Anna Ternheim

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 14th, 2013

Om mindre än en vecka släpps Johnossis efterlängtade fjärde album Transitions men redan nu finns smakprov från alla på spåren på albumet i en nysläppt interaktiv video.

Tittaren får en nyckel till Transitions och stiger in i en hiss där de sen kan välja vilken våning och låt de vill besöka under färden. Med finns även en video från inspelningen av duett-versionen på ”Seventeen” Johnossi gjorde tillsammans med Anna Ternheim. Låten finns tillgänglig som bonus-spår på itunes-versionen av Transitions.

Så här kommenterade Johnossi Ternheim-duetten på sin Facebook-sida:

Vi har länge varit beundrare av Anna Ternheims musik. När vi väldigt spontant bokade en studio i Stockholm för några veckor sedan för att spela in några alternativa/akustiska versioner av låtar från “Transitions” så tänkte vi på Anna och ville gärna ha henne med på en av dom. Vi visste inte vad vi skulle göra tillsammans utan lät det vara öppet med inställningen att “vi får se vad som händer”.
Det som hände var att vi på två timmar spelade in en alternativ version av låten “Seventeen” från “Transitions.”. Allt spelades in live och i en enda tagning.

Transitions släpps på CD/LP/Digitalt den 20 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2013

På lördag den 9 februari deltar Rikard Wolff i Melodifestivalen för första gången med låten ”En förlorad sommar” specialskriven till Rikard av Tomas Andersson Wij.

I sommar släpper Rikard ett album med enbart nyskrivna låtar. Det är hans första på tio år.

Lisa Ekdahl, som Rikard skrivit mer än 30 låtar tillsammans med, har bidragit till skivan med sina tonsättartalanger, såväl som en rad nya samarbetspartners. Däribland hittar vi de välkända svenska artisterna Anna Ternheim, Andreas Mattsson och Danny Saucedo.

Rikard Wolff har gett ut nio plattor, både med eget material och som uttolkare av andra artister. Hans Barbara-platta gav honom en Grammis 2001.

Förutom Melodifestivalen 2013 är Rikard denna vår aktuell i Chéri på Dramaten.

Melodifestivalbidraget ”En förlorad sommar” skrevs av Thomas Andersson Wij efter att han läst Rikards självbiografi ”Rikitikitavi – en folkhemsberättelse”.

Så här beskriver Rikard själv låten:
En sång om livets gång och kärlekens flyktighet. En blandning av vemod och förtröstan, vackert gestaltad av Tomas Andersson Wij. Så fort jag hört den visste jag att jag ville sjunga den.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2012

anna-ternheim-john-paul-jones

På lördag den 2 juni visar SVT en Anna Ternheim-dokumentär (Musik Special) som är gjord av filmarna Björn Fävremark och John Boisen som även gjorde filmdokumentären “2 steg från Håkan” om Håkan Hellström och hans fans.

Filmarna följer Anna både i Nashville och i New York under arbetet med senaste skivan “The Night Visitor” samt vid en unik premiärspelning på ett öde slott utanför Mariefred.

SVT2 lördag 2 juni kl. 19.00

Anna Ternheim har nyligen släppt sitt senaste album “The Night Visitor” i England där nu även prestigefyllda tidningen MOJO hyllar henne och ger albumet 4 stjärnor (recensionen bifogad).

I samband med en spelning i London förra veckan kom legendaren John Paul Jones, basist i Led Zeppelin, och jammade med Anna och hennes turnépartner Dave Ferguson innan spelningen.

Jones är sen gammalt vän med Ferguson.

“The Night Visitor” albumet är nu släppt i hela Europa och närmast på tur är USA (release 5 juni).

Sommarturné

Med start på Hultsfreds Festivalen den 15 juni sätter Anna Ternheim igång sin sommarturné. Den innefattar både festivalspelningar men även egna gig tillsammans med Melissa Horn samt som special guest till Thåström.

