EMI återupplivar Frituna

EMI Norden är stolta och glada att presentera nylanseringen av legendariska skivetiketten Frituna, som under 80- och 90-talet hade en lång rad Guld- och Platinasäljande artister.

Ansvarig för Fritunas svenska satsningar blir Calle Kindbom. Calle har lång erfarenhet i musikbranschen. Förutom sitt jobb som framgångsrik låtskrivare har han också arbetat på Mariann under nio år, haft konsultuppdrag åt EMI, samt drivit sin egna label Neptun. Henrik Sörensen är sedan några månader tillbaka ansvarig för Fritunas danska satsningar. Henrik har med över tjugo års erfarenhet i musikbranschen verkat för framgångsrika artistsamarbeten över de nordiska gränserna.

Figge Johansson, Strategic Marketing Director EMI Norden säger:

Det känns väldigt kul att rulla igång Frituna igen med nya artister. Vi har vårdat katalogen väl under de sista åren och timingen med nysigningar kunde inte varit bättre. Flera av artisterna som vi nu för en dialog med har redan stora delar av sin katalog hos oss. Extra roligt är det att kunna välkomna Calle Kindbom in i rollen som ansvarig för labeln i Sverige, starkt uppbackad av Henrik Sörensen i Danmark. Deras gemensamma erfarenhet och kunskap kommer att ge oss intressanta möjligheter i Norden.

Frituna startade i mitten av 70-talet och blev på 80- och 90-talet ett av Sveriges mest framgångsrika skivbolag med artister som BlackJack, Lasse Berghagen, Roland Cedermark, Ingmar Nordströms, Lotta Engberg, Grönwalls, Lasse Stefanz, Matz Bladhs, Christina Lindberg, Hans Martin, Tommys, Wahlströms, Sven-Ingvars, Christer Sjögren och Vikingarna. 1995 köpte EMI Music Sweden Frituna, och produktionen av ny musik fortsatte in på 2000-talet, med ett kortare uppehåll de senaste åren.

1 reaktion på ”EMI återupplivar Frituna”

  1. Per-Anders Falk

    Hej!
    Jag har fått uppgift om att en orkesterledare vid nAMN Denis King har utgivit/ finns representead på ngn/ngra skivor utgivna på Frituna.
    Hur hittar jag dessa????
    mvh

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top