albumlistan

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2013

One Direction gör det igen! Killarnas nya album ”Midnight Memories” släpptes den 25 november världen över och nu kan vi stolt meddela att albumet går direkt in på svenska albumlistans förstaplats.

Detta är One Directions tredje albumetta i Sverige på tre år. Debutalbumet ”Up All Night” (2011) och uppföljaren ”Take Me Home” (2012) toppade också svenska albumlistan direkt vid release.

Denna storslagna triss i albumettor gör One Direction unika. Inget annat pojkband har tidigare lyckats toppa albumlistan i Sverige tre gånger om.

Förutom att inta tronen på svenska albumlistan med ”Midnight Memories” kan Zayn, Harry, Liam, Louis och Niall också glädjas åt att albumet redan har sålt GULD i Sverige. På Spotify Tracks Topp 100 är alla låtar från ”Midnight Memories” representerade och direkt vid release gick ”Midnight Memories” upp som #1 på iTunes albumtopplista i Sverige.

Den aktuella singeln från ”Midnight Memories” är ”Story of My Life” och den är älskad av fans, media och radio.

Den 13 och 14 juni 2014 kommer One Direction till Sverige och Friends Arena med sin ”Where We Are Tour” för två konserter. Bandet har sålt över 35 miljoner album världen över sedan debuten 2011 med ”Up All Night”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 11th, 2013

Veronica Maggio sitter stadigt på poptronen, inget verkar kunna rubba hennes position som Sveriges popdrottning. Hennes fjärde album “Handen i fickan fast jag bryr mig” släpptes i fredags och på mindre än en vecka har albumet nått guldstatus och samtidigt har singeln “Sergels Torg” gått platina.

“Handen i fickan fast jag bryr mig” har inte bara rosats av kritikerna, den har också totalt dominerat listorna den senaste veckan. Albumet har legat etta på iTunes-listan konstant sedan den släpptes och för närvarande ligger samtliga spår på albumet topp 52 på Spotify. Veronica hade dessutom över 1,7 miljoner streams på Spotify på releasedagen vilket till och med är bättre än de 1,5 miljoner hon hade vid förra albumsläppet.

I veckan blev det även officiellt att Veronica Maggio ger sig ut på turné med följande stopp:
30 jan, Köpenhamn, Stora Vega
31 jan, Oslo, Spektrum
1 feb, Stockholm, Hovet
7 feb, Göteborg, Scandinavium
8 feb, Karlstad, Nöjesfabriken

Mer information om turnén hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

Lars Winnerbäck

Med albumet Singel (2001) hamnade Lars Winnerbäck etta på svenska albumlistan för första gången. Denna bedrift har han fortsatt med under hela 2000-talet och nu är det officiellt att även hans tionde studioalbum Hosianna intar försäljningslistans förstaplats. Albumet släpptes den 18 september och har även legat högt på Spotify-topplistan den senaste veckan. Albumet är just nu det näst mest spelade på Spotify och alla tio spåren från Hosianna ligger på topp-100 listan över de mest spelade låtarna i Sverige.

För inspelningen av Hosianna återvände Winnerbäck tillbaka till Irland och Grouse Lodge-studion i Westmeath. Samma studio ute på den isolerade irländska landsbygden som Daugua och Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen blev till i. Hosianna spelades in under ett par veckor i maj och mixades sen på legendarisk mark i Hansa-studion i Berlin.

I bandet bakom Winnerbäck återfinns namn vi känner från bl.a. the Hellacopters och Weeping Willows. Winnerbäck fick även förstärkning bakom micken av Thåström som gästar på ”Gå med mig vart jag går”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2013

Watains förra album ”Lawless Darkness” hyllades flitigt i svensk media och kröntes med en Grammis för ”Bästa Hårdrock”. När man i våras annonserade ett nytt albumsläpp väcktes ett skyhögt intresse för bandet och deras nyinspelade material. I somras släpptes första singeln ”All That May Bleed” från det nya albumet och spädde på sina publiks högt ställda förväntningar.

Under veckan har Watain synts i de flesta medier i samband med albumreleasen ”The Wild Hunt” som gick direkt in som etta på den Svenska Topplistan och är därmed veckans bäst säljande album i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2013

Svarta mässor, Jungfruoffer och bak-och-framlästa böner har burit frukt, Ghosts nya album ”Infestissumam” gick idag in på svenska försäljningslistans förstaplats.

Det är första gången sen april 2011 ett svenskt hårdrocksalbum toppar listan, en bedrift Graveyard lyckades med senast med deras album “Hisingen Blues”. Ghost ligger även etta på fysiska singellistan med 10” singeln ”Year Zero”.

Förväntningarna har varit skyhöga inför uppföljaren till Ghosts hyllade debutalbum “Opus Eponymous” från 2010 och ”Infestissumam ”verkar ha infriat alla förväntningar.

