En halv miljon till Stockholms musiker

Vi har länge velat satsa på Stockholms musiker och genom att avsätta en halv miljon för musiker som spelar för unga mellan 13-17 år hoppas vi att musiklivet i Stockholm ska få ett rejält uppsving.

Det säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, med anledning av att kulturnämnden beslutar att satsa en halv miljon kronor på ersättning till musiker som spelar för ung publik.

Ungdomar har idag inte tillräckligt många möjligheter att kunna gå på livekonserter i Stockholm, då det ofta är 18-årsgräns. Det är rimligt att en ung publik ska kunna erbjudas ett kvalitativt konsertutbud under hela året samtidigt som musikerna får betalt för detta, säger Madeleine Sjöstedt (FP).

Fakta:
Intresset bland unga att få ta del av levande musik i en professionell miljö på egna villkor är stort. Trots sitt stora musikintresse är den unga målgruppen ofta förbisedda som konsertpublik. För att stärka Stockholms musikliv införs en ny stödform till musik- och konsertlivet riktat mot unga 13-17 år. Kulturnämnden satsar en halv miljon så att ungdomar ska få möjlighet att gå på fler konserter.

Satsningen ska bland annat innebära möjligheten att:

– Öka ersättningen till musiker och ljudtekniker.
– Bredda utbudet för de yngre målgrupperna.
– Kostnadseffektivt utnyttja lokaler då de annars skulle stå tomma.
– Skapa en starkare ekonomisk tillväxt inom stadens konsertliv.
– Säkra återväxten av konsertbesökare och fortsätta den positiva trenden av ett ökat utbud av live-musik i Stockholm.

Rulla till toppen