Crucified Barbara

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Foto: Tallee Savage

Det svenska hårdrocksbandet Crucified Barbara kommer i början av februari att ge sig av till Spanien för tre konserter i Madrid, Bilbao och Barcelona. Den 25 januari kommer gruppen att göra en konsert i Västerås och i maj följer ytterligare ett antal spelningar på svensk mark.

Crucified Barbara live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 12th, 2012

Vad som redan med all säkerhet var givet att bli en legendarisk kväll på Dalhalla den 28 juli, kommer nu att bli ännu mera speciell.

HammerFalls spelning kommer att gästas av tre återvändande HF-kändisar: Stefan Elmgren, som var bandets gitarrist 1997-2008, Mikael Stanne, som var sångare 1993-96 och till vardags finns i Dark Tranquillity, samt Jesper Strömblad, som efter sin tid i bandet gjorde sig känd som den musikaliska motorn i In Flames.
Dessutom kommer Roger Pontare att göra HammerFall sällskap på scenen i en repris av den bejublade hårdrocksversionen av hans “När Vindarna Viskar Mitt Namn”.

Team Cans från Körslaget gör också ett gästuppträdande, och hela konserten kommer att filmas för utgivning på DVD senare i år. Mer än två timmars musik, effekter och underhållning utlovas, den största och mest påkostade HammerFall-showen någonsin! Som uppvärmare har inga mindre än Crucified Barbara bjudits in.

Låter det här som något man inte bör missa? Bra, för det är det också.

Konsertdatum
28 juli – Dalhalla, Rättvik

Mer information om HammerFalls konsert på Dalhalla

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2012
Foto: Tallee Savage

Foto: Tallee Savage

Tjejerna i hårdrocksbandet Crucified Barbara har tecknat ett nytt kontrakt med Nuclear Blast Records för Nordamerika samt Nya Zeeland och Australien. Gruppens tredje studioalbum, “The Midnight Chase”, kommer att släppas i Nordamerika i sommar. Skivan spelades in vid Music-A-Matic Vintage Recording Studio i Göteborg tillsammans med Henryk Lipp och Chips Kiesby.

Crucified Barbara bildades i Stockholm 1998 av basisten Ida “Evileye” Stenbacka (numera gift med Umeå-bandet Meshuggahs trummis Tomas Haake) och gitarristen Klara “Force” Rönnqvist Fors. Idén till namnet fick bandmedlemmarna när de besökte Roskilde-festivalen och hittade en uppblåsbar docka fäst vid ett krucifix i en skog i närheten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 22nd, 2012

crucified-barbara-2

Crucified Barbara släpper sitt tredje album, ’The Midnight Chase’, den 28 maj i Europa.

Albumet är inspelat i studionMusic-A-Matic i Göteborg och producerat av Chips Kiesbye.

“Jag har aldrig känt mig så här nöjd över något vi gjort förut”, kommenterar Mia Coldheart om den kommande plattan. ”Jag är så himla stolt över de nya låtarna och det låter bättre än någonsin! Vi kan knappt vänta med att få komma ut och spela dem live!”

Redan imorgon den 23 Mars drar Crucified Barbara ut på en 15 datum lång Frankrike-turné. Sedan följer en hel del spelningar både i Sverige och utomlands under sommaren och hösten.

Smakprov rån ”The Midnight Chase” i form av singeln ’Into the fire’ släpps lös imorgon. Denna blir även bandets första video från nya skivan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2011

mia-coldheart-horse

Crucified Barbara tar en paus i studion denna vecka för att sångerskan och gitarristen Mia Coldheart ska medverka i Stockholm International Horse Show som stjärnryttare.

Ikväll 19:30 är det Stjärnstafetten och på söndag 20:30 är det Stjärnornas Hoppning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2011

För att fira 20-årsjubileumet av den anrika svenska hårdrockstidningen Close-Up så kommer de att slå sig samman med landets största rockradiostation Bandit Rock för att skapa Sveriges hårdaste radioprogram. Under den simpla titeln “Close-Up” kommer Crucified Barbaras trummis Nicki Wicked att hålla i programmet vilket kommer att presentera intervjuer, nyheter, musik och konsertdatum för banden som medverkar i tidningen. Radioprogrammet kan höras på internet här varje tisdag.

