Coldplay

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2014

coldplay2014

Ett av det senaste decenniets absolut största band, Coldplay, släpper sitt sjätte studioalbum ”Ghost Stories” den 19 maj. För fem dagar sedan släppte bandet en kort teaser-video till låten Midnight.

Magic på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=1PvBc2TOpE4

Magic på Itunes: https://itunes.apple.com/se/album/magic/id829909653?i=829909824&l=en

Coldplay bildades 1998 av Chris Marin, Jonny Buckland, Guy Berryman och Will Champion. Bandet har släppt fem studioalbum som sålt i mer än 50 miljoner exemplar runtom i världen. Coldplay har vunnit mängder av priser och deras album ”Viva La Vida” toppade listorna i hela 36 länder. Coldplays låtkatalog inkluderar hits som Yellow, The Scientis, Speed Of Sound, Fix You, Viva La Vida och Grammy Award-nominerade Clocks.

Den fullständiga låtlistan för ”Ghost Stories” är följande:

1. Always In My Head

2. Magic

3. Ink

4. True Love

5. Midnight

6. Another’s Arms

7. Oceans

8. A Sky Full Of Stars

9. O

Den 11 mars ska Coldplay uppträda på iTunes festivalen på SXSW i Austin. Framträdandet kommer att live-streamas och finnas tillgänglig gratis på iTunes.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 28th, 2013

Den 22 november släpps soundtracket till den andra delen av The Hunger Games-serien, Catching Fire, och med oss har vi det flerfaldigt Grammy-vinnande bandet Coldplay som för första gången skrivit musik till en film. Tracy McKnight från filmbolaget Lionsgate säger: ”Vetskapen om att sångaren Chris Martin är ett fan av böckerna gör detta ännu mer betydelsefullt”.

Soundtracket till filmen är som sagt schemalagt att släppas i november men låten ”Atlas” släpps digitalt redan den 9 september. För de riktigt otåliga så premiärspelas musikstycket på radio den 6:e september då den även kan införskaffas på iTunes.

Det är en speciell milstolpe för ett av världens största band som med deras senaste album, Mylo Xyloto, placerade sig #1 på iTunes i 50 länder. Coldplays framgångar är dock inte det enda som utlovar succé – förra Hunger Games-soundtracket placerade sig nämligen #1 på Billboards Top 200-lista, var det bäst säljande soundtracket förra året och blev certifierat guld i USA. Som om det inte var nog så vann även albumet en Grammy Award i kategorin ”Best Song Written for Visual Media”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2012

Biljetterna till Coldplays konsert på Stadion i Stockholm den 30 augusti som först släpptes i december förra året var omåttligt populära och sålde snabbt slut.

På onsdag kl 9.00 har vi därför nöjet att presentera ett nytt släpp av extra biljetter på ordinarie biljettsida.

Konsertdatum
30/8 – Stadion, Stockholm

Mer information om Coldplays Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2011

coldplay-2011-2

Vissa band bygger sina egna monument att blicka utöver världen från; de väntar inte på att någon ska göra det för dem. Sedan Coldplays första nedtecknade noter har deras monument vuxit och idag är det svårt att missa det vart man än står.

Från atmosfäriska genombrottet ”Parachutes” fram till skivan som toppar listorna världen över, ”Mylo Xyloto”, vittnar bandet om arvet från gårdagen och framtiden och härbärgar ett patos som rimmar väl med deras revolutionsflörtiga scenshower. För varje album kommer en nytändning och kärleken till musiken uppenbarar sig som ett segel i medvind. Tillsammans med producenten Brian Eno har de på de två senaste skivorna siktat mot mörkret och den outforskade terrängen och kommit tillbaka större än någonsin.

I ett ömtåligt gränsland av det grandiosa och det intima har Coldplay förblivit vitala och det är därför konsert efter konsert blir utsålda. De är kanske världens mest framgångsrika band just nu och deras konsert på klassiska Stadion i Stockholm kommer inte att göra någon besviken.

Konsertdatum
30 augusti – Stockholm, Stadion

Mer information om Coldplays Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2011

coldplay-2011-2

Ett av de största banden i vår tid, Coldplay, är bekräftade för en mycket intim Nordenspelning på Folkteateret i Oslo, Norge. Den 4:e November kommer de brittiska storheterna under en timme att spela låtar från kommande albumet ”Mylo Xyloto” samt klassiska Coldplay-hits för fans och tävlingsvinnare från Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Konserten kommer att filmas och sändas på TV eller online i de nordiska länderna.

Det kommer inte att säljas några biljetter till eventet. Åldersgränsen på Folkteateret är 20 år.

Inom kort kommer tävlingar med biljetter till eventet i vinst att dyka upp på www.emi.se, www.facebook.com/EmiMusicSweden, www.twitter.com/EmiMusicSweden och www.facebook.com/playalisticSweden.

