Adiam Dymott

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2010

petter-2010Veronica Maggio, Petter, Adiam Dymott, Dennis Lyxzén, Stor och Erik Grönwall. De är artisterna som ställer upp för Haiti genom att uppmana alla Sveriges unga att sms:a TEENHELP till 72900 och skänka 20 kronor.

Man måste ju göra nått, trots att distansen ibland är stor, både fysiskt och själsligt, så måste man göra nått. Bara för att man bryr sig och för att världen måste bli en bättre plats, säger Dennis Lyxzén.

Vid en naturkatastrof som jordbävningen på Haiti är det ofta yngre som drabbas allra hårdast eftersom de har begränsade möjligheter och resurser att klara sig på egen hand. Nu ställer vi tillsammans med några av Sveriges bästa artister upp och ger svenska ungdomar en möjlighet att skapa en framtid för Haitis barn genom att skänka 20 kronor, säger Martina Anler, ordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund.

Målet med kampanjen är att samla in 3 miljoner kronor till barn och unga i Haiti. Kampanjen initierades av Barbro Lévy, 56, från Östersund. Då hon skulle skänka 50 kronor via sms till Röda Korset slogs hon av tanken ”har jag tillräckligt med pengar på telefonen?”. Hon kom direkt att tänka på alla unga som har kontantkort, och bestämde sig för att göra något. Hon mailade Röda Korset, kontaktade Erik Grönwall, och helt plötsligt hade hon på helt egen hand startat en kampanj till förmån för alla barn och unga på jordbävningsdrabbade Haiti.

Jag tror att många tonåringar skulle vilja hjälpa till, men de tror inte att det lilla de kan ge räcker. Jag är säker på att det finns 150 000 ungdomar i Sverige som skulle vilja ge 20 kr genom att sms:a ”TEENHELP”, säger initiativtagaren Barbro Levy.

Filmerna ska främst spridas via webben, men kommer även att visas på TV4, Kanal5, MTV och inom MTGs nätverk när det finns lediga utrymmen. Se filmerna här.

Bakgrund
Den 12 januari drabbades Haiti av en kraftig jordbävning som ödelade stora delar av framför allt huvudstaden Port-au-Prince. Röda Korsets Ungdomsförbund vill att barn och unga i Haiti ska få en meningsfull framtid och genomför därför denna insamling.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 1st, 2009
Adiam Dymott

Adiam Dymott

Som vanligt delas det ut nationella priser vid MTV Europe Music Awards och i år är nykomlingarna Adiam Dymott, Darin och Agnes samt veteranerna Mando Diao och Promoe nominerade i kategorin bästa svenska artist/grupp. Vinnaren kommer att utses genom röstning på MTV:s hemsida.

MTV Europe Music Awards kommer att hållas den 5 november på O2 World-arenan i Berlin men vinnaren kommer att utses redan den 13 oktober då de nationella segrarna tävlar om priset för bästa europeiska artist/grupp.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 28th, 2009

adiam-dymott

Eritreansk-svenska sångerskan Adiam Dymott har bjudits in till att spela på premiären av mästerregissören Quentin Tarantinos nya film “Inglorious basterds” i Berlin. Dymott, som är ett stort fan av Tarantino, kommer även att ha skådespelare som Brad Pitt i publiken på festen efter filmpremiären. Filmen hade premiär i Stockholm förra veckan.

Adiam Dymott föddes i Uppsala 1982 av eritreanska föräldrar men är sedan en längre tid tillbaka bosatt i Stockholm. Hon arbetade vid Thomas Rusiaks studio innan hon själv slog igenom med sitt självbetitlade debutalbum i mars i år, vilket Rusiak var producent för. Hon framförde även sin hitsingel “Miss You” på P3 Guld-galan tidigare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2009

a-camp

Med knappt två månader kvar till festivalstart presenterar Malmöfestivalen ytterligare tio spännande artistbokningar. A Camp, Adiam Dymott, Grupo Fantasma, Pauline, Fibes, Oh Fibes!, Fanfare Ciocărlia, Östblocket, Dead By April, Liberator och Zoe (MEX) spelar alla på festivalen den 14-21 augusti 2009.

Samtidigt har det blivit klart att Malmöfestivalen i och med årets festival inleder ett samarbete med Debaser.

“Debaser har den typ av lokal vi letat efter länge, just för att kunna köra fler mindre och nischade grejer”, säger Nicklas Johansson, musikbokare på Malmöfestivalen.

Mer info om festivalprogrammet på Debaser kommer framöver.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009

adiam-dymott

Vårens hetaste nykomling Adiam Dymott har precis släppt andra singeln “Pizza” från sitt hyllade debutalbum som kom i mars. Nu följer hon upp vårens succéturné med ett gäng festivalspelningar i Sverige och Norge. I sommar spelar hon på bland annat Where The Action Is, Arvikafestivalen, Hultsfredsfestivalen och Festspillene i Norge.

Adiams första singel “Miss you” släpptes i januari och gick in som etta på iTunes lista över mest sålda låtar. Debutalbumet “Adiam Dymott” kom 18 mars och har hyllats av både publik och kritiker. Albumet är producerat av Thomas Rusiak.

Turné sommaren 2009:
Fredag 22 maj, Fredagsfestivalen, Växjö
Fredag 29 maj, Siesta Festivalen, Hässleholm
Fredag 5 juni, Eskilstuna 350, Eskilstuna
Fredag 12 juni, Where The Action Is, Stockholm
Torsdag 25 juni, Festspillene i Nord-Norge, Harstad, Norge
Fredag 26 juni, Kirunafestivalen, Kiruna
Torsdag 2 juli, Arvikafestivalen, Arvika
Lördag 4 juli, Sundsvalls gatufest, Sundsvall
Torsdag 9 juli, Hultsfredsfestivalen, Hultsfred
Fredag 21 augusti, Borggården, Nyköping

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

way-out-west-2009-miljo

Neil Young, Nick Cave och Duffy i all ära men vad skulle vi göra utan våra svenska favoriter?

Nu kan vi stolt berätta att Hello Saferide, Tiger Lou, Adiam Dymott och Loney Dear också är klara för festivalen. Intergration när den är som bäst.

Annika Norlin, Hello Saferide
– Förutom att det blir kul att spela själv ska jag höra Seasick Steve, och Neil Young. Jag missade Neil Young på Way Out West förra året för att dricka öl och ryggdunka. Sedan kom alla andra tillbaka och var lyriska på ett lite äckligt sätt. “Neil Young i toppform! Han har aldrig varit så bra! Han hade med sig en konstnär som målade en tavla om varje låt!” Det har jag varit sur över sedan dess, så han får lov att vara lika bra nu.

Adiam Dymott
– Förra året så spelade Thomas Rusiak på en annan festival, direkt efter att han var klar så satte vi oss i bilen och körde till Stockholm för att kolla in Queens of the Stone Age och Foo Fighters. Det känns så sjukt roligt att i år få stå på en utav scenerna och framförallt få spela på samma festival som Neil Young och The Pretenders.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 20th, 2009

jonathan-johansson-adiam-dymott

Låt oss presentera vårens tyngsta supportakter. Det handlar om Mando Diaos vårturné som nu kompletteras med inga mindre än superhypade Jonathan Johansson och vårens absolut mesta snackis Adiam Dymott. Mando Diao, Jonathan Johansson och Adiam Dymott spelar på Mejeriet i Lund den 23 april, på Lisebergshallen i Göteborg den 24 april och på Annexet i Stockholm den 25 april. Biljetter finns ute nu.

Jonathan Johansson
Jonathan Johansson är Jonathan som tidigare bodde i ett kollektiv med avhoppade Livets Ordare. Han är Jonathan som de senaste tre åren varit nere i en bunker utan soljus för att hitta sitt musikaliska uttryck. Han är Jonathan som förändrades av DX7-synthen. Han är Jonathan som du väntat på. Jonathan som har väntat på dig.

Jonathan Johansson är skivbolaget Hybris och resten av musiksveriges nya favorit. Debutsingeln ”En Hand I Himlen” går varm över hela landet, bland annat snurrar den på a-rotation på P3. Och det hade väl kunnat räcka. Men istället för att nöja sig följde Jonathan i januari upp debutsingeln med en fullängdare som låter precis som man hoppades. Albumet har tagit flera år att spela in, delvis för att Jonathan med hjälp av tidigare nämna synth började om från början när plattan var nästan klar. ”Resultatet är självklart därefter. Perfekt.” skrev Dagens Skivas Martin Sjölander och gav den full pott. Nöjesguidens Nicolas Ringskog Ferrada – Noli skrev ”Årets första svenska popsensation är här.”. Vi håller med.

www.myspace.com/jonathanojohansson

Adiam Dymott
Sen premiärgiget på P3 Guld-galan har allt gått väldigt fort för Adiam Dymott. Debutsingeln ”Miss You” gick in som etta på Itunes som mest sålda låt, och tidningarna tävlar i superlativ när de beskriver Adiam Dymotts musikaliska framtid.

Ett jobb som receptionist på Cosmos Studios, bland låtskrivare och producenter, förde med sig att hon hamnade framför mikrofonen när det behövdes en sångerska till inspelningarna. En demoinspelning ledde till skivkontrakt med Razzia Records och den 18 mars kommer debutskivan där popmelodier möter partysugen rock och tunga hiphop-beats signerade Thomas Rusiak. På skivan hörs även Christian Gabel (Thåström, Bob Hund), Mattias Bärjed (Soundtrack Of Our Lives) och Harri Mänti (ex-Kent).

Adiam framför låtarna med en pondus som knappast för tankarna till en debutant. Det krävs inte många sekunder med hennes röst i högtalaren för att man ska förstå att den här karismatiska 26-åringen har hamnat rätt. Och den som såg henne på P3 Guldgalan vet att hon gör sig minst lika bra live som på skiva.

www.myspace.com/adiamdymott

Turnéinfo:
23.4 Lund, Mejeriet
24.4 Göteborg, Lisebergshallen
25.4 Stockholm, Annexet

Biljettinfo:
Lund: Biljetterna kostar 295 kr och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Göteborg: Biljetterna kostar 310 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Stockholm: Biljetterna kostar 320 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2009

adiam-dymottSveriges kanske mest hajpade artist just nu, sångerskan Adiam Dymott, släpper sitt debutalbum “Adiam” den 18 mars. Plattan är ett samarbete med Thomas Rusiak och har redan föregåtts av debutsingeln “Miss You” som släpptes den 28 januari och gick direkt in på Itunes förstaplats.

Adiam föddes i Uppsala 1982 av eritreanska föräldrar men bor numera på Södermalm i Stockholm. Hon arbetade tidigare som receptionist i Cosmos-studion där Thomas Rusiak hyrde in sig som producent. Efter sitt första liveframträdande på P3 Guld-galan i januari kom hon att hyllas av flera stora tidningar.

I vår väntas Adiam Dymott ge sig ut på en klubbturné där hon åtföljs av Kents förre gitarrist Harri Mänty och den gamle Yvonne-medlemmen David Lindh. Thomas Rusiak kommer sannolikt också att vara med på ett hörn.

...