Borlänge

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2013

Metalbandet Civil War från Falun, bestående av flera tidigare Sabaton-medlemmar, kommer i mitten av februari att ge sig ut på en 11 spelningar lång Europa-turné med konserter i Polen, Tjeckien, Tyskland, Belgien och Schweiz. Innan dess står de på scen i Borlänge den 20 december och efter hemkomsten spelar de den 1 mars på festivalen House of Metal i Umeå.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2013

Någon närmare presentation av UFO ska egentligen inte vara nödvändig.
Som ett av de mest legendariska hårdrockbanden finns det långt fler historier och anekdoter än låtar gjorda av bandet. Detta säger sig givetvis självt om ett band som varit aktivt i över 40 år.
För ett band i UFOs position idag skulle det vara enkelt att bara luta sig tillbaka, ge fan i att släppa nytt material och ändå kunna åka runt och fylla konserthallar världen över. Nu är ju detta tankesätt dessbättre främmande för UFO som sedan debuten 1970, hyfsat kontinuerligt släppt nya plattor och oförtrutet turnerat världen runt.
Bandet bildades 1969 och bestod då av sångaren Phil Mogg, bassisten Pete Way, trummisen Andy Parker samt gitarristen Mick Bolton.
Det stora genombrottet kom i och med tredje albumet ”Phenomenon” som också var det första med Michael Schenker i bandet. Här hittar vi odödliga genre klassiker som ”Doctor, Doctor” och ”Rock Bottom”. 1977 kom liveplattan ”Strangers In The Night”, av många ansedd som ett av de bästa livesläppen någonsin. Nu bestod bandet även av gitarristen och keyboardisten Paul Raymond och denna sättning brukar refereras till som det klassiska UFO.
Idag består bandet av Phil, Andy, Paul och gitarristen Vinnie Moore. Senaste studioalbumet, det tjugonde i ordningen, ”Seven Deadly”, släpptes 2012. Ett nytt album är under planering.
Under tiden fortsätter bandet turnerandet och nu är det återigen dags för ett Sverigebesök och fyra spelningar. Med låtar som ”Lights Out”, ”Only You Can Rock Me”,”Doctor Doctor” och ”Rock Bottom” är varje spelning redan en klassiker.

Turnédatum
27/3 Malmö – KB
28/3 Borlänge – Liljan
29/3 Göteborg – Sticky Fingers
30/3 Jönköping – Denim & Leather @APT

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Inför sommaren 2013 gick Sveriges största musikfestival Peace & Love i graven, till stor del på grund av konkurrens från tyskägda Bråvalla Festival. I sommar kommer dock festivalen att återuppstå i ett nytt, bantat format. Den nygamla festivalen kommer precis som tidigare att arrangeras i Borlänge men nu utav den ideella organisationen Peace and Love Foundation som enligt egen utsago tänker “gå tillbaka till rötterna”.

Närmare detaljer om festivalen kommer att presenteras kring nästa månadsskifte.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 18th, 2013

Igår, tisdagen den 17 september, kom den oundvikliga dagen för musikern, författaren och journalisten Kristian Gidlund. Strax före klockan 15 på eftermiddagen så avled Gidlund, blott fyra dagar innan han skulle fylla 30 år gammal. Alltsedan han i augusti förra året fick besked om att cancern hade kommit tillbaka, denna gång som obotlig magsäckscancer, så har han vetat att han inte hade särskilt lång tid kvar på jorden.

Kristian Gidlund föddes 1983 i Borlänge i Dalarna och slog igenom som musiker i bandet Sugarplum Fairy där han hanterade trumpinnarna. Kampen mot magsäckscancern har han beskrivit på sin blogg I kroppen min och tidigare i år släppte han också en bok med samma namn.

Den sista tiden tillbringade han tillsammans med sin familj, hästarna och hunden Pysen i Dalarna. Det var också hans familj som meddelade bortgången på hans blogg.

”Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste familj tacka för det stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet,” skriver familjen på bloggen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2013

Peace & Love i Borlänge var Sveriges största musikfestival innan de i år tvingades ge upp kampen mot en dålig ekonomi. Enligt Aftonbladet så redovisas nu skulder på hela 75 miljoner kronor medan tillgångarna är begränsade till 7,8 miljoner kronor. Den enskilt största fordringsägaren är den världsledande konsertarrangören Live Nation vilka kräver 20,7 miljoner kronor. De 9000 personer som köpte biljetter till årets festival kommer med största sannolikhet inte att få några pengar tillbaka eftersom de är lågt prioriterade i konkursförvaltningen.

Peace & Love fick i år tuff konkurrens när den tyska konsertarrangören FKP Scorpio valde att lägga sin nya festival Bråvalla Festival i Norrköping på samma datum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2013

Idag tisdag begär Peace & Love AB sig själva i konkurs. Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.

