Elvis Forever tillbaka i november

elvis-forever-2009I höst kommer årets chans för alla Elvisfans som längtar efter en unik liveupplevelse med Elvis allra bästa låtar att på nytt se och höra den kritiker- och publikrosade föreställningen. ”Elvis Forever” är en hårdsvängande konserthusturné utformad mest glittrande guldkornen från en karriär som än idag saknar motstycke. Allt presenterat av en laguppställning som passionerat älskar allt vad Elvis handlar om: Henrik Åberg, Jack Baymoore samt inte minst SWE TCB Band och SWE TCB Choir. Tillsammans täcker de odödliga Elvisklassiker från tre decennier. Premiär för turnén blir det på Jönköpings Konserthus den 7 november. Biljetterna till samtliga konserter släpps 15 juni.

Henrik Åberg i spetsen för det tolv man starka SWE TCB Band tar sig an Elvis 60- och 70-talslåtar. Henrik har som bekant sjungit Elvis förut. Redan som 19-åring vann han 1995 talangtävlingen ”Sikta mot stjärnorna” med sin version av ”Blue Hawaii” och sedan dess har han flera gånger bevisat att han har få övermän i Sverige när det gäller konsten att tolka Elvis. Henrik har dessutom haft en rad övriga hits på svenska topplistor samt medverkat i Melodifestivalen.

Jack Baymoore (alias Kent Vikmo) tolkar Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar. Tillsammans med kompgruppen The Bandits slog han igenom internationellt med debutsingeln ”A-V8 Boogie” 1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa. Han har spelat med många av de musiker Elvis själv anlitade: Glen D Hardin, Bob Moore, Reggie Young och John Wilkerson m fl. Många hävdar att Jack Baymoore är oöverträffad när det gäller att fånga det autentiska rockabillysoundet från 50-talets mest febriga år.

Hela showen börjar med ett litet småskaligt band från den allra tidigaste ”Sun Records”-perioden och byggs därefter på med fler musiker allteftersom repertoaren flyttar fram i tiden. Elvis hade som bekant kören The Jordanaires med på många av sina mest legendariska inspelningar. Henrik och Jack kommer att bli uppbackade av SWE TCB Choir. Sist men inte minst garanterar SWE TCB Band under ledning av kapellmästaren Magnus Ludwigsson att artisterna får bästa tänkbara uppbackning. Som mest kommer 14 man att stå på scen för att ge en minnesvärd musikupplevelse med högtryck från första ackordet.

Från november till mitten av december är det alltså dags för ny Elvisfeber i Sverige. Eller som Keith Richards sa en gång: ”Before Elvis, the world was black and white. And then…zooom, it went technicolor”.

Turnéplan
7.11 Jönköping, Jönköpings Konserthus
14.11 Sundsvall, Södra Berget
21.11 Luleå, Pontushallen
27.11 Linköping, Konsert och Kongress
28.11 Uddevalla, Agnebergshallen
29.11 Vara, Vara Konserthus
4.12 Gävle, Gävle Konserthus
5.12 Göteborg , Göteborgs Konserthus
6.12 Örebro, Örebro Konserthus
10.12 Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress
11.12 Nyköping, Rosvalla arena
13.12 Västerås, Västerås Konserthus
14.12 Stockholm, Rival
16.12 Borås, Åhaga

Biljetter
Biljetter säljs via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se, Ticnet och ATG-ombud samt lokala biljettkontor.

Rulla till toppen