Emilia tillbaka med nytt album

emilia-my-world

I februari kunde vi se en sprudlande glad Emilia gå raka vägen till final i melodifestivalens deltävling nummer ett med låten ”You’re My World” som hon skrivit tillsammans med Figge Boström. I sitt framträdande hade hon skapat en egen liten varm och intim partystämning som ingen kunde motstå. Emilia var tillbaka! För många förknippas hon fortfarande med låten ”Big Big World” som blev en äkta världshit 1998 eller varför inte ”Var minut” från hennes svenskspråkiga platta med titeln ”Små ord av kärlek” 2007.

I finalen i Globen förärades dessutom de stolta upphovsmännen Emilia och Figge priset ”Marcel Bezencon Award” för bästa komposition, framröstat av tävlingens samtliga upphovsmän.

Den 23 september släpper Emilia sitt fjärde album. Nu är hon tillbaka på engelska och de flesta av låtarna har hon komponerat tillsammans med låtskrivare som Anders Hansson, Figge Boström, Mohammed Denebi och Daniel Lemma. Den sistnämnda sjunger Emilia dessutom duett med på låten ”Two Roads”. Den varma och genuina känslan som vi vant oss vid hos Emilia sammanfattar ”My World”.

Scroll to Top