Beyonce

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2013

Queen B gör skäl för sitt namn. Tidigt i fredags morse svensk tid släppte Beyoncé oväntat sitt femte studioalbum med 14 låtar och 17 videos, endast via iTunes.

Nu slår Beyoncé rekord – hon har på endast tre dagar sålt 828 773 album vilket därmed slår det tidigare iTunes-rekordet med 617 213 sålda album på en vecka med råge. Beyoncé har också toppat iTunes-listorna i 104 länder världen över med sitt nya visuella album. Även här i Sverige har Beyoncé toppat iTuneslistan och succén är ett faktum.

Idag bjuder Beyoncé också på videopremiärerna av ”XO” samt ”Drunk In Love” på VEVO och dessa videos kan avnjutas nedan. “XO” är skriven av Ryan Tedder (One Republic), Terius Nash a.k.a. The-Dream och Beyoncé. “Drunk In Love” är skriven av bland annat Jay-Z, Beyoncé, Timbaland och J.Harmon. De videos Beyoncé släppt med sitt visuella album är inspelade världen över i städer som Houston, New York, Paris, Sydney och Rio de Janeiro.

Även om Beyoncé slår rekord på iTunes så ses inte lanseringsprocessen med blida ögon från alla håll. Den stora butikskedjan Target har valt att inte ens sälja hennes nya album eftersom det släppts på nätet innan det erbjuds de fysiska butikerna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Den brittiske skådespelaren Jim Carter, mer känd som butlern Mr Carson i Downton Abbey gästar programmet tillsammans med komikern Robert Gustafsson, regissören Felix Herngren och författaren Herbjørg Wassmo. Ane Brun spelar och psykiatrikern David Eberhard slår hårt ner på svensk barnuppfostran. Så blir säsongens sista Skavlan.

Den norska singer-songwritern Ane Brun närmar sig slutet på sin Europaturné där hon firat 10 år som artist. På fredag avslutar hon Skavlan med att framföra sin omtalade version av Beyoncés ”Halo”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2013

I dagarna hade Pepsis nya reklamfilm med popstjärnan Beyoncé världspremiär. Reklamfilmen är en del av ett globalt samarbete mellan Beyoncé och Pepsi och innehåller den helt nya, och aldrig tidigare spelade låten ”Grown Woman” från stjärnans kommande album. I filmen får vi även återse några av Beyoncés mest ikoniska personligheter från förr. Kampanjen visas i över 70 länder och räknas ses av mer än en miljard tv-tittare världen över.

Det globala partnerskapet mellan Pepsi och Beyoncé slöts förra året och nu kommer det första större kreativa resultatet av samarbetet i form av en global reklamkampanj. Reklamkampanjen har digital världspremiär idag klockan 15.00 svensk tid på www.youtube.com/pepsi

I filmen “Mirrors” får vi återse Beyoncés mest ikoniska personligheter och looks från tidigare musikvideor som “Bootylicious”, “Sasha Fierce” och “Crazy in Love”. I filmen dansar karaktärerna mot varandra i en så kallad dance-off i en studio full med speglar varpå de återskapar Beyoncés mest minnesvärda danssteg för att tillslut skapa en helt ny danskoreografi.

Det var väldigt roligt att samarbeta med Pepsi. Jag fick återuppliva några av mina gamla favoritkaraktärer och utseenden. Det var första gången på väldigt länge som jag såg mina karaktärer och det blev väldigt känslosamt. Jag är stolt över samtliga karaktärer, de hänger alla samman och har hjälpt mig att skapa den jag är idag, säger Beyoncé.

Reklamfilmen speglar Beyoncés insikt att alla hennes tidigare upplevelser och karaktärer hjälpt henne att bli den hon är idag och är det perfekta visuella utförandet av Pepsis varumärkesanda ”Live For Now”. Beyoncé själv har varit intimt involverad i varje aspekt av den kreativa utvecklingen av filmen – från handlingen till den övergripande designen och val av vilka av hennes karaktärer som bäst levandegör den resa hon gjort och den hon är idag.

