Erik Hassle släpper nytt album i sommar

erik-hassle-2012

4:e juli släpper Erik Hassle sitt andra album “We Dance”. Första singeln “Stay” är redan en massiv radiolåt och videon som Erik gjort tillsammans med en kompis är älskad av fans från hela världen, till och med svenska kultregissören Roy Andersson har rosat videon.

Erik Hassle om nya albumet:
“Den här skivan har varit en dröm att få göra. Jag har aldrig haft så roligt som med Gustav och Fredrik när vi har suttit och skrivit och knåpat. Det har varit en lång och slitig resa som med alla projekt man verkligen brinner för, men idag, med lite perspektiv känner jag mig väldigt stolt över det vi åstadkommit och över mitt band som har hjälpt till och spela in skivan under 12 magiska dagar i Atlantis. Hoppas ni gillar det och tar med er dom här låtarna in i sommaren.”

Erik Hassle slog igenom 2008 med “Hurtful” och blev snabbt en internationell historia. Efter stora framgångar och turnéer i Sverige, Danmark, USA och England flyttade Erik hem till Stockholm för att skriva på uppföljaren. Mitt i arbetet råkade Erik skriva ett halvt album med Martin Sköld och Jocke Berg från Kent. Det samarbetet resulterade i minialbumet “Mariefred Sessions” och i en hit med låten ”Are You Leaving”.

Nu har Erik äntligen fått tid att färdigställa sitt ”riktiga” andra album. Den här gången kastade Erik ut trummaskinerna och tog med sig hela sitt band in i legendariska Atlantis-studion i Stockholm. Plattan är inspirerad av såväl hans gamla soul-hjältar Marvin Gaye, Sly & The Family Stone som Paul Simon och Peter Gabriel. Sly och Marvin kanske mest som vokala förebilder men man kan även känna igen svänget och den dansiga känslan som återfinns på de gamla Motown-plattorna. Inspirationen från Paul och Peter hör man i intresset för afrikansk musik med galna gitarr-idéer och rytmer. Man kan även ana en vink åt modernare västerländska uttolkare av den traditionella Afrikanska musiken, som t ex Vampire Weekend. Eriks ambition inför den här plattan var att göra en dansant platta som inte bygger på programmering, den ambitionen gjorde att man därför även kan höra en hel dos av de Franska indiedans-pophjältarna Phoenix i det dansiga svänget.

Rulla till toppen