gång sträcker sig festivalen över två dagar och det är 16-17 augusti som ska markeras i kalendern.

Biljetterna släpps på tisdag den 26 februari. Som medlem hos Tele2, Comviq och Coop kan du köpa dina biljetter innan det officiella biljettsläppet. Förköpet startar den 25 februari kl 9.00.

Festivalen hade premiär sommaren 2011 med stor framgång. Takida, Graveyard, Imperial State Electric och Dead By April spelade och biljetterna sålde slut. I år skalas festivalen upp, en dag läggs till och drömbokningen D-A-D är ett faktum.

Endagsbiljetter kostar 395 kr + serviceavgift och tvådagarsbiljetter kostar 595 kr + serviceavgift. Biljetterna säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

www.ljungarocken.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

d-a-d

Det danska rockbandet D-A-D presenterar nu sin nya video “We All Fall Down”. Klippet spelades in strax innan bandet gick ut på scenen inför utsålt hus på Falconer Salen i Köpenhamn i april i år. Låten kommer från gruppens elfte studioalbum, “DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK”, vilket släpptes i november förra året.

D-A-D har flera gånger spelat på anrika Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg, senast sommaren 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2010

dad-2010

Bloody Beetroots gör en exklusiv Sverige-spelning på Karlskoga-festivalen Putte i Parken 2010: Efter ett debutalbum, 45 remixer och ändlöst turnérande de senaste två åren är stjärnskotten The Bloody Beetroots klara till Putte i Parken! Det blir första gången den maskerade italienska duon framför sin unika, ohämmade och stenhårda electro LIVE på svensk mark. Bloody Beetrots släppte nyligen albumet “Romborama” på Cooperative Music varav “Warp 1.9” spelas överallt!

D-A-D som började som Disneyland After Dark men bytte namn till D-A-D för att inte bli stämda av Walt D. Sedan dess har de istället höjt stämningen i 25 år på ett stort antal internationella scener. Senaste albumet “Monster Philosophy” kom 2008 och spelades in i New Jersey, USA.

Både Bloody Beetroots och D-A-D är två mycket trevliga bokningar, konstaterar Putte i Parkens arrangör Niclas Lagerstam.

Och dom nöjer sig inte med det. Ytterligare tre akter presenteras idag.

Kite är en av dem.

Christian Berg (Yvonne, Strip Music) bad Nicklas Stenemo (The Mo, Melody Club) att sjunga på en av hans låtar. Det blev demoversionen av “My girl and I” och bandet Kite hade sett dagens ljus. I sommar kommer Kite till Putte i Parken.

Det gör även Satan Takes A Holiday.

Som en blixt från klar himmel. Som en spark i magen när du redan ligger. Lika tufft som ironiskt pinsamt, är en sammanfattning av musiken.

Satan Takes A Holiday tar tag i rockslyngeln och släpper inte förrän rumpan skakar och ölen spills ut på golvet, är en annan medan en tredje är mer given:

Bra som satan!

Svenska Satan Takes A Holiday lämnar ingen oberörd.

Ett av Sveriges mest intressanta band, konstaterar Niclas Lagerstam.

Nummer fem på listan är ett band från Ånge med anknytning till Karibien. Typ. Det handlar om Corroded som släppte singeln “Time And Again” 14 februari förra året.

Singeln steg på listorna och var en av 2009 års mest önskade på stationer som Bandit Rock. Och idag är det “Time And Again” du hör som musik till den officiella trailern för “Robinson Karibien”.

Corroded är också en riktigt bra Putte-bokning, säger Niclas Lagerstam.

Vi vill lyfta fram intressanta svenska band som inte är mainstream och där passar såväl Corroded som Satan Takes A Holiday och Kite väl in.

Putte i Parken 2010 är Mellansveriges nya stora musikfestival.

I sommar genomförs den för tredje året – större än någonsin och med ytterligare ett festivalområde och en ny unik festivalcamping.

Hemsida:
www.putteiparken.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2010

dad-2010

I april 2009 gjorde danska D-A-D en utsåld sverigeturné och sedan dess har intresset för en återkomst bara stegrats. Därför är vi glada att nu åter ha dem på besök.

D-A-D firade nyligen 25-årsjubileum och släppte i samband med detta samlingsboxen ”The Overmuch Box” där samtliga tio studioalbum finns med.

Datum:
21.4: Uppsala, Katalin
22.4: Skövde, Valhall
23.4: Huskvarna, Folkets Park
24.4: Flen, Tobbes Amazon

Biljetterna släpptes idag, fredagen den 22 januari. Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2009

kent

Lagom innan jul avslöjar nu Peace & Love ännu fler artister som kommer att göra sommarens festival till ännu en underbar upplevelse. Kent kommer. Även det klassiska danska rockbandet D-A-D, den hyllade franska elektroniska akten Vitalic, finstämda och melankoliska Melissa Horn och legendaren Nisse Hellberg kan ses i sommar.

