Arnfestivalen

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 17th, 2009

Så fort grindarna öppnade klockan tolv förstod man att det skulle bli mycket folk i parken. När parken stängde sent på natten hade drygt femtusen nöjda besökare njutit av en dag med allt från bågskyttetävling med Joakim Nätterqvist som Arn till en lysande spelning med Tomas Ledin.

När köerna till mat- och öltält var långa, vildsvinskebaben snudd på uppäten och arenan packad med folk så kunde man inte beskriva det som annat än en succédag på Arnfestivalen. Sent på kvällen stod festivalgeneralen Olle Lundquist och beundrade den lyriska Ledinpubliken:

– Det här är ju en enda stor familjefest. Så vackert! utbrister Olle och ler brett.

Lysande BKO
Först ut på kvällen spelade Alcazar, som bjöd på en energipumpad discospelning. Sedan följde ett Kalle Moraeus & Bengan Janson-gig med jättetryck och många skratt. Sedan kom Bo Kaspers Orkester som stod ut lite extra med en otroligt fin kvällskonsert, som framfördes framför en vacker fjärilsmönstrad bakgrundsbild i 60-talsstil.

Kvällen avslutades med en Tomas Ledin som nästan fick himlen att lyfta, ingen tvekan om att han var favoriten för många tusen åskådare.

Bosse Sundström i Bo Kaspers Orkester (BKO) pratade sig innan spelningen varm om hur vackert och mysigt Medeltidens Värld var. Han hann ströva igenom området med dottern och provade på både smide och annat. Och med den egna konserten var han sedan precis lika nöjd:

– Fy fan vad vi är bra! skrek han till publiken.

Skön känsla i tälten
När man promenerade runt på området under spelningarna på den fullpackade arenan, så var även öltälten fulla med folk som njöt av vildsvinskebab, med Tomas Ledin och BKO i bakgrunden. Mellan artisterna spelade folkpopbandet Eileen och medeltidsbandet DaGothia i tälten. Och trots festivalyran och trängseln i parken så var stämningen på topp.

Ferhat Deniz Fors som spelar i Da Gothia, beskriver den unika känslan man får på Arnfestivalen:

– Medan medeltidsfantasterna går runt med deras nyinköpta svärd, så går poliserna bredvid och ler. Alla är bara glada.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 14th, 2009
Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

Just när himmelen spricker upp och kvällssolen kommer fram är det dags för Caroline af Ugglas att gå upp som första artist på Arnfestivalens scen. Med stor vit päls, kort-kort klänning och skyhöga platåskor i plast entrar den lilla figuren arenan. Bakom sig har hon ett 5-manna band med gitarrer och fioler.
Med sina stämningsfulla låtar, som gör sig väldigt rätt på den medeltida festivalen, så värmer Caroline upp Arnfestivalen.

Det är kraftfullt, originellt och vackert. Emellan låtarna berättar hon små anekdoter som förklarar hennes texter. Hon räds verkligen inte för att vara personlig, och pratar om allt från sina vänners graviditeter till maskan hon just fått i strumpbyxorna. Historierna blir väl mottagna av publiken som skrattar och visslar.

Konserten blir om möjligt ännu personligare när Carolines man, som spelar gitarr, hoppar in i en av låtarna. Tillsammans framför de en kärleksduett, och bjuder till och med på en liten kyss i slutet.

Sist av allt ger Caroline publiken låten de väntat på; senaste melodifestivalhiten “Snälla, snälla”. Barnfamiljerna, pop-tjejerna och medeltidsfigurerna i publiken sjunger alla tillsammans, fram tills allra sista versen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 13th, 2009

ulf-lundell

På Medeltidens Värld i Götene hålls i år för första gången Arnfestivalen den 12-16 augusti, då inte bara parkens dagsaktiviteter är tillgängliga utan hela området är öppet även kvällstid. Många populära artister kommer då att uppträda och på så sätt får hela familjen möjlighet att roa sig hela dagen.

Musiken är blandad – äldre artister som exempelvis Ulf Lundell, Tomas Ledin och Bo Kaspers Orkester samsas med yngre akter som Agnes, Caroline af Ugglas och Alcazar. Inte mindre än tre av festivalens artister är alltså med i årets melodifestival!

Dagsaktiviteterna inkluderar bland annat medeltidsmarknad, hantverkskurser, teater och föreläsningar och eftersom området håller öppet också under kvällen kan man promenera runt i den vackra autentiskt medeltida miljön mellan konserterna.

Mat och dryck var lika självklara nöjen på medeltiden som idag och på Arnfestivalen finns flera ställen att njuta av “After Arn” på. Maten serveras precis som man föreställer sig medeltida mat- vem vill inte ha helstekt vildsvin som i Asterix – och självklart dricker man lokalbryggt öl, ur stop och treliterskanna. På Galne Galten spelas dessutom högtempomusik och det är upplagt för ett röjigt medeltidsparty med dans på borden.

Medeltidens Värld ligger bara en och en halv mil från Skara Sommarland och besökare som vill uppleva båda ställena gör detta till ett rabatterat, mycket fördelaktigt pris. På sommarlandet kan man dessutom bo prisvärt om man vill stanna över natten.

Hemsida:
www.arnfestivalen.se

$

...