Coldplay bildades 1998 av Chris Marin, Jonny Buckland, Guy Berryman och Will Champion. Bandet har släpp fyra studioalbum som sålt i mer än 50 miljoner exemplar runt om i världen. Den 24 oktober kommer deras efterlängtade femte skiva ”Mylo Xyloto”. Coldplay har vunnit mänder av priser och deras förra album ”Viva La Vida” toppade listorna i 36 länder. Under åren har Coldplay gjort några utvalda gig i Sverige, nu senast på ”Where The Action Is” i somras.

Bandets låtkatalog inkluderar hits som ”Trouble”, ”In My Place”, ”The Scientist”, “Clocks”, ”Fix You” samt de nya singlarna “Every Teardrop Is A Waterfall” och “Paradise”, vars video idag premiärvisas här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 5th, 2011

coldplay-2011-2

Den 24 oktober släpps Coldplays splitternya album Mylo Xyloto genom EMI.

De två första singlarna fick väldigt fina mottaganden från både media och fans. Anders Nunstedt skrev “Coldplay går rakt in i hjärtat” och gav betyget 4/5 i Expressen. Albumet gästas av ingen mindre än R&B-stjärnan Rihanna som sjunger på låten “Princess of China”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 12th, 2011

coldplay-2011-2

Idag både släpps och radiopremiärspelas Coldplays nya singel ”Paradise”.

Låten kommer att finnas med på bandets kommande album ”Mylo Xyloto” med releasedatum 26 oktober.

Albumet finns från och med idag tillgängligt att förboka via www.coldplay.com samt via iTunes. De som väljer att förboka albumet får dessutom ”Paradise” som en gratis nedladdning. Låten finns även tillgänglig att köpa som singel.

”Mylo Xyloto” har producerats av Markus Dravs, Daniel Green och Rik Simpson samt ”Eno-fierats” av Brian Eno. Albumet inkluderar låten ”Princess of China” på vilken Rihanna står för sången.

Hela låtlistan för ”Mylo Xyloto”:
Mylo Xyloto
Hurts Like Heaven
Paradise
Charlie Brown
Us Against The World
M.M.I.X.
Every Teardrop Is A Waterfall
Major Minus
U.F.O.
Princess of China
Up In Flames
A Hopeful Transmission
Don’t Let It Break Your Heart
Up With The Birds

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 21st, 2011

coldplay-2011-2

Bandet som sålt ut Stockholms Stadion och Globen ett par gånger om gör i sommar sin första svenska festivalspelning någonsin. Vi räknar inte längre ner i veckor utan endast dagar tills Coldplay den 28 juni fyrar av en överväldigande show på Where The Action Is i sommarvackra Azaleadalen i Göteborg.

Coldplay har som, på riktigt, inget annat band nått till den breda sfären men samtidigt behållit trovärdighet och integritet. De är superstjärnor och varenda dates självklara soundtrack, arenarockens krönta konungar och balearicans banemän och fanbärare i samma skrud. Chris Martin med vänner har dragit fram med både världssamvete och show som får de flesta andra att framstå som bleka.

För ett par veckor sedan släppte de nya singeln “Every Teardrop is a Waterfall” – en smärtande vacker sommarplåga som direkt finner sin plats i själ och hjärta. Både svensk och utländsk press har lovordat låten och ser den redan nu som ett givet extranummer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 20th, 2011

coldplay-2011-2

Den 6 juli släpper popgiganterna Coldplay sin nya singel “Every Teardrop Is A Waterfall” på CD. Två veckor senare släppts den även på vinyl och redan om en vecka, den 27 juni, kommer två unika digitala iTunes-versioner att finnas ute till försäljning. Samtliga släpp kommer att inkludera den nya låten “Major Minus”.

7” vinyl:
1. – Every Teardrop Is A Waterfall
2. – Major Minus

CD:
1. Every Teardrop Is A Waterfall
2. Major Minus

Standard digital bundle:
1. Every Teardrop Is A Waterfall
2. Major Minus

Exclusive iTunes digital bundle:
1. Every Teardrop Is A Waterfall
2. Major Minus

Nästa vecka kommer ytterligare låtar som ingår i de olika varianterna att avslöjas.

Den 28 juni gör Coldplay sin enda spelning i Norden i sommar då de uppträder på festivalen Where The Action Is i Göteborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 1st, 2011

coldplay-2011-2

Lagom till de kommande festivalspelningar släpper nu Coldplay sin nya singel “Every Teardrop Is A Waterfall” på fredag den 3 juni.

Låten kommer att premiärspelas i Musikguiden i P3 på fredag kl 13:03, samt finnas tillgänglig via digitala återförsäljare.

Och den 28 juni spelar Coldplay på Where The Action Is i Azaleadalen, Göteborg.

Det är bara 28 dagar kvar nu och i morgon släpps spelschemat och områdeskartan!

...