Nicki Wicked har tidigare varit programledare för hårdrocksprogrammet “Fuzz” vilket sändes i svenska MTV under 2007 och 2008.

nicki-wicked

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Jan 23rd, 2011

haake-ida

Basisten Ida “Evileye” Stenbacka från tjejbandet Crucified Barbara gifter sig under veckan som gick med extremmetalbandet Meshuggahs trummis Tomas Haake i Las Vegas. Umeås Meshuggah arbetar fortfarande på uppföljaren till 2008 års “obZen”, ett album som också nominerades till en Grammis 2009 för bästa hårdrock.

Crucified Barbara arbetar just nu på material till sitt tredje album som väntas släppas senare i år. Bandet släppte i februari 2009 sitt andra album “Til Death Do Us Party” där bland annat Motörheads gitarrist Phil Campbell och den forna Yngwie Malmsteen-sångaren Mats Levén gästade. Levén producerade även skivan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 26th, 2010

closeup-baten

Dödsmetallveteranerna Grave, tjejrockarna i Crucified Barbara och den norrländska krutdurken Raubtier är samtliga klara för den årliga traditionen Close-Upbåten. Kryssningen kommer att avgå från Stockholm den 9 september och återvänder från Åbo / Turku följande dag.

Samtliga i nuläget bokade band är som följer:
MESHUGGAH
DARK TRANQUILLITY
THE KRISTET UTSEENDE
CRASHDÏET
GRAVE
CRUCIFIED BARBARA
RAUBTIER
HELLSONGS

Närmare information om kryssningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 18th, 2010

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän toppar även denna vecka Svensktoppen med sitt bidrag i Melodifestivalen, “Underbart”, även om försprånget till tvåan Amanda Jenssen minskade något. Överlag har det inte skett några större förändringar på listan utan de första sex placeringar är oförändrade sedan föregående vecka på Sveriges mest konservativa lista.

Även om det inte skett något i toppen på listan så har hårdrockstjejerna i Crucified Barbara avancerat två placeringar upp till sjunde plats med “Heaven Or Hell”. Vi har även två nykomlingar i form av NEO med “Human Frontier” på åttonde plats och Tomas Ledins “Kanske kvällens sista dans” på tionde plats.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 6th, 2010

pernilla-wahlgrenAndra chansen i Melodifestivalen avgjordes på Conventum i Örebro ikväll och det blev Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson som tog de sista två platserna i finalen i Globen den 13 mars. Precis som föregående år så var Andra chansen en duelltävling där de åtta tredje- och fjärdeplacerade artisterna mötte varandra två och två till dess att två återstod.

I den första kvartsfinalen möttes hårdrocksveteranerna Pain of Salvation från Eskilstuna och Pernilla Wahlgren med låtarna “Road Salt” och “Jag vill om du vågar” där Pernilla gick segrande ur duellen. Hårdrockstjejerna i Crucified Barbara lyckades bättre än Pain of Salvation och besegrade Paulines “Sucker for Love” med “Heaven or Hell”. I den tredje kvartsfinalen stod folkmusikveteranerna Kalle Moraeus & Orsa Spelmän som vinnare och enmansorkestern NEO fick se sig utslagen ur årets tävling. Den sista semifinalplatsen tog Jessica Andersson som mötte discogänget Alcazar.

I semifinalerna (som ju i praktiken är två finaler då vinnarna tar sig vidare) segrade slutligen Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson i respektive duell.

De tävlande bidragen var:
Pain of Salvation – “Road Salt”
Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”
Crucified Barbara – “Heaven Or Hell”
Pauline – “Sucker For Love”
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Underbart”
NEO – “Human Frontier”
Alcazar – “Headlines”
Jessica Andersson – “I Did It For Love”

...