Caroline af Ugglas

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2013

Igår kväll avgjordes den tredje och näst sista delfinalen i Melodifestivalen 2013 på Kraft Arena i Skellefteå. Det blev en överraskningarnas kväll skulle man kunna säga då det USA-doftande rockbandet State of Drama tog sig till final tillsammans med Ravaillacz bestående av veteranerna Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander. Martin Rolinski och Caroline af Ugglas får en andra chans i Karlstad om två veckor.

Finalisterna står inte högt i kurs hos tidningarnas krönikörer. “Man måste ha något att avsky i den här tävlingen; annars är den inte kul.”, skriver DN:s Hanna Fahl om Ravaillacz. “Ravaillacz får Sean Banan att framstå com kvalitetspop och State of Drama är tråkiga så att klockorna stannar.”, konstaterar en besviken Harry Amster på SvD.se. “Har inte Markoolio gjort denna låten i en bra version redan?”, frågade sig artisten Richard Herrey om Ravaillacz på Twitter.

Nu på lördag går den sista delfinalen av stapeln i Malmö med artisterna Ralf Gyllenhammar (hårdrocksbandet Mustaschs sångare), Terese Fredenwall, Behrang Miri, Lucia Pinera, Army of Lovers, Ulrik Munther, Sylvia Vrethammar och Robin Stjernberg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 24th, 2013

Med sitt nya album har Caroline af Ugglas gjort sin egen ”Exile On Main Street”.

Liksom Rolling Stones legendariska dubbel, som spelades in i Keith Richards hyrda villa på Rivieran, är den nya skivan inspelad hemma hos Caroline i Kungsängen utanför Stockholm. – Fast på kortare tid och med renare leverne, säger Caroline och skrattar.

Magin skapas mellan tio på förmiddagen och två på natten
Under en dryg vecka bodde alla musiker ute hos Caroline och maken och producenten Heinz Liljedahl. Mellan tio på förmiddagen och två på natten spelade de in.

Det är då det händer roliga saker, säger Heinz. I och med att vi spelade in i vår egen studio slapp vi den tickande studioklockan. Vi tilläts gå in i en bubbla och koncentrera oss på att skapa bra musik.

Det fungerade. Resultatet är en nyfiket krängande och svängande CD full av spännande musikaliska infall som Sven Lindvalls tuba, ett svängigt Stones-gung, orientaliskt färgade stråkar eller Jonas Kullhammars tvärflöjt och liksom Stones’ klassiker har musiken stadiga rötter i röjig rock, smart pop, livsbejakande gospel och sugande soul.

Vi hade väldigt roligt när vi spelade in plattan, säger Caroline. Det var väldigt mycket instrument. Vi testade nya saker, bara släppte allt. För en gångs skull tänkte vi så lite som möjligt – och lät låtarna tala! Jag älskar tårdrypande ballader, men nu är jag inne i en period där jag vill att det ska svänga lite mer.

Förutom järngänget – Mattias Torell, gitarr, Sven Lindvall, bas, David Nyström, keyboards och Andreas Dahlbäck, trummor – medverkar Jonas Kullhammar på sax och flöjt och Nils Jansson, trumpet. Erik Arvinder står för snygga stråkarr och Magnus Frykberg har bidragit med loopar och extra trummor.

På albumet finns titlar som ”allting är så mycket bättre här”, ”Vi somnade”, ”Mamma” och ”Mera pengar”. Två av låtarna, ”Egoistisk” och ”När orden tagit slut” kommer från Carolines tidigare plattor på engelska.

När vi är ute och spelar frågar folk ofta efter de skivorna, men de är nästan omöjliga att få tag i, så jag tänkte att då gör jag två av de låtarna som folk frågar mest efter – fast på svenska. Jag älskar ju att tolka låtar – och då kan jag lika gärna tolka mig själv!

Caroline får nästan alltid en färdig melodi med sång på låtsasspråk från Heinz. Hon lyssnar, hör något i låten, och skriver en svensk text. Ofta går det fort.

”Hon har inte”, låten till årets Melodifestival, gjorde jag på 20 minuter, precis som ”Snälla, snälla”. Men det finns andra låtar som kan ta flera veckor.

Alla texter utom en är skrivna i Carolines och Heinz hus i en liten bergsby 15 minuters väg från Marbella i Spanien.

Jag fick inte ihop några texter alls så länge jag var hemma, men när vi kom till Spanien lossnade allt.

En ständig kreativ och skapande Caroline
När Caroline inte skriver låtar, eller leder sin populära kör, målar hon, och hon har utställningar planerade i Malmö, Göteborg, Halland, Stockholm och Gotland.

Jag målar nästan varje dag. Jag har hållit på med det parallellt med musiken sedan jag var 20, men nu börjar det gå bra. Jag var med på Liljevalchs Vårsalongen och har haft flera utställningar där jag sålt det mesta jag gjort.

Det nya albumet släpps den 6 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

caroline-af-ugglas-live-2010

Tyvärr måste vi meddela att ytterligare konserter med Caroline af Ugglas flyttas fram, Caroline har drabbats av lunginflammation och kan inte stå på scen. Nya datum för Umeå, Sundsvall och Östersund är 25 mars, 26 mars respektive 27 mars.

Efter fjolårets magnifika succé med ”Snälla, snälla” och albumet ”Så gör jag det igen” är Caroline af Ugglas tillbaka med nytt fullängdsalbum, albumet ”Vad var det jag sa” innehåller tolv nya spår och släpptes den 22 september.

