Bandit Rock

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2011

För att fira 20-årsjubileumet av den anrika svenska hårdrockstidningen Close-Up så kommer de att slå sig samman med landets största rockradiostation Bandit Rock för att skapa Sveriges hårdaste radioprogram. Under den simpla titeln “Close-Up” kommer Crucified Barbaras trummis Nicki Wicked att hålla i programmet vilket kommer att presentera intervjuer, nyheter, musik och konsertdatum för banden som medverkar i tidningen. Radioprogrammet kan höras på internet här varje tisdag.

Nicki Wicked har tidigare varit programledare för hårdrocksprogrammet “Fuzz” vilket sändes i svenska MTV under 2007 och 2008.

nicki-wicked

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2010

Bandit Unsigned är en demotävling för alla olika typer av rockband där Bandit Rocks lyssnare utser Sveriges bästa demoband.

Årets upplaga blir den fjärde i ordningen. 2007 års vinnare av tävlingen blev Union Square som i början av 2009 släppte sitt debutalbum via skivbolaget Warner Music. 2008 års version av Bandit Unsigned vanns av Stockholmsbandet Cervello vars vinnarlåt ”Stay and Bleed” släpptes via skivbolaget Bonnier Amigo och i höst kommer deras debutalbum. 2009 års vinnare blev I Am So Me som även de släpper sitt debutalbum senare i höst via Bonnier Amigo.

Vinnarna i Bandit Unsigned kan räkna med framgång. Bandet får kliva in i studion och spela in sin vinnarlåt med professionell hjälp och vinner ett artistkontrakt med ett av världens största skivbolag, Warner Music! Det innebär att bandet blir skivbolagskamrater med storheter som Disturbed och Linkin Park för att nämna några få. Dessutom erhåller det vinnande bandet ytterligare en rad av fina priser.

Precis som föregående år så börjar allt med att man anmäler sitt band på Unsigned-sajten. Därefter väljer Bandits jury regionsvis ut vilka tio band som går till omröstning. Röstning sker på webben och de fyra banden som fått flest röster går vidare till ytterligare en omröstning där en regionsvinnare utses. Vinnaren spelar på Bandit Unsigned-finalen i Stockholm i början av december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2010

Med start nu på söndag den 22 augusti kommer In Flames basist Peter Iwers att tillsammans med Fredrik Stenberg vara programledare för radioprogrammet “Grovmalet” vilket sänds kl. 20-22 på Bandit Rock 104.8 Göteborg samt Bandit Rock 105.7 Bohuslän. Det går även att lyssna till programmet på nätet här.

grovmalet

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 5th, 2010

MTG Radio har beslutat att från och med den 1 juli ersätta stationen Lugna Favoriter med Bandit Rock på en rad platser i Sverige. Detta medför att Bandit Rock blir den tredje största radiostation och MTG Radio äger nu två av de tre största kommersiella radiokanalerna i landet. Anledningen till beslutet är att stationen vuxit oerhört snabbt de senaste åren.

Idag sänds Bandit Rock till Stockholm, Göteborg och norra Bohuslän. Den 1 juli utökas sändningsområdet med Luleå, Skellefteå, Uppsala, Nyköping, Linköping, Norrköping, Kristianstad samt Trestads-området (Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla). Lugna Favoriter kommer därefter endast att sända i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 6th, 2009

in-flames2

En hörs varje morgon på radiostationen Bandit – den andra är sångare i Sveriges just nu största musikexport. Nu ska de göra radio tillsammans! Bollnäs-Martin från Bandit Rock och Anders Fridén från In Flames får ett eget program på Bandit Rock 106-3. Premiär söndag 8 februari kl. 18.00.

”Då jag är en stor musikjunkie och ständigt matar mina bandkamrater med ny musik så kände jag att det var mitt kall att dela med mig till några fler. Bandit är det perfekta forumet och Martin den perfekta parhästen, då han också är musikälskare av stora mått” säger Anders Fridén i In Flames.

Varje gång de båda träffats senaste åren har ämnet musik kommit upp. Båda är passionerade musikälskare och har mängder med plattor och kunskap som de vill förmedla. Så när frågan kom om de fick göra ett eget radioprogram på Bandit Rock 106-3 var svaret självskrivet:

”Jag tvekade inte en sekund. De har fått fria tyglar att utforma programmet. Musikvalen är deras personliga. De har en del gemensamt som båda gillar, men lika mycket som skiljer dem åt. En drömduo!”, säger Mattias Arwidson Programchef för Bandit Rock.

Bollnäs-Martin och Anders Fridén kommer tipsa om ny musik, glömda och underskattade band. De kommer syna varandras iPods och så väljer Martin alltid ut en In Flames-låt som Anders får kommentera. Det blir ett personligt program med passion för rockmusik.

Bollnäs-Martin & Anders Fridén premiärsänds söndag 8 februari kl. 18.00 på Bandit Rock 106-3 i Stockholm samt via www.bandit.se

...