Electric Boys på sommarturné

electric-boys-2010Electric Boys bildades som duo 1988 i Stockholm av Conny Bloom (sång och gitarr) och Andy Christell (bas) och fick en hit med låten All Lips N’ Hips samma år, varefter medlemmarna Franco Santunione (gitarr) och Niclas Sigevall (trummor) tillkom. Bandet slog ner som en bomb i dåtidens pop-Sverige med sin egensinniga blandning av groove, Beatles-psychedelia och tunga gitarr-riff.

1989 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Funk-o-Metal Carpet Ride. Albumet gavs sedan ut internationellt med fem nya låtar producerade av demonproducenten Bob Rock (Metallica, Mötley Crüe med flera). Electric Boys turnerade flitigt i Europa och i USA, där de låg på Billboardlistan samtidigt som MTV spelade All Lips N’ Hips på ”heavy rotation”.

I Sverige hade bandet även en stor hit med För Fet För Ett F**k, en specialskriven låt för den nu bortgångne komikern Svullo. Låten sålde platina och hamnade etta på Trackslistan. 1992 kom uppföljaren Groovus Maximus inspelad i klassiska ”Beatles-studion” Abbey Road i London och bandet fortsatte sitt turnerande främst i USA, UK och Sverige. 1994 släpptes Freewheelin’. Bandet upplöstes med en avskedskonsert i Stockholm kort därefter.

Efter fyra år i Hanoi Rocks återförenade Conny Bloom och Andy