Ternheims band i sommar består av:

Anna Ternheim – sång, piano, gitarr
Johan Berthling – bas
Andreas Söderström – gitarr, marimba m m
Leo Svensson – cello, såg m m

15 jun Hultsfreds-festivalen
26 juni New York (US), Rockwood Music Hall
30 juni Borlänge, Peace & Love
6 juli Dröback (NO), Oscarsborg Festning
7 juli Stockholm, Långholmsparken (med Melissa Horn)
12 juli Lyon (FRA), Nuits de Fourvière
15 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen (med Melissa Horn)
20 juli Österlen, Kronovalls Vinslott, (special guest till Thåström)
27 juli Österssund, Storsjöyran
28 juli Giske (NO), Sommerfesten
11 aug Orsa, Rainbow Fields Festivalen
21 aug Malmö-festivalen
25 aug Lidköping, Stadsträdgården

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2011

anna-ternheim-skavlan

I fredags gästade Anna Ternheim Skavlan där hon uppträdde med låten Walking Aimlessly, uppbackad av samma band som medverkar på skivan – direkt influgna från Nashville. Exklusivt för detta tillfälle blev Ternheim också uppbackad av systrarna i First Aid Kit.

Den numera New York boende Anna Ternheim mötte gitarristen Matt Sweeney i New York som beslutade sig för att producera nya skivan. De båda åkte till Nashville, Tennessee, för att starta inspelningarna i The Butcher Shoppe Studio.

Med Dave Ferguson, Johnny Cash’s gamle tekniker, bakom spakarna samlades ett gäng fina herrar ihop för att medverka på inspelningarna som t ex Will Oldham (Bonnie ”Prince” Billy), legenden Cowboy Jack Clement, Kenny Malone, Ronnie McCoury m fl. Efter endast 18 dagar var albumet färdigt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 26th, 2011

skrillexSkrillex, Anna Ternheim, Edguy, Deportees och Hoven Droven är några av de akter som nu är klara för Peace & Love 2012. Nu släpps även biljetter till fler campingalternativ och en bandönskningsfunktion aktiveras på hemsidan. Biljetter till festivalen har kunnat köpas sedan 3 juli och idag höjs priserna något.

Precis som tidigare år satsar Peace & Love på en genrebredd gällande musikakter. Totalt kommer mer än 150 musikakter att presenteras inför Peace & Love 2012. Forumdelen kommer att avslöja 70 akter innan festivalens början. Det kommer att bokas cirka 50 internationella akter.

Peace & Love 2012 pågår mellan 26-30 juni i Borlänge. Årets tema är En Ny Värld.

Biljettförsäljningen pågår för fullt till Peace & Love 2012 och nu släpper vi på lite flera akter. Skrillex är ett band som önskats flitigt och alla akterna i dagens släpp blir en liten fingervisning i att vi precis som tidigare satsar på bredd, säger presschef Ronny Mattsson.

Inför Peace & Love planeras också för att frigöra mer campingyta, utöka service och aktiviteter på campingen och att fokusera mer på centrum. Nytt för i år är att det är 16-årsgräns på campingbiljetter.

Från idag går det även att önska artister via vår bandönskningsfunktion på vår hemsida www.peaceandlove.nu. Peace & Love försöker i största möjliga mån att boka de akter som är mest önskade via bandönskningsfunktionen.

Samtliga akter i dagens släpp:
Skrillex (US)
Anna Ternheim
Enter Shikari (UK)
Edguy (DE)
Deportees
Hoven Droven
Mattias Alkberg
Lastkaj 14
Labyrint
Kamchatka

Artister som släpptes 3 juli:
Lars Winnerbäck
Melissa Horn
Thomas Di Leva
Hardcore Superstar
Hoffmaestro

Biljettpriser från 26 oktober:
Festivalpass 1760 kr + förköp
Festivalpass + vanlig camping 1960 kr + förköp
Festivalpass + lugn camping deluxe 1960 kr + förköp
Festivalpass + deluxe camping 2160 kr + förköp

Bandpresentationer för dagens släpp:

Skrillex (Electro/Dubstep)
De som såg Deadmau5 förra året på Peace & Love vet hur hårt det kan dansas på i Borlänge om rätt artist står på scen. Nu är det dags för ännu en av de allra största inom dansmusiken. Sonny Moore som han egentligen heter har ett förflutet i flera band i USA men det är under namnet Skrillex han har fått sitt riktigt stora genombrott med sin dubstep och electrohouse.

Anna Ternheim (Pop/Indie)
Sveriges okrönta drottning av melankolisk pop gör återigen sin entré på Peace & Love. Hon besökte festivalen även 2009. Sedan dess har det varit relativt tyst, men med en ny skiva som snart ligger i din cd-spelare ser vintern ljus ut för Anna. Priserna och lovorden har haglat över henne i åratal och inför nya albumet som släpps i veckan har hon sökt musikrötter i USA.