Peace & Love 2010 äger rum 28 juni – 3 juli under temat Frihet. Mer info finns på www.peaceandlove.nu.

Kents spelning på Peace & Love 2008 var så magnifik att vi såg vuxna män gråta och oavbrutet hylla den i flera dagar efteråt. Flera av de andra grymma artisterna som släpps nu har också rykte om sig att kunna framkalla varianter av detta, säger Ronny Mattsson, presschef på festivalen.

Senaste artisterna till Peace & Love 2010 är:

Kent
D-A-D (DK)
Vitalic (FR)
Melissa Horn
Nisse Hellberg
Khoma
Chords
Troublemakers
Venerea
Harald Björk

De två senaste decennierna har Kent varit ett av Skandinaviens största rockband. Med ett pärlband av utmärkelser, hitsinglar och album har de byggt upp en trogen publik som vallfärdar för att se dem. Inför Grammisgalan är de nominerade i inte mindre än sex kategorier för senaste albumet Röd, vilket är det åttonde i ordningen.

Det danska rockbandet D-A-D bildades redan 1982 och fick sitt stora genombrott 1989 med albumet No fuel left for the pilgrims. Det tionde albumet Monster Philosophy utkom 2008. D-A-D är klassisk rock med ett rykte utöver det vanliga.

Den franska elektroniska akten Vitalic är en av de senaste årens mest hyllade inom genren. I sommar gör de en exklusiv spelning på Peace & Love. Genombrottsalbumet Ok Cowboy fick ett enormt genomslag med låtar som La Rock 01 och My friend Dario på klubbscener världen över. Senaste plattan Flashmob släpptes i slutet av september.

Melissa Horn har en allt snabbare ökande fanskara och med två Grammisnomineringar för det andra albumet Säg ingenting till mig är Melissa en artist att verkligen hålla koll på. Hon rör sig i gränslandet mellan Lars Winnerbäck och Sophie Zelmani och de finstämda/melodiska sångerna berör starkt.

I början av oktober släpptes Nisse Hellberg sitt fjärde och rosade soloalbum En modern man, producerat av Chips Kiesby. Albumet klättrade omedelbart högt upp på försäljningslistorna i Sverige. Nisse har varit ett självklart inslag på den svenska rockscenen sedan starten med Wilmer X i slutet av 70-talet och han har i princip skapat en egen genre med sin blues- och countryosande rockabilly.

Med rötterna i Umeå spelar Khoma alternativ rock/pop av den svävande och luftiga skolan med inslag av hardcorescenen i Umeå. Medlemmar ur Cult of Luna, Deportees och The Perishers finns med i bandet som totalt räknar antalet medlemmar till 15 stycken. Debuten Tsunami kom 2004 och uppföljaren The Second Wave två år senare. Till våren kommer det tredje albumet. Ett av bandets många fans är självaste Anders Fridén, sångare i In Flames.

Hip hop/reaggae/soul är Lundabaserade Chords område och ett flertal album har genom åren släppts under eget namn. Senaste albumet Things we do for things kom 2008 och till våren planeras det nya. Gladiators står högt på inspirationslistan för detta band.

Troublemakers spelar rock/punk av den klassiska skolan och senaste skivan Made in Sweden släpptes tidigare i år. Tidigare har de släppt otaliga plattor och ep:s. Bandet bildades redan 1981 men lade ner efter 10 år och sedan återföreningen 1995 har bandet spelat över 300 gånger i Tyskland, Österrike, Sverige och Norge. Troublemakers är riktiga punkhjältar som vet var skåpet ska stå.

Punkbandet Venerea startade 1991 i Falkenberg och några av inspirationskällorna är Hard-Ons, Gang Green, Bad Religion och Ramones. En av deras första demos hette From beer to eternity (1992) och ett antal album har sedan följt. Till våren kommer nya plattan.

Harald Björk gör melodisk och drömsk techno och är så pass bra på det att utländska storheter såsom Sven Väth, Four Tet och Miss Kittin uppmärksammat honom. EP:n Kranglan kom tidigare i höst.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2009
Sabaton

Sabaton

Så kan vi presentera ytterligare fyra band som är klara för sommarens Sweden Rock Festival. Totalt är nu 10 av ca 60 band på huvudscenerna klara.