Ghost befinner sig nu i USA inför lanseringen av “Infestissumam” som släpptes där tidigare i veckan efter att albumet försenats på grund av kontroverser kring innehållet i artworket. Bandet inledde förra helgen inledde sin USA-turné Haze Over North America med en spelning på stora scenen på Coachella-festivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

“What About Now” – Bon Jovis 5:e Billboard 200-listetta är nu även #1 på Sverigetopplistan. Albumet har tagit hela världen med storm och har debuterat på en topp 5-placering i över 60 länder. Intresset är enormt inför BON JOVI Because We Can-världsturnén som går av stapeln redan i april. Den 24:e maj spelar de inför ett utsålt Stadion i Stockholm – enbart en av många slutsålda arenaspelningar under turnén.

Med singeln ”Because We Can” har bandet slagit personbästa. Singeln har toppat listorna i 12 länder och hamnat topp 5 i 24 länder. Låtens fyra ackompanjerande musikvideor har nått bred viral spridning på internet och har idag visats miljontals gånger.

Som ett av världens största rockband, med över 130 miljoner sålda album världen över, storsatsar nu bandet på kontakten med sina fans. Tack vare gratismobilapplikationen BON JOVI APP får fansen tillgång till exklusivt musik-, bild- och videomaterial och kan interagera med andra entusiaster.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

David Bowies första album på tio år, ”The Next Day” gör succé världen över. Albumet ligger just nu etta på de officiella albumlistorna i 12 länder – Sverige inkluderat.

UK, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Holland, Nya Zeeland, Portugal, Schweiz och Sverige är de länder där ”The Next Day” tagit sig till albumtoppen. Vi kan även stoltsera med att ”The Next Day” sålt GULD i Sverige.

Förutom succén på albumlistorna världen över har Bowie intagit förstaplatsen på iTunes albumlistor i 64 länder med “The Next Day”.

”The Next Day” – etta på iTunes i 64 länder:
1. Argentina
2. Armenia
3. Australia
4. Austria
5. Belarus
6. Belgium
7. Brazil
8. Bulgaria
9. Canada
10. Chile
11. Colombia
12. Costa Rica
13. Cyprus
14. Czech Republic
15. Ecuador
16. Egypt
17. Estonia
18. Finland
19. France
20. Germany
21. Greece
22. Guatemala
23. Hong Kong
24. Hungary
25. India
26. Indonesia
27. Ireland
28. Israel
29. Italy
30. Japan
31. Latvia
32. Lebanon
33. Lithuania
34. Luxembourg
35. Malaysia
36. Malta
37. Mauritius
38. Mexico
39. Netherlands
40. New Zealand
41. Norway
42. Peru
43. Philippines
44. Poland
45. Portugal
46. Qatar
47. Romania
48. Russia
49. Saudi Arabia
50. Singapore
51. Slovakia
52. Slovenia
53. South Africa
54. Spain
55. Sri Lanka
56. Sweden
57. Switzerland
58. Taiwan
59. Thailand
60. Trinidad and Tobago
61. Turkey
62. UK
63. USA
64. Vietnam

Vi säger stort grattis till framgångarna med “The Next Day”, David Bowie!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2013

Darin, som under vintern erövrat listorna med sina tolkningar från ”Så mycket bättre”, toppar nu även albumlistan med sitt nyligen släppta album ”Exit”, som även nått guldstatus i dagarna.

Den engelskspråkiga skivan blev till under en fem veckor lång låtskrivarturné i USA, där Darin samarbetade med namnkunniga producenter och låtskrivare som tidigare jobbat med artister som Adele, Rihanna och Madonna.

Under våren ger Darin tre exklusiva konserter: på Cirkus i Stockholm, KB i Malmö och Trädgårn i Göteborg.

Turnédatum
17 april STOCKHOLM Cirkus
18 april GÖTEBORG Trädgårn
19 april MALMÖ KB

Darins spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2013

Adele behöver knappast någon introduktion – som med sin omisskännliga stämma, lika kraftfull som vacker, intagit en plats som vår tids souldrottning. Med en kometkarriär som tog vid kort efter att debutalbumet ”19” släpptes 2008 har Adele med sitt andra studioalbum ”21 ”nått enorma framgångar och trollbundit fans världen över med sina emotionella melodier och träffande texter.

Vi är nu stolta över att kunna konstatera att Adele med sitt kritikerrosade album ”21” inte bara sålt trippel platina utan också passerat 100 veckor på svenska albumtopplistan, ännu ett bevis på hennes oöverträffade storhet och framgång.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2012

Harry Styles, Liam Payne, Zayn Malik, Niall Horan och Louis Tomlinson i One Direction har all anledning att fira stort.

One Direction går idag direkt in på svenska albumlistans förstaplats med nya skivan ”Take Me Home”.

Förutom att inta förstaplatsen på topplistan så har ”Take Me Home” har sålt platina i Sverige på mindre än en vecka.

Den 8 maj kommer publikens jubel (skrik) höras över hela Stockholmsområdet då bandet gästar Friends Arena för en utsåld och efterlängtad konsert.

Läs mer om One Directions Sverige-spelning

...