I höstas sattes en plan upp som var realistisk med tanke på den ryggsäck Peace & Love AB bar med sig och den planen har följts och har känts trygg. Lönehelgen i maj förväntades att bli det stora lyftet. Sedan 2007 har Peace & Love i snitt sålt cirka 23 000 biljetter under maj och juni. Tyvärr kom aldrig lyftet i år.

Hur många som väntade, som tänkte köpa och som ville uppleva det som skulle bli sommarens mest magiska händelse kommer vi aldrig att få veta. Det blir ingen festival.

Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat. – Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed.

Stort tack till alla funktionärer, artister, samarbetspartners, sponsorer, medarbetare, Borlängebor och Borlänge kommun för de 14 år som festivalen funnits.

Peace & Love startades inte bara som en vanlig musikfestival utan också med en vision att förändra världen. Fortsätt att sprida vårt budskap, det kommer vi att göra.

Den positiva kraft, optimism och framtidstro som Peace & Love alltid stått för kommer att fortsätta utvecklas och leva vidare i nya former. Exakt vad det blir får framtiden utvisa.

Inga uttalanden i medier kommer att göras under dagen från ägare, presschef eller någon annan representant från Peace & Loves ledning eller interimsstyrelse. Mer information kommer under presskonferensen och vi hänvisar till den. Information finns även på www.peaceandlove.se.

En presskonferens kommer att äga rum idag i Borlänge på Peace & Loves huvudkontor på Borganäsvägen 42-44 dit samtlig media är inbjuden. Tiden för presskonferens är klockan 16.00.

Läs mer:
Reaktioner från Twitter (SvD.se)
Svårt att få tillbaka biljettpengar (SvD.se)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 21st, 2013

Borlängesönerna i Sugarplum Fairy gjorde sitt första framträdande på Peace & Love 2001, och har sedan dess spelat hela 11 gånger. I sommar spelar de igen. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Det är med stolthet Peace & Love presenterar att bygdens söner i Sugarplum Fairy samlas och gör en unik spelning på sommarens festival. Mycket har hänt i bandet som i mångt och mycket har blivit ett stående inslag på festivalen. Viktor Norén och Jonas Karlsson har startat Viktor & The Blood och Kristian Gidlund har debuterat med boken “I kroppen min – resan mot livets slut och alltings början”.

Detta blir ett mycket speciellt tillfälle att se bandet som gjorde sin första spelning redan 1998 och har spelat på Peace & Love varje år sedan 2001, med ett uppehåll för 2011 års festival.

Sugarplum Fairy består av Viktor Norén, Carl Norén, Kristian Gidlund, David Herbert och Jonas Karlsson.

Sugarplum Fairys spelning äger rum torsdagen den 27 juni.

Det kommer bli en väldigt viktig och speciell spelning för oss och vår publik. Det betyder väldigt mycket för oss i bandet att få göra den här spelningen, säger Carl Norén i Sugarplum Fairy.

Vi känner oerhört mycket för den här bokningen, säger presschef Ronny Mattsson.

Som en extra bonus får alla som köper biljett under tisdagen ett exemplar av dvd:n med Sugarplum Fairys spelning på Peace & Love 2010 helt gratis. Viktor Norén och Jonas Karlsson uppträder även på festivalen med sitt nya projekt Viktor & The Blood.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 1st, 2013

En av landets mest rutinerade och för svensk hiphop mest betydelsefulla artister, Petter, är nu klar för festivalen! Under spelningen dyker det upp ett flertal hemliga gäster. Peace & Love pågår mellan 25–29 juni i Borlänge. Årets tema är Time for Peace.

Petter släppte i början av 2013 den omedelbara radiohiten ”Håll om mig” tillsammans med Daniel Adams Ray. I april 2013 kom Petters nionde album Början på allt som är kryddad med fantastiska gästartister. Han har efter 15 år, åtta album och hits som ”Så klart!”, ”Mikrofonkåt” och ”Det går bra nu” visat att han är en artist som ständigt utvecklas och alltid är aktuell. Han har betytt mer än någon annan för svensk hiphop och nådde det folkliga genomslaget genom första säsongen av ”Så mycket bättre”.

Tidigare klara artister för Peace & Love 2013 (urval):
Depeche Mode, First Aid Kit, Melanie, Pet Shop Boys, Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, Maskinen, Håkan Hellström, Paramore, Gustafsson/Schyffert, The Hives, Ben Howard, Darin, Iggy & The Stooges, Petra Marklund, Miss Li, The Script, Linnea Henriksson, Passenger m.fl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 11th, 2013

Peace & Love ger nu mindre etablerade band möjligheten att få spela på festivalen. I samarbete med Boomtown, Nemis, Bilda och Musikförläggarna Live presenteras ett showcase på Shangri-La-scenen på Peace & Love, som pågår mellan 25–29 juni i Borlänge.

