Asha Ali

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 28th, 2010

alla-ar-valkomnaKlockan är strax efter tolv natten mot måndag den 20 september och vi känner inte igen Sverige. Landet har haft val och ett parti med stark främlingsfientlighet har fått platser i den absoluta makten. Ett parti som inte delar våra tankar om allas lika värde och som inte delar vår tanke på kärlek mellan människor oavsett kön. Vi känner ingen ilska där vi sitter i tv-apparatens sken. Vi känner bara sorg. Och vi känner inte igen vårt land.

Efter en orolig natt följer med många tankar, något måste göras. Man kan inte protestera mot ett val men man kan protestera mot dess konsekvenser. Man kan berätta att här är Alla Välkomna. Oavsett hudfärg, hårfärg, region, kön, mössa eller hatt. Alla Är Välkomna.

Lördagen den 2 oktober är Alla Välkomna till Debaser Medis i Stockholm och övertyga oss och alla andra om att Sverige inte är ett främlingsfientligt land. Med hjälp av goda vänner har vi bjudit in några av landets bästa artister:

Asha Ali
Christopher Sander med Sibille Attar och Andreas Jeppson
Monty
Steso Songs
Boris & The Jeltsins
Palpitation

(fler kommer)

Medverkar gör också Alex Bengtsson som är Utbildningschef på Expo och författare till boken “Sverigedemokraterna har fel”.

Debaser Medis kommer ha gratis inträde hela vägen fram till tolv speciellt för denna kväll. Alla artister och djs ställer upp gratis.

Kom till Medis och berätta för oss att vi bor i ett land där alla är välkommna.

/Jerry Boman

OBS: Detta är inget partipolitiskt arrangemang. Vi vill bara ta ställning för alla lika värde. Vi älskar demokrati och yttrandefrihet och att människor tänker olika men vill motverka rasism och främlingsfientlighet. Vad har lett fram till detta valresultat, vad kan vi, du och jag, och våra andra folkvalda politiker kan göra bättre fram till nästa val 2014?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2009

asha-ali“Det börjar här. Jag skriver “Hurricane” som ett sista desperat försök att vädja till honom men han får aldrig höra den, han vill inte, han kan inte.”

Asha Ali släpper albumet Hurricane 7 oktober.

Första singeln med samma namn spelades stadigt på P3 hela sommaren. Andra singeln The Time Is Now som även illustrerar SAABs aktuella reklamkampanj visade tydligt sin potential när den flög upp längs iTunes singellista och hela förra veckan – i konkurrens med stora namn som Jay-Z, Muse och Lasse Winnerbäck – pendlade mellan plats två och tre, och återfinns nu på listans fjärdeplats. The Time Is Now spelas flitigt av P3 och har fått YouTube-kommentarer från användare över hela världen som är lyriska över Ashas röst och sång.

Asha åker på promotionturné från onsdag 30/9 till fredag 2/10 och rapporterar live från sin resa. Fotografen Robert Karlsson följer Asha under hela resan och dokumenterar ständigt med fotografier och filmer samtidigt som Asha berättar vad som händer. Resultatet kommer upp under resans gång på www.ashaali.com.

Förra veckan var Asha i Frankfurt och sjöng på bilmässan i samband med avtäckningen av Saabs nya modell 9-3X. I sitt digra schema kommer Asha även att besöka Trollhättan nästa vecka.

ASHA LIVE I HÖST
23/10 Luleå, Kulturens Hus
04/11 Lund, Mejeriet
05/11 Göteborg, Parken
09/12 Stockholm, Strand
10/12 Malmö, Debaser Malmö

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 15th, 2009

asha-ali

“Det börjar här. Jag skriver “Hurricane” som ett sista desperat försök att vädja till honom men han får aldrig höra den, han vill inte, han kan inte.

Dagarna avlöser varandra, varje dag är rätt lik den innan men varje dag står jag rakare, samlar självförtroende som kvinna, som mor och som låtskrivare. Detta är hittills mitt livs viktigaste tid och på något sätt förstår jag det. Jag skriver rakt ifrån mitt inre, låter det som alltid har funnits där flöda fritt. Det är inte lätt och jag vill inte, men kapitulerar inför melodierna och orden och har gitarren som min tolkare av de känslor som stormar i mig.

Domen faller, det är slut. Det är slut. Sorgen tar form och har sin gång och jag skriver, ärligare än någonsin och med stort förtroende och respekt för det jag går igenom.

Höstens löv faller med samma beslutsamhet som mitt skrivande. Varje morgon dricker jag kaffe, hittar orden, melodierna och har en klarsynthet inför min sorg. Jag springer inte omkring, letar inte efter någon att fylla tomrummet, vågar vara i det och vågar möta mig själv och mina misstag.
Det är onekligen den hårda vägen jag tar. Hurricane är min storm. Jag rör mig framåt med en obeveklig kraft där varje steg är ett steg närmare mig själv. Det är på samma gång både slutet och början.”

– Asha Ali, 2009

Asha Alis andra album HURRICANE släpps den 7 oktober. Albumet har spelats in och producerats av Asha Ali och Magnus Henriksson, alias Existensminimum, samt Tobias Fröberg.

Adam Olenius från Shout Out Louds gästsjunger på Mr Drummer, och Patrik Andersson (elgitarr, bas) och Fredrik Hermansson (klaviatur) har följt Asha på skiva och på scen sedan debuten. Christophe Öhman står för stråkarna och Joakim Trastell spelar gitarr på In a hurry.

Första singeln Hurricane har hörts i radio sedan tidigare i vår och den vackra videon är regisserad av Johan Tholson. Se den nedan.

Andra singeln The time is now har gått till radio och digitala medier. Låten figurerar även i SAABs världsomspännande reklamkampanj som startar 30 augusti. Även den ser du nedan.

HURRICANE släpps på Ashas egna bolag ASHA ALI MUSIC och släppet administreras av La Firme Management samt distribueras av ADA Nordic.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2009

asha-ali

Asha Ali är äntligen tillbaka. Hon firar nya albumet ”Hurricane” med en höstturné som når sex städer. Turnépremiären ser vi i Uppsala på V-Dala Nation den 19 september. Biljetter finns ute nu.

Den 7 oktober släpper Asha Ali uppföljaren till 2006 års bejublade självbetitlade debutalbum. ”Hurricane” beskriver Asha själv som sin storm. Som slutet och början. Som det ärligaste hon någonsin skrivit.

Första singeln ”Hurricane” har snurrat på landets radiokanaler sen innan sommaren. Andra singeln, ”The Time Is Now” figurerar just nu i SAAB:s världsomspännande reklamkampanj. Låten specialskrevs av Asha på beställning av Saab, men blev så bra att den även fick plats på det kommande albumet.

Asha Ali slog igenom 2006. Det haglade då prisnomineringar och lovord över debutplattan och singeln ”Fire Fire” spred sig just som en löpeld över Sverige och resten av världen. Efter det har vi fått vänta några år, men nu är äntligen Asha Ali tillbaka!

Lyssna på Asha: www.myspace.com/ashaalimusic

Turnéinfo:
19.9 Uppsala, V-Dala Nation
23.10 Luleå, Kulturens Hus
4.11 Lund, Mejeriet
5.11 Göteborg, Parken
9.12 Stockholm, Strand
10.12 Malmö, Debaser Malmö

Biljetter:
Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...