Calle Kristiansson

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 18th, 2010

Allsångerna på Liseberg i Göteborg och Skansen i Stockholm har varit mycket populära under många år men det finns en uppstickare som tagit upp jakten på giganterna under de senaste åren. För tredje året i rad så sänder Sveriges Radio P4 allsång från den mysiga sommarstaden Grännas hamn vid Vättern nu i sommar. Det är inte heller några dåliga artister som besöker småstaden vid Omberg. Bland de bokade sångfåglarna finns bland andra Uno Svenningsson, Sanna Nielsen, Sara Löfgren, The Playtones, Calle Kristiansson, Lasse Berghagen, Kalle Moraeus och Timoteij.

Programmet spelas in söndagar klockan 19 i Gränna hamn med start den 11 juli. Arrangör är Föreningen Fest i Grevskapet.

Hela programmet för allsången i Gränna hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 19th, 2010

timbuktu

I dagarna lanserades www.helsingborgsfestivalen.se! Redan nu är artister som Timbuktu och Calle Kristiansson klara för Helsingborgsfestivalen som går av stapeln den 29-31 juli i år. Svampbob Fyrkant och Nickelodeon kommer för att roa de yngre besökarna och Rix FM tar med sig sitt festivalpaket i år också.

Tanken med www.helsingborgsfestivalen.se är att besökarna ska känna sig uppdaterade och kunna påverka innehållet i festivalen så att alla känner sig delaktiga och att festivalen når upp till målet: Att det finns något för alla! säger Andreas Meimermondt, projektledare för festivalen.

Artister
Timbuktu och Niklas Strömstedt är redan bokade på Stora scenen till lördagen den 31/7 och Calle Kristiansson (Idol 2009) till fredagen den 30/7. Dan Hylander står på Partyscenen lördagen den 31/7. Fler artister är på gång och tanken är att alla besökare ska kunna hitta sin favorit.

Svampbob Fyrkant med Nickelodeon gästar festivalen på fredagen den 30/12. Denna charmiga tvättsvamp gör en fantastiks show/artistkavalkad för de minsta på Stora scenen.

RixFM kommer även i år att besöka Helsingborg och tar som vanligt med sig stora dela av svenska artisteliten till Helsingborgsfestivalen.

Scener
Festivalområdet och scenerna kommer till stor del att se ut som förra året med några spännande förändringar. Musikparken är ett nytt grepp för i år, där blandas olika musikstilar på flera olika scener. På Världens Minsta Scen kan okända band få sin chans att stå på scen inför publik. Kravet för att få spela är att de har en repertoar på minst 15 minuter.

Stadsparken får ett tillskott på en internationell scen som presenteras i samarbete med Multikulturellt Centrum. Här blandas sydamerikanska tongångar med afrikanska rytmer med arabisk dans och mycket annat.

Demokratiskt forum
Eftersom det är valår så bjuds politikerna och festivalbesökarna in till ett ”Demokratiskt forum” där alla partier får samma chans att presentera sig. Här finns möjlighet till debatt, dialog och kontakt med de olika partierna i en lättsam miljö.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010
The Baseballs

The Baseballs

Det har de senaste veckorna rört ovanligt mycket på sig på de svenska topplistorna. Denna veckan övertog Erik Grönwall åter ledningen på singellistan med låten “Higher” från förra veckans etta, Lady GaGas monsterhit “Bad Romance”. På tredje plats har vi en mycket högt placerat nykomling i form av “Stranded” där musikvärldens giganter Jay-Z, Bono, The Edge och Rihanna samarbetar till stöd för de drabbade i Haiti. Rihanna själv hittar vi även på femte plats med “Russian Roulette” som klättrar fyra placeringar jämfört med föregående vecka.

På albumlistan behåller de superheta tyskarna The Baseballs förstaplatsen med sitt nya alster “Strike!”. Idol-finalisten Erik Grönwall har tagit en placering sedan förra veckan och ligger nu tvåa med sitt eponyma debutalbum. Amanda Jenssen tar sig in på en bronsnotering med “Happyland”, en förbättring med tre placeringar. Den andra Idol-finalisten, Calle Kristiansson, har halkat ned ända till sjätte plats från föregående veckas silverposition. Högst placerade nykomling hittar vi på åttonde plats i form av folkrockmästaren Nordman och hans nya album “Korsväg”.