BoomTown:
BoomTown är en drivande kraft för de musiker och artister som verkar i Dalarna och har siktet inställt på en professionell musikkarriär. En del av verksamheten handlar om att omvandla musik till affärer och att hjälpa band och artister att utvecklas. Boomtown jobbar även med utveckling av personer som vill arbeta med musikrelaterade uppdrag som managers, producenter, ljud- och ljustekniker och stöttar med inkubatorverksamhet, rådgivning, support och studioinspelningar. Boomtown har även unika högskoleutbildningar för artister och ljusdesigners.
Ansökan om att spela skickas till [email protected] Mailet skall innehålla länkar till musik, eventuella videos samt biografi. Juryn tar hänsyn konstnärlig kvalité samt aktualitet. Akterna skall ha en koppling till Dalarna där antingen en eller flera medlemmar härstammar från regionen eller är bosatta här.

Nemis:
Nemis är Studiefrämjandets livescen för Sveriges mest lovande nya band och artister. Nemis står för New Music In Sweden och arrangeras på landets bästa klubbar och festivaler. Bland scenerna finns Sticky Fingers i Göteborg, Bryggarsalen i Stockholm och festivaler som Peace & Love, Sweden Rock Festival, Putte i Parken, Umeå Open och Metaltown. För sjätte året i rad finns Nemis på Peace & Love och denna gång intar landets mest intressanta nykomlingar Shangri La-scenen.

Bilda Live:
Studieförbundet Bilda presenterar Bilda Live-scenen på Peace & Love! Bilda jobbar för att fler akter ska få ta plats på de stora musikscenerna och tror på en musikalisk allemansrätt. Med stolthet presenterar de därför ett gäng unga heta musikakter på Peace & Love 2013.

Musikförläggarna Live:
Musikförläggarna har alltid varit tidiga att presentera ny musik. Både för resten av musikbranschen, media och för den musikintresserade publiken. Under 2013 introduceras Musikförläggarnas showcasekoncept ”Musikförläggarna Live”. Målet är att hjälpa lite mer etablerade band och artister till nya samarbeten.
Ett viktigt kriterium är att alla artister som spelar måste ha ett redan pågående samarbete med ett musikförlag. I och med detta blir kvalitén genomgående högre och möjligheten att uppnå sitt individuella mål blir större. Ambitionen är en bred mix mellan etablerade artister såväl som uppstickande stjärnkott och att showcasen alltid ska ha ett tydligt syfte och en avsändare.
Musikförläggarna Live har redan tillsatt sina akter vilket gör att det inte går att ansöka genom dessa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2013

Fyra härliga akter inom reggae och hiphop ansluter. Akterna kommer från skilda hörn som Tyskland, USA, Uppsala och Borlänge. Peace & Love välkomnar särskilt mycket Gavlyn, ett nytt amerikanskt stjärnskott inom old school hiphop. Hon börjar även upptäckas alltmer i Europa. Peace & Love pågår mellan den 25 – 29 juni i Borlänge. Årets tema är Time for Peace.

Dagens släpp:
-Gentleman (DE)
-Gavlyn (US)
-Rootvälta
-Dani M

Tyska Gentleman gör ett återbesök på Peace & Love, och vi lyfter på hatten. Efter regelbundna besök på Jamaica har han lyckats skapa ett helt eget sound och vi kan utlova ett rejält reggaegung som vanligt. Just nu är han dessutom aktuell med nya plattan New day dawn.

Inspirerad av 70-talets funk och spoken word kommer den 23-åriga rapparen Gavlyn hela vägen från USA. Hon är det senaste stjärnskottet inom old school hiphop och även Europa håller på att få upp ögonen för henne. I USA har hon redan rönt stora framgångar inom hip-hopens undergroundscen. Gavlyn har rappat sedan barnsben men nu besöker hon Sverige för första gången.

Tro det eller ej, men genom åren har Borlänge lyckats fostra ett gäng riktigt framgångsrika reggaeband, och i spetsen för dessa går helt klart Rootvälta. Under drygt 25 år har de fått den svenska reggaescenen att dansa i skön baktakt och på Peace & Love har de spelat en handfull gånger och faktiskt så tidigt som 2001. Ett riktigt kärt återseende från ett av landets mest uppskattade reggaeband som har turnéer i USA och Jamaica samt en live-dvd, inspelad på Peace & Love, i bagaget!

När Uppsalarapparen Daniel Monserrat, alias Dani M, släppte sin debut-ep En sån som mig slog den ner som en bomb i hip-hop och reggaekretsar. Med The Salazar Brothers som producenter fick ep:n den slagkraftighet den är värd. Dani M har vi under åren kunnat se i artistsamarbeten med allt från Labyrint, Kapten Röd och Syster Sol. Förortsrap blandat med reggae och reggae med starka hiphopinfluenser, det som det senaste året har blivit Uppsalarappens signum.

...