Calaisa

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2009

calaisa-2

I sommar har Calaisa åkt runt i festivalsverige med nya albumet ”Grafton Street” i bagaget. I höst fortsätter Sveriges favoritsyskon att bjuda på stämsång och välsnickrad countrypop på klubbar runt om i landet. Turnépremiären ser vi på Stenungsbadet i Stenungsund den 2 oktober. Biljetter släpps lokalt.

Det var under 2006 som världen för första gången fick ta del av Calaisas kombination av skandinaviska popmelodier och Tennessee’s countrytradition. Soundet hyllades som den perfekta blandningen mellan The Corrs och Dixie Chicks resulterade i ett stort amerikanskt skivkontrakt. Kort därefter var succén ett faktum och Calaisas väg mellan Malmö och Nashville finns återberättad i dokumentären ”Att leva sin dröm” som sändes i SVT under våren 2007.

I maj kom Calaisas andra album. På ”Grafton Street” har syskonparen återvänt till rötterna, albumet är inspelat i den legendariska Tambourine Studios i hemstaden Malmö. Resan har gått från medverkande i Melodifestivalen 2008, via utsålda arenakonserter med Celine Dion, vidare mot låtskrivande i Los Angeles och egna spelningar i Sverige, Kina, Storbritannien, Danmark, Norge, och USA.

Läs mer på www.calaisa.com.

Turnéinfo:
2.10 Stenungsund, Stenungsbaden
5.11 Lund, Mejeriet
8.11 Pertshire Amber Festival (UK)
12.11 Göteborg, Storan
13.11 Malmö, Kulturbolaget
15.11 Stockholm, Viking Cinderella

Fler datum tillkommer. Biljetter släpps lokalt. Närmare information om Calaisas spelningar hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 22nd, 2009

Jazzgruppen Paavo, vissångaren Tore Berger, electronicaartisten Andreas Tilliander, countrybandet Calaisa och barnmusik med Bröderna Lindgren är exempel på skivor som nu får produktionsstöd för skivutgivning. Kulturrådet fördelar 2,6 miljoner kronor i produktions- och marknadsstöd till 49 produktioner på 39 olika skivbolag.

Kulturrådet fördelar närmare 6,2 miljoner kronor i fonogramstöd för år 2009 och det här är årets första fördelning. Fonogram är en samlingsbenämning för bärare av musik i olika former, exempelvis vinylskiva och CD-skiva.

Syftet med stödet är att främja ett allsidigt utbud av konstnärligt och kulturpolitiskt värdefulla fonogram. Kulturrådet strävar efter mångsidighet vad gäller verk, artister och upphovsmän. Utgångspunkter för bedömningen av ansökningarna har varit konstnärlig kvalitet och producentens behov av stöd.

Hela listan över beviljade bidrag finns på Kulturrådets webbplats: www.kulturradet.se/beviljadebidrag.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2009

calaisa

Nu avslöjas fler artister till årets redan mycket välfyllda Peace & Love. Den glödhete singer-songwritern Milow, elektronica-duon Ratatat från New York, countrypopbandet Calaisa och den politiskt medvetna Love Antell med sitt Florence Valentin är bara några i detta släpp.
Sista artisten till Nationalscenen och fyra DJ:s är nu också klara.

De tänker alla bidra till att göra årets Peace & Love till ytterligare en extraordinärt trevlig upplevelse och de lär knappast ha en liten publik att framträda inför då Peace & Love redan har slagit förra årets försäljningsrekord med råge och sålt mer än 25 000 biljetter. Försäljningen pågår fortfarande.

– Nu släpper vi ett till gäng artister, bland annat New York-bandet Ratatat som många kommer finna riktigt trevliga. Och DJ-akterna fylls även på för självklart ska man kunna dansa sig lyckligt svettig och euforisk till riktigt sköna beats på Peace & Love också. Det är i princip en rättighet, säger presschef Ronny Mattsson.

Årets Peace & Love har tema Passion och pågår mellan 22-27 juni i Borlänge.

Nu klara artister:
Milow (BE)
Ratatat (US)
Calaisa
No Fun At All
Florence Valentin
Kristofer Åström & The Rainaways
Simon Norrsveden

Sista akten till Nationals scen:
NEI

DJ-akter på Electric Circus:
Zoo Brazil
Dumb Dan
Juha Nikumaa
Pamela Bellafesta och Per Löv

Artistpresentationer

Den belgiske singer-songwritern Milow heter egentligen Jonathan Vandenbroeck och är i sitt land en av de största i sin genre. Den självbetitlade tredje skivan kom tidigare i år och han har vunnit en hel del priser samt legat högt på listor världen över. I Sverige spelas han frekvent på radio sedan en tid tillbaka. Milow är vad man kan kalla en riktig “bubblare” och han har tidigare bland annat spelat på den belgiska megafestivalen Rock Werchter.

New York-duon Ratatat rör sig i gränslandet mellan postpunk, dansant pop och electronica. Det tredje albumet LP3 kom förra året. Den världsberömde kläddesignern Marc Jacobs använder gärna Ratatats musik vid sina visningar och fans av krautrock som Neu!, R’n’B-akten Rihanna och jazzlegenden Miles Davis kan alla hitta något i Ratatat.

Malmökvartetten Calaisa är beviset på att trägen vinner. När de inte fick napp hos skivbolagen i Sverige packade de väskorna och åkte till Nashville, stegade resolut in på anrika skivbolaget Mercury Nashvilles kontor och spelade upp några låtar för en av de högsta cheferna där. Han var så imponerad att han inom kort gav dem ett skivkontrakt. Nyligen släpptes det andra albumet Grafton Street, som fått strålande recensioner i bland annat Svenska Dagbladet.

No Fun At All bildades i Skinnskatteberg 1991 och har sju album i ryggen, varav det senast Low Rider, släpptes förra året. De är ett av de riktigt klassiska skatepunkbanden i Sverige.

Energiske Florence Valentin har bubblat rejält det senaste året och med sina socialrealistiska beskrivningar av livet har han även något viktigt att lyfta fram. Senaste albumet Spring Ricco kom ut tidigare i år. Tidigare i år var de bland annat förband till Glas Vegas under deras spelning i Sverige.

Kristofer Åström är en riktigt erfaren musiker och sångare och han släppte sitt åttonde album Sinkadus tidigare i år. Med sin americana- och countrydoftande musik har han satt många hjärtan i brand under sin långa karriär och var under våren även förband till A Camp under flera av deras spelningar i Europa. Med sig till Peace & Love har han de ljuvliga The Rainaways.

Simon Norrsveden släppte förra året debutsingeln Stockholmssången och under våren första albumet Ok baby, det är dags att vi ska vinna allt.

Med rötter i storheter som Fireside och Breach ser NEI sig själva som lite av ett Dream Team. Bandet har redan gjort sig ett namn på rockscenerna i huvudstaden och kommer runt albumreleasen i höst att ta steget ut i övriga landet. Till att börja med. Men först kommer de att kunna avnjutas på Nationalscenen under Peace & Love fredagen den 26 juni.

...