Emil Heró släpper debut-EP

Vi är vana att se honom bakom basen och micken i Urban Cone. Han säger att hans discoalterego föddes ur sin mors vinylsamling och han nu är redo för att ta elektropopvärlden med storm. Hans namn är Emil Heró och den 6 november släpper han sin debut-EP ”1992”.

Med en enda släppt singel och ett namn som få känner till sen tidigare har en tung dimma av mystik lagt sig i elektrovärldens långa korridorer. Många känner till Emil Gustafsson som basist och sångare i elektropopbandet Urban Cone men att han vid sidan om sina framgångar med Urban Cone skapat ett nytt projekt som går under namnet Emil Heró är det desto färre som känner till. Namnet Heró är inget som bygger på hybris utan är ett släktnamn som härstammar från Frankrike.

Med sin singel ”Television” och ett par remixar som enda bagage har Emil Heró redan gjort ringar på vattnet. Kommentarerna på Soundcloud och Hypem är idel lovord.

Den 6 november kommer Emil Heró att släppa en 4-spårs EP vid namn ”1992” med kommande singeln ”Love” i spetsen. På EP´n tar han hjälp av Hedvig vars röst var så kraftfull att när Emil första gången hörde den, formades drömmen om att få jobba tillsammans med henne. Samarbetet i studion, texterna och melodierna som kom ut var för bra för att inte fortsätta samarbetet vilket sammansvetsade EP’n.

Rulla till toppen