Ellie Goulding till Sverige i april

Det tog över två år innan USA hade fattat grejen. Nu är engelska Ellie Gouldings titelspår ”Lights” från 2010 års platta med samma namn en hit i USA. Precis lagom tills hon släpper uppföljaralbumet ”Halcyon” har landet där borta hoppat på Goulding-tåget. Inget kan stoppa henne nu.

Om det är folktronica eller en lättsam flört gentemot R-Neg-B kan ingen enas om. Det finns lika många epitet på Ellie Goulding som det finns fans. Och det är många. Vilken genre hon än tillhör så funkar det. Goulding gör allt rätt. Hon gör covers på heta artister och blir rebloggad in absurdum. Hennes låtar blir remixade av precis rätt akter och hennes stil är sinnebilden av det som varje tonårstjej dreglar över när de fumlar efter pappas kreditkort.

Goulding rör sig i celebra kretsar numera. Hon har inte bara spelat på Prins Williams bröllop utan även på President Obamas event där man tänder Vita husets julgran. Nu släpps i alla fall det perfekt tajmade albumet ”Halcyon”, som enligt Goulding är en skiva som kom till efter att ett förhållande tagit slut.

Om vi enas över att Ellie Goulding producerar någon typ av pop-step så är vi nog på god väg att ringa in vad det handlar om. Och om hon på första albumet var en guldblond popprincessa är hon nu en askblond och lite kantigare krigare som kanaliserar samma typ av unika essens som Björk och Florence and the machine. Goulding är här för att stanna och det nya albumet bevisar det med bestämdhet.

Konsertdatum
13 april – Klubb Popaganda / Strand – Stockholm

Mer information om Ellie Gouldings Sverige-spelning

Rulla till toppen