Konsertinformation:
12.11 Uppsala, Katalin
13.11 Gävle, Spegeln
27.11 Göteborg, Trädgårn
4.12 Västerås, Sigurdsgatan
11.2 Malmö, Palladium
12.2 Borås, Åhaga
13.2 Stockholm, Tyrol
25.3 Östersund, Gamla Teatern – NYTT DATUM!
26.3 Sundsvall, Spegelsalen – NYTT DATUM OCH SPELSTÄLLE!
27.3 Umeå, Sagateatern – NYTT DATUM!

Köpta biljetter till spelningarna i Östersund, Sundsvall och Umeå gäller alternativt återlöses, dock senast på den ursprungliga speldagen, d.v.s. 29.10 för Umeåspelningen, 30.10 för Sundsvallspelningen och den 31.10 för Östersundspelningen.

Mer information om alla Caroline af Ugglas Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

Det var inte direkt mycket spänning i gårdagens Svensktoppen. De första fem placeringarna förblev oförändrade och Malena Ernman har fortfarande en betryggande ledning på toppen med sin nya hit “Min plats på jorden”, följd av den tidigare överlägsna ledaren Caroline af Ugglas med “Vi blundar”. Dessa två nära vänner är helt klart landets två kvinnliga artistgiganter just nu. Det enda intressanta i övrigt på denna veckas lista är Nisse Hellberg som går in som nykomling på en niondeplats med “Alltid hem hem hem”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

De första fem placeringarna var oförändrade när den nya Svensktoppen idag som vanligt presenterades i Sveriges Radio. Malena Ernman ser nu dock ut att bli precis lika överlägsen etta som den nuvarande tvåan Caroline af Ugglas tidigare var med “Vi blundar”. Malenas låt “Min plats på jorden” hade idag drygat ut sin ledning till övertygande 115 poäng. Den enda väsentliga förändringen i övrigt är Lars Winnerbäck som tar ett kliv uppåt från plats nio till sex med “Jag får liksom ingen ordning”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2009

malena-ernman

Det som länge sett ut att vara helt omöjligt hände nu äntligen på Svensktoppen. På veckans lista, som presenterades idag, så har Malena Ernman efter tio veckors kämpande på listan övertagit förstaplatsen från Caroline af Ugglas med låten “Min plats på jorden”. Carolines fick se sin skapelse “Vi blundar” passerad med tjugo poäng efter att länge ha varit helt överlägsen i toppen. Veteranen Christer Sjögren behåller sin bronsplats med “Ge oss år tillbaka”. I övrigt har det inte skett några drastiska förändringar på listan. Amanda Jenssen innehar både femte och sjätte plats med “Happyland” respektive “Greetings from space”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2009

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

För första gången på flera veckor så finns det ett hot mot Caroline af Ugglas på Svensktoppen. Denna veckan har Malena Ernman gått fram starkt med låten “Min plats på jorden”. Ett kliv från fjärde till andra plats gör att det nu endast skiljer 31 poäng mellan hennes bidrag och “Vi blundar”.

Bakom landets just nu två hetaste sångerskor står Christer Sjögren för veckans raket när han tar sig upp från sjunde till tredje plats med “Ge oss år tillbaka”. Två ynka poäng skiljer mellan honom och fyran Amanda Jenssen med “Greetings from space” och därefter är det bara en enda poäng ned till femteplacerade Lars Winnerbäck & Miss Li som efter imponerande 114 veckor på listan nu verkar ta ett steg tillbaka.

Även om Amanda Jenssen inte längre står på prispallen så har hon nu inte mindre än två låtar på listan då hennes nya singel “Happyland” går direkt in på sjunde plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 9th, 2009
Takida

Takida

Som vi blivit vana vid så behåller Caroline af Ugglas sin överlägsna ledning på Svensktoppen även denna veckan med låten “Vi blundar”. Bakom henne så har Amanda Jenssen och Lars Winnerbäck & Miss Li bytt plats med “Greetings from space” respektive “Om du lämnade mig nu”. I övrigt har det inte skett några större förändringar i toppen men vi har två nykomlingar i topp tio. På sjunde plats hittar vi Christer Sjögren med “Ge oss år tillbaka” och på åttonde plats Takida med “The things we owe”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2009
Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

Det verkade förra veckan som om övriga började knappa in på den överlägsna ledningen som Caroline af Ugglas under flera veckors tid haft på Svensktoppen med sin låt “Vi blundar”. Nu har hon dock dragit ifrån igen och verkar sitta säkert på toppen. Lika säkert verkar den eviga tvåan Lars Winnerbäck & Miss Li sitta med låten “Om du lämnade mig nu”.

Även om det inte skett mycket i toppen på listan så har det hänt lite längre ner. Malena Ernman har klättrat tre placeringar upp till femte plats med sin låt “Min plats på jorden” och 80-talshårdrockarna i Europe har även de klättrat tre placeringar upp till sjätte plats med “New love in town”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009
Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck

Inga förändringar skedde i toppskiktet på Svensktoppen under veckan som gick men däremot så närmar sig Lars Winnerbäck & Miss Li nu förstaplatsen som innehas av Caroline af Ugglas och låten “Vi blundar”. Två nykomlingar har tagit sig in på listan nämligen “Monte Carlo” med dansbandssuccén Larz-Kristerz som nyligen släppt ännu ett bejublat album samt “New Love In Town” från 80-talsrockarna Europe som gjort en både efterlängtad och framgångsrik comeback.

...