En miljard streams i WiMP

wimp-logoIgår kväll streamade en WiMP-användare låt nummer 1 000 000 000 i musiktjänsten, som funnits tillgänglig i strax över två år totalt. WiMP lanserades i Sverige i februari förra året och tjänsten fokuserar på redaktionellt innehåll och relevant lokal musik. Låten som spelades som nummer en miljard var unga norska artisten Alexandra Joners nya singel Sunrise. Låten spelades av en norsk användare.

”Detta är ett roligt mål för WiMP att nå, vi växer mycket snabbt och det faktum att det var en norsk artist som spelades som nummer en miljard reflekterar att vi än så länge är störst i Norge. Den 2.000.000.000 låten som streamas kommer helt klart vara svensk och ha lyssnats på av en svensk WiMP användare,” säger Fredrik Zmuda, redaktionschef på WiMP Sverige.

I Sverige har WiMP haft samarbeten med artister så som The Soundtrack of Our Lives, Invationen, Joel Alme m.fl. Nyligen startades konceptet WiMP Live Sessions där WiMP en gång i månaden arrangerar en livespelning på Story Hotel i Stockholm, nu senast Alina Devecerski.

Igår publicerades delårsrapporten för första kvartalet för ägarbolaget Aspiro, där det framgick att omsättningen från WiMP nästan tredubblats jämfört med samma kvartal förra året. TV-distributören Canal Digital meddelade också att hela 200 000 av deras kunder nu blivit WiMP-användare. WiMP har totalt 350 000 användare i fyra länder och ska lanseras i fler länder redan 2012.

Scroll to Top