Att stödet för Haiti är utbrett i vårt land märks inte minst på veckolistan över samlingsalbum där “Hope For Haiti Now” som nykomling går direkt in på förstaplatsen. Förhoppningsvis kan försäljningsintäkterna av denna skiva bidra något till att lindra lidandet för landets nödställda men behovet är givetvis större. Vi uppmanar alla att skänka några kronor om ni har möjlighet.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 22nd, 2010
The Baseballs

The Baseballs

Denna vecka har det rört sig rejält på listorna och Idol-finalisterna fick se sig passerade på både album- och singellistan. På singellistan övertar Lady GaGa förstaplatsen från Erik Grönwall med “Bad Romance” och på albumlistan är det de superheta och tillika Sverige-aktuella tyskarna The Baseballs som seglar upp från femteplatsen till en segernotering med det guldbelönade albumet “Strike!”. På albumlistan passerades Erik Grönwall dessutom av Idol-kollegan Calle Kristiansson och får nöja sig med en bronsplacering denna vecka.

Susan Boyle har tagit ett kliv uppåt från plats nio till fyra med det nya albumet “I Dreamed A Dream”. På singellistan har de amerikanska punkveteranerna Rise Against stigit som en raket från en tolfteplats förra veckan till en fjärdeplats nu med låten “Hero of War” och The Black Eyed Peas är inte sämre de som placerar sig femma med “Meet Me Halfway”, en lika imponerande förbättring från förra veckans trettondenotering.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2010

Idol-vinnaren Erik Grönwall behåller ledningen på singellistan under den första hela veckan på det nya årtiondet med låten “Higher”, tätt följd av Lady GaGas “Bad Romance”. Bakom toppduon klättrar den nya stjärnan Ke$ha upp från fjärde till tredje plats med sin hitsingel “Tik Tok”. Den största förändringen på singellistans övre del står dock Rihanna för som tar ett rejält kliv från fjortonde till sjätte plats med låten “Russian Roulette”.

Albumlistan toppas precis som föregående vecka av de två Idol-finalisterna Erik Grönwall och Calle Kristianssons eponyma debutalbum. Även om det inte skett några förändringar i den absoluta toppen så finns det desto mer rörelse längre ner på listan. Hårdrockslegenderna Black Sabbath tar sig direkt in på femte plats med sitt nya samlingsalbum “Greatest Hits” och det tyska rockccoverbandet The Baseballs klättrar från plats 23 till sjätteplatsen med sitt album “Strike!”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2009

calle-kristianssonErik och Calle har rekordsnabbt byggt upp en gigantisk fanbase och den jämna omröstningen har sagt sitt – den 23 december släpper även Calle Kristiansson sammanfattningen av sin Idolhöst!

Under hösten har vi sett stora stjärnor tändas i Idols tunga startfält. Erik Grönwall tog sig till den absoluta toppen tätt följd av Idols silvermedaljör Calle Kristiansson.

“Vecka efter vecka har vi kunnat följa Calles fantastiska utveckling. Calle har varit en stor tittarfavorit. Han har hittat och befäst sitt eget artisteri på ett självklart och imponerande sätt.”– säger Lisa Öhman, Sony Music.

Även Calle beger sig i dagarna in i studion för att spela in sin debutskiva. Albumet kommer att innehålla Calles 11 bästa låtar från Idolsäsongen 2009.

“Jag är universums nöjdaste tvåa! Att spela in en skiva med låtarna jag framfört under Idol känns galet kul, speciellt eftersom jag verkligen älskar dem. Att få denna möjlighet känns som en dröm – Merry Rocking Christmas!” – säger en mycket glad Calle Kristiansson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2009

idol-2009-finalIkväll är det final på årets idolsäsong där Erik Grönwall och Calle Kristiansson ska duellera om titeln Vinnare av Idol 2009.

Nytt för i år är att idolvinsten garanterar vinnaren inspelning av två album. Idag kan Sony Music meddela att det första albumet släpps den 21 december. Det kommer att innehålla den nyskrivna vinnarlåten “Higher”* och ytterligare 11 låtar som vinnaren har framfört under idol 2009.

“Vi är mycket nöjda med det här upplägget. Det innebär att publiken som hjälpt idolvinnaren fram till förstaplatsen får en samling av idolens bästa prestationer under idol 2009, redan till jul. Därefter får vinnaren tid att arbeta fram ett album med nytt material”, säger Lisa Öhman, ansvarig för idol på Sony Music.

Inspelningen av vinnaralbumet börjar dagen efter finalen, den 12e december.

Må bäste man vinna!

* Vinnarlåten “Higher”, som kommer att framföras av båda finalisterna under finalen, är skriven av Pär Westerlund, Joakim Olovsson och producerad av Twin.

...