EMI lanserar Spotify-appen Playalistic

EMI Music Sweden lanserade för några dagar sedan Playalistic Spotify App, en innehållsrik och användarvänlig app med mängder av spellistor och albumrekommendationer för alla Spotifyanvändare i Sverige.

Appen är enkel och logiskt uppbyggd kring tre huvudfunktioner: Playlists, Classic Albums och Reviews.

Playlists har något för alla. Här hittar du listor med allt från senaste hitsen till nischade temabaserade listor som t.ex vår kritikerrosade samlingsserie Balearic. Låtarna i listorna är noga utvalda för att matcha en medveten och nyfiken målgrupp.

Classic Albums består av nära 500 album. Många av dem återkommer ständigt på Bästa Album Någonsin-listor världen över, medan andra är personliga favoriter hos Playalistics redaktörer.

Reviews samlar aktuella albumrecensioner från en mängd olika källor online. Albumen får ett kort citat från recensionen för att snabbt vägleda användaren. Recensionerna räknas samman och albumen får en snittpoäng, kallat Popscore.

”Vi är stolta att vara delaktiga i en app som samlar musik och trovärdiga recensioner på ett ställe – där du lyssnar på din musik”, säger Jörgen Eng, MD på Popyoular AB.

En kul funktion i appen är att användaren kan klicka fram en slumpmässigt vald spellista från både Classic Albums och Reviews. Du kan dessutom sortera spellistorna på olika sätt för att ytterligare stimulera upptäckarglädjen. Playalistic is all about great music recommendations!

”Våra spellistor i Playalistic innehåller såklart de senaste och största hitsen, de bästa danslåtarna, de soligaste sommarplågorna och mycket mera. Vi vill dessutom hjälpa användaren att få en både bredare och djupare musikalisk upplevelse genom välgjorda spellistor och noga utvalda albumrekommendationer”, säger Fredrik Johanson, katalogansvarig EMI Norden.

Rulla till toppen