Det är många som önskat RICK SPRINGFIELD genom åren och nu kommer han äntligen till Sverige och självklart till Sweden Rock Festival.
Han har haft en lång karriär som skådespelare men det är framförallt som musiker som han, framförallt på 80-talet, firat stor triumfer med plattor som “Working Class Dog”, “Living In Oz” och “Rock Of Life”. Med förra årets comebackalbum “Venus In Overdrive”, som bland annat gick in på topp 30 på Billboardlistan, visade att han fortfarande skriver enormt vassa rocklåtar – och live låter det tyngre och bättre än de flesta lär våga hoppas.

Och så är det dags igen för ett av Sveriges just nu allra största metalband, SABATON, som de senaste åren gått från klarhet till klarhet och med en ny platta i pipelinen till våren så kommer de tillbaka till Sweden Rock. Denna gång har de lovat att leverera sin absolut största scenshow någonsin, något den som gillar melodiös metal bara inte får missa!

Från Danmark kommer ett annat av de mest önskade banden, D-A-D, som i vanlig ordning kommer att leverera tung cowboyrock med ett mycket karakteristiskt sound influerat av såväl country som punk, och med bagaget fullt av klassiker som “Sleeping My Day Away”, “Bad Craziness” och “Laugh ‘n a ½”.

Slutligen kan vi också presentera ANVIL. Ett klassiskt kanadensiskt metalband som gör sin andra spelning på Sweden Rock. Den här gången kommer de i efterdyningarna till den hyllade filmen “The Story of Anvil”, som på ett humoristiskt och samtidigt rörande sätt visar hur bandet kämpat i motvind i många år men där nu intresset för dem är större än någonsin.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg i Blekinge den 9-12 juni 2010. Biljetterna är släppta.

Av totalt ca 60 band på huvudscenerna är hittills följande klara:

Bachman & Turner (Can)
Rick Springfield (Aus/Us)
Sabaton (S)
D-A-D (DK)
Saga (Can)
Unisonic (D)
Bigelf (US)
Anvil (Can)
Mother’s Finest (US)
Jorn (N)

Fler band utannonseras inom kort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 15th, 2009
Foto: Aron Hvass

Foto: Aron Hvass

Ammotrack har fått en lysande start på det nya året. Det är nu klart att bandet kommer att vara support till D-A-D på deras kommande Sverigeturné. De är även nominerade som årets genombrott på Bandit Rock Awards samt årets hårdrock och årets nykomling på Swedish Metal Awards. Ammotrack släppte sitt självbetitlade debutalbum i höstas som gick in högt på försäljningslistan. Under 2008 spelade man på bl.a. Sweden Rock Festival, Arvikafestivalen och turnerade med Hardcore Superstar i Sverige och Europa.

I samband med D-A-D turnén släpps även singeln A bigger bang.

Kommande spelningar (fler datum tillkommer):
29/1 Pub Anchor, Stockholm
30/1 Hassela Sport & Konferens, Hassela
31/1 Aveny, Sundsvall
06/2 Sticky Fingers, Göteborg
13/2 Backstage Rockbar, Trollhättan
14/2 Husaren, Skövde
28/2 Garage, Märsta
20/3 CC-puben, Gävle
27/3 Bistro Bellman, Lindesberg
28/3 Wärdshuset, Nora
31/3 KB Malmö, D-A-D support
01/4 Trädgårn, Göteborg, D-A-D support
02/4 Cloetta Center, Linköping, D-A-D support
03/4 Nöjesfabriken, Karlstad, D-A-D support
04/4 Klubben, Stockholm, D-A-D support

Nedan kan du se musikvideon till Ammotracks låt “Warm Up”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 7th, 2009

Lördagen den 24 januari gör det legendariska danska rockbandet D-A-D en välgörenhetskonsert på NASA i Reykjavik på Island. Bandet och deras roddare kommer att arbeta gratis och intäkterna från spelningen kommer att gå till islänningarna själva som drabbats hårdare än många andra av den pågående ekonomiska krisen i världen. Konserten arrangeras av “Because We Care” och Iceland Express.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2008

D-A-D

D-A-D

I slutet av mars och början av april nästa år kommer Danmarks största rockband genom tiderna till Sverige. Det är då dags för D-A-D att göra fem spelningar.
D-A-D släppte i höstas sin senaste skiva ”Monster Philosophy” på EMI och detta album visar att D-A-D är tillbaka starkare än någonsin.

Datumen är följande:
31.3 Malmö, KB
1.4 Göteborg, Trädgårn
2.4 Linköping, Garden
3.4 Karlstad, Nöjesfabriken
4.4 Stockholm, Klubben

Biljetter:
Biljetterna släpps måndagen den 22 december via Ticnet. 077-170 70 70 och www.ticnet.se.

...