E.M.D. släpper julskiva

EMDDIGIPAK_R_NY.inddDen 9 november släpps ”Välkommen hem” – en varm och innerlig julskiva, på svenska. En julgåva från ett av Sveriges mest folkkära band. E.M.D.

Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo, med en Grammis och mer än 130.000 sålda singlar och album i bagaget, står mitt i en fyrverkerisprakande popkarriär. Nu stannar de upp för ett ögonblick och släpper ”Välkommen Hem” – en klassisk julskiva och E.M.D:s första utgivning på svenska.

Med ”Välkommen hem” vill E.M.D. ge svenska folket möjligheten att upptäcka såväl klassiska som modernare jullåtar med en storslagen inramning ledd av Peter Nordahl.

”Grundtanken var att göra en tidlös klassisk julskiva. Vad många inte känner till är att E.M.D. har en traditionell och skolad bakgrund bland annat på Adolf Fredriks Musikklasser och Kungliga Musikhögskolan och kan verkligen bära upp en julskiva av denna tyngd”, säger Peter Nordahl.

E.M.D. har gått igenom ett stort urval av jullåtar och plockat fram klassiker som ”Ave Maria”, ”Stilla Natt”, ”O Helga Natt”, ”Jul Jul Strålande Jul” men också mer okända jullåtar låtar såsom titelspåret ”Välkommen hem”.

”När vi fick idén att göra en julskiva på svenska var utgångspunkten att göra den innerlig och traditionell – precis som våra egna jular har varit. Jular med väldigt mycket gemenskap och egna familjetraditioner. Sen har det varit väldigt kul att anamma sin klassiska sång på ett annat sätt än tidigare”, säger Erik Segerstedt.

Albumet är inspelat i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm. Peter Nordahl har agerat kapellmästare och producent samt arrangerat hela inspelningen. Musikerna är handplockade från Filharmonikerna, Radiosymfonikerna och Hovkapellet.

www.emdartist.se

”Välkommen hem” säljs till förmån för Childhood och finns att köpa i landets ICA-butiker från den 9 november.

1 reaktion på ”E.M.D. släpper julskiva”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top