Det finns ingen artist som bättre förkroppsligar vad det betyder att ”leva för nuet” mer än Beyoncé. Hon är en sann trendsättare och i epicentrumet av popkulturen idag. Vi kunde inte ha bett om en bättre kreativ partner för att föra våra visioner till liv. Detta är den första fasen i vårt omfattande samarbete med Beyoncé, och vi håller just nu på att utveckla nya sätt för att engagera fansen runt den kommande “The Mrs Carter Show World Tour”, säger Pepsi Global Beverages Groups vd, Brad Jakeman.

“Mirrors” spelades in i New Jersey (USA), och är regisserad av Jake Nava som har samarbetat med Beyoncé flera gånger tidigare, bland annat i den uppmärksammade musikvideon till “Crazy in Love”.

Se Pepsis kampanj och “Mirrors” här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2013

Beyoncé

Vi kan stolt berätta att The Mrs. Carter Show World Tour med Beyoncé i huvudrollen startar i Europa den 15 april och besöker 20 Europeiska städer innan turnén fortsätter i Nordamerika den 28 juni. En av dessa 20 städer är Stockholm. Den 29 maj intar världsstjärnan Ericsson Globe på sin första turné på över tre år. Biljetterna släpps imorgon måndag klockan 09:00.

Beyoncé är en av de absolut största och mest respekterade kvinnorna i musikvärlden. Artist, skådespelerska och affärskvinna som släppt fyra soloalbum som sålt i över 75 miljoner exemplar. Hon har vunnit otaliga priser och utmräkelser, inkluderat hela 16 Grammy Awards. Billboard utnämnde henne till det förra decenniets Top Female Artist och Top Radio Song Artist.

Kritiker har konstant hyllat hennes energiska scenshower och nu är det alltså snart dags för Sverige att få ta del av detta igen. Den 29 maj står ingen mindre än Beyoncé på Globens scen i Stockholm. Det är otroligt stort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2011

Blod, svett och tårar – att drillas till popstjärna är ingen dans på rosor. Speciellt inte när managern heter Mathew Knowles, skivbolagschef och tillika Beyoncés pappa. I realityserien ”Breaking From Above”, som har Sverigepremiär på söndag den 13 november klockan 18.00 på MTV, får vi följa Ashley, Daisy, Seyi, Chelsey och Monique i bandet From Above som just signats av Knowles skivbolag och lämnat Storbritannien för Houston.

Förutom att gruppen tränas i stenhårda fyspass, sång, dans, teambuilding, mediehantering och får ta emot tuff kritik – allt för att uppnå perfektion i Mr Knowles tappning – måste de dessutom tävla om att få stanna kvar i sitt band. Två andra tjejer, Jasmine och Brandy, är nämligen nya och likvärdiga konkurrenter om att få en plats i gruppen.

From Above tränas av popstjärnegräddan – bland annat av koreografer som jobbat med artister som Lady Gaga, Michael Jackson, Beyoncé och Justin Timberlake.

Vill du själv bli popstjärna? Eller tycker du att det är skönt att vara en vanlig person och inte behöva stöpas om till en ”perfekt” kändis? Vill du inspireras eller förfasas?

Sändningstid
Oavsett vad du tycker om popstjärnefabriker och om en (för?) sträng Mathew Knowles – missa inte första avsnittet av sex av ”Breaking From Above” den 13 november klockan 18.00-18.30.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2011

beyonce-4

Den 29 juni släpper världsstjärnan Beyoncé sitt fjärde studioalbum ”4”. Musikvideon till första singeln “Run The World (Girls)” hade världspremiär inatt och är regisserad av Francis Lawrence (Britney Spears, Lady Gaga). Videon spelades in i Mojaveöknen, Los Angeles där över 200 dansare och statister medverkande vid inspelningen.

”Run The World (Girls)” är producerad av Switch i samarbete med Beyoncé och Shea Taylor. Låten är skriven av Terius Nash (The-Dream) och Beyoncé själv. Låten innehåller en sampling från ”Pon De Floor” av Major Lazer.

Albumet spelades in av och till under ett års tid då Beyoncé för första gången på väldigt lång tid tog en paus från rampljuset. Albumtiteln ”4” syftar inte bara till artistens fjärde album utan är även Beyoncés födelsedatum.

Beyoncés senaste album ”I Am…Sasha Fierce” (2008) sålde över sex miljoner exemplar och belönades med sex Grammy Awards. Den efterföljande världsturnén besökte 78 städer i 32 länder på sex kontinenter. Hon genomförde två utsålda spelningar i Sverige (Ericsson Globe i Stockholm och Scandinavium i Göteborg).

Beyoncé har under sin karriär sålt mer än 130 miljoner skivor.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 22nd, 2011
Beyoncé

Beyoncé

Idag släpps Beyoncés nya, efterlängtade singel “Run The World (Girls)” som är det första smakprovet från hennes ännu ej namngivna fjärde soloalbum. Den nya singeln ”Run The World (Girls)” släpptes igår torsdag klockan 14:00 på iTunes.

”Run The World (Girls)” är producerad av Switch i samarbete med Beyoncé och Shea Taylor. Låten är skriven av Terius Nash (The Dream) och Beyoncé själv.

Nedan bjuder Beyoncé på videoteasern till ”Run The World (Girls)”:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 18th, 2010

u2

Den amerikanska tidskriften Forbes presenterade nyligen sin årliga lista över de artister som tjänat mest pengar under det gångna året. I topp hittar vi inte helt oväntat rockveteranerna U2 med 130 miljoner dollar, nära nog en miljard kronor med dagens växelkurs. De följs av de australiensiska hårdrockarna AC/DC och Beyonce på andra respektive tredje plats. Den tid som mätningen gäller är juni 2009 till juni 2010.

De artister som tjänat mest 2010
01. U2 ($130 miljoner)
02. AC/DC ($114 miljoner)
03. BEYONCE ($87 miljoner)
04. BRUCE SPRINGSTEEN ($70 miljoner)
05. BRITNEY SPEARS ($64 miljoner)
06. JAY-Z ($63 miljoner)
07. LADY GAGA ($62 miljoner)
08. MADONNA ($58 miljoner)
09. KENNY CHESNEY ($50 miljoner)
10. BLACK EYED PEAS, TOBY KEITH and COLDPLAY ($48 miljoner vardera)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 21st, 2010

Rumänska Edward Maya & Vika Jigulina behåller förstaplatsen på singellistan även denna vecka med sin varma sommarhit “Stereo Love”. På andra plats hittar vi fortfarande de kvinnliga superstjärnorna Lady Gaga och Beyoncés samarbete i form av låten “Telephone”. Oskar Linnros tar sig som bästa nykomling in på femte plats med “Från och med du”.

På albumlistan har det inte heller skett någon förändring i toppen utan de australiensiska hårdrocksveteranerna AC/DC behåller guldplatsen med “Iron Man 2”. Bakom klättrar Lady Gaga förbi de unga västgötska talangerna i Timoteij med “The Fame Monster”. Här hittar vi också två högt placerade nykomlingar – Titanix på fjärde plats med sitt nya album “Drömmar får liv” och The National på femte plats med “High Violet”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 15th, 2010

Den svenska regissören Jonas Åkerlund har återigen producerat en världshit i form av musikvideon till Lady Gagas och Beyoncés nya singel “Telephone” vilken under de första tolv timmarna sågs av en halv miljon människor. Den nio minuter långa musikvideon har blivit en dundersuccé och Lady Gaga hyllar nu Jonas Åkerlunds konstnärliga talanger.

Jonas Åkerlund var i de sena tonåren aktiv som trummis och spelade bland annat en kortare period i det legendariska svenska black metal-bandet Bathory. Den första riktiga musikvideon han gjorde var “Bewitched” för det svenska metalbandet Candlemass (1988) men han slog inte igenom på allvar förrän i mitten av 90-talet då han arbetade med Roxette. Sedan dess har han regisserat musikvideor till flera världsledande popartister såsom Madonna, Metallica och U2 men även ledande metalband som norska Satyricon och tyska Rammstein.

...