En man skottskadad under Sweden Rock Festival

Av Redaktionen
Jun 6th, 2012
1 kommentar
644 Views

En ung man i 25-årsåldern skottskadades allvarligt i buken under natten till onsdagen i Sölvesborg i Blekinge under det att den stora hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival pågick. Polisen larmades strax före klockan 2 i natt och har redan gripit en 20-årig man som skäligen misstänkt för brottet. Både offret och förövaren är kända av polisen sedan tidigare.

Händelsen ska enligt uppgift inte ha något med Sweden Rock Festival att göra och de två inblandade var enligt vice vd och pressansvarig Martin Forssman inte festivalbesökare. Den skottskadade mannen fick hjälp från platsen av två personer som fick syn på en ambulans vid Sweden Rocks festivalområde där han lastades om för vidare transport till sjukhuset. Festivalområdet ligger en dryg mil utanför den blekingska småstaden men det är emellertid mycket ovanligt med skottlossning i Sölvesborg.

Sweden Rock Festival har i övrigt fortlöpt mycket lugnt med endast två personer omhändertagna enligt LOB av polisen. Detta kan jämföras med festivalen Peace & Love i Borlänge förra året där facit trots temat “mod, hopp och kärlek” slutade på en våldtäkt, ett våldtäktsförsök, fyra fall av misshandel och tio ringa narkotikabrott.

Ett svar till “En man skottskadad under Sweden Rock Festival”

  1. […] skriver massmedia och bloggare om att en man 25-års åldern har blivit skjuten och sen hittad mitt på festivalområdet i […]