Enter Shikari (Hardcore/Metal)
Det var snart fem år sedan det här bandet stod på en svensk festivalscen och sommar kommer de till Peace & Love 2012. Post-Hardcorebandet från St Albans i England har sedan 2003 manglat på med snabba, taktfasta och extremt röjiga spelningar och är kända för att kunna ge järnet till 100 %. I höstas gav de sig ut på en mindre Sverigeturné med stopp i Stockholm, Göteborg och Malmö men nu är det alltså Borlänges tur att stifta bekantskap med Enter Shikari.

Edguy (Power-metal)
Ett av Tysklands grymmaste hårdrocksband grundades 1992 av de då fjortonåriga Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer och Dominik Storch. Hårdrocksbandet i fråga är såklart Edguy. Namnet kommer av deras smeknamn för en av deras lärare under den tiden men musikaliska pekpinnar är inget som Edguy håller i händerna. Här är det power-metal på högsta nivå med snygga melodier och skönt distade gitarrer. Senaste plattan ”Age of the Joker” släpptes 31 augusti 2011 och håller storartad klass.

Deportees (Pop/Indie)
Höstens mest hyllade platta kan mycket väl vara Islands & Shores av och med Deportees. Framgången har varit stor både utomlands och i Sverige för dessa herrar från Västerbotten och sedan förra albumet Under the Pavement – The beach har lovorden och priserna regnat över bandet. Vad sägs om Årets pop på P3 Guld 2010 eller en trettonde plats på den svenska albumlistan?

Hoven Droven (Folkmusik)
Sveriges mest framstående folkrockorkester Hoven Droven är tillbaka med nytt album. Bandets sjunde platta Rost släpptes den 12 september och uppfyller utan problem alla krav på en klassisk Hoven Droven-platta. Redan 1991 startades denna orkester som under åren har turnerat flitigt både i Sverige och i utlandet. Dessutom har bandet samarbetat med en främmande fågel i folkmusiksammanhang, nämligen E-type. Fiol och saxofoner blandas med mer traditionella instrument i en odödlig mix.

Mattias Alkberg (Pop/Indie)
Alkberg startade sin musikaliska bana i Bear Quartet och släppte 2004 sin första soloplatta under namnet Mattias Alkberg BD. Då var det skramlig punkindie som gällde och albumet Tunaskolan är i mångas ögon en modern klassiker. Nya skivan Anarkist har hyllats av en enad kritikerkår och nu ger sig Mattias Alkberg ut på vägarna igen.

Lastkaj 14 (Punk/Trallpunk)
2010 fick vi besök av det legendariska punkbandet Skumdum på Peace & Love och i år återkommer två tredjedelar av bandet i form av den svenska trallpunkens nya hopp, Lastkaj 14. När Pierre Pettersson står bakom låtskriveri och mikrofon vet vi som kan vår punk att det allt som oftast uppstår riktiga punkdängor och det bevisas ännu en gång med Lastkaj 14’s tredje platta som släpps i början av november.

Labyrint (Reggae/Hip-hop)
Från Uppsala kommer reggaekvartetten Labyrint, upphovsmän bakom låtar som “Vår betong”, “Fingrarna i luften”, “När mörkret faller” och många fler. De har bubblat länge i undergroundkretsarna men nu ser det ut som att det riktigt stora genombrottet är nära. Singeln “Kärleken?” släpptes den 25:e oktober och är en tung reggaelåt mot våld, producerad av Mr.Sloap.

Kamchatka (Rock/Hårdrock)
Från Varberg kommer ett av Sveriges tuffaste rockband med ett sound som osar mycket 70-tal. Med nya albumet Bury your roots visar Kamchatka att de är att räkna med. Det räcker att höra de första klingande tonerna på nya videon ”Perfect” för att förstå Kamchatkas potential. Slitet har dessutom gett lön för mödan då bandets sångare och gitarrist Thomas ”Juneor” Andersson har fått den stora äran att designa en helt egen Ibanezmodell, Beard Bender.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 11th, 2011

anna-ternheim-2011

Den 28 oktober släpper Anna Ternheim sitt fjärde album, The Night Visitor. Albumet är inspelat i USA, närmare bestämt i Goodlettsville utanför Nashville. Det var vännen, producenten och gitarristen Matt Sweeney, som introducerade Anna för Nashville och studio the Butcher Shoppe Studio, där albumet spelades in. Och det var i den studion som Matt ville producera albumet.

Tillsammans med några av Nashvilles största musiklegender Cowboy Jack Clement (som var med och upptäckte Elvis), Kenny Malone, Ronnie McCoury, Tim O’Brien och Dave Ferguson, som tidigare har arbetat med Johnny Cash, U2 och Townes Yan Zandt, började de tillsammans arbetet med The Night Visitor.

Nu har Anna Ternheim släppt det första smakprovet från skivan – en teaser på duetten The Longer The Waiting The Sweeter The Kiss som Anna gör tillsammans med Dave Ferguson, Johnny Cashs studiotekniker (mest känd för sitt arbete på Mr Cash’s sista American album).

Samtidigt har Anna Ternheim lanserat sajten thenightvisitor.com där du som kan hålla en hemlighet, inte är rädd för mörker eller kalla vatten och göra vad som krävs, även om det innebär att du måste bryta mot lagen, utmana dig själv i små uppdrag, där ett fåtal väljs ut och får följa med Anna Ternheim den 24 oktober till en okänd plats för en upplevelse utöver det vanliga.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 26th, 2011

anna-ternheim-2010

Idag blev det officiellt att Anna Ternheim i höst släpper sitt fjärde album “The Night Visitor”. Albumet är inspelat i USA och släpps den 28 oktober.

Ternheims senaste kritikerrosade album “Leaving on a Mayday” släpptes hösten 2008. Albumet sålde Guld och prisades med två Grammisar.

Läs mer: www.thenightvisitor.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2011

anna-ternheim-2010

Flerfaldigt grammisbelönade Anna Ternheim kommer nästa vecka att göra två konserter i New York på den amerikanska östkusten. Hon kommer att uppträda tillsammans med gitarristen och producenten Matt Sweeney och det blir mestadels helt nyskrivna låtar som publiken får lyssna till.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 22nd, 2010

anna-ternheim-2010

Att äta rysk yoghurt, ta tio djupa andetag eller en tesked bitter varje dag gör att du lever längre sägs det. Anna Ternheim kan mycket väl ha samma effekter.

2008 spelade Broder Daniel en legendarisk konsert på Way Out West. Ur askan reser sig fågeln, som en klingande flygel till morgonjuicen smeker dess vingar våra såriga själar. En av våra största artister, Anna Ternheim, befinner sig i skrivande stund i landet på andra sidan Havet. Hon ämnar dock ta sin kappsäck fylld med en prisbelönad låtskatt och göra en spelning senare i sommar. Med betoning på en: den enda gången ni har chans att låta Ternheim vaka er grynings första suck i år är på Way Out West. Med ett för ändamålet specialsnickrat band kan vi se fram emot hennes säregna blandning av meditativt sväng och svepande stämma i vackra orkestreringar.

“Det blir en spelning som står helt för sig själv, den hänger varken ihop med förra skivan eller det jag jobbar på nu. Jag har inte spelat live sen min soloturné innan jul 2009 så jag längtar verkligen efter att stå på scen igen, det är den stora anledningen till det här giget.

Det känns extra roligt att det blir på Way Out West, det är en grym festival som inspirerar på alla plan.

Jag kommer att spela med ett nytt band, vilket kommer att få allt att låta annorlunda….Hur har jag ingen aning om, vi har inte börjat repa ännu…” – Anna Ternheim

Det är för oss en ynnest att välkomna Anna Ternheim med sällskap till den trolska skogen i Linnéstan. Känn luften i lungorna räta era ryggar…

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 5th, 2009

anna-ternheim-2

På grund av publiktrycket så har flera extra datum bokats in på Anna Ternheims stora turné genom Sverige i november och december. Du hittar information om samtliga spelningar här.

Anna Ternheim har precis inlett sin nordamerikanska turné tillsammans med svenska Loney Dear och har även samlat sen rad liveinspelningar som kommer att släppas i en speciell box den 28 oktober. Boxen består av albumet “Leaving On A Mayday”, en live-EP med fem liveinspelningar från årets turnerande samt en DVD med fem filmade akustiska versioner av albumlåtarna. DVD:n är gjord av regissören och filmfotografen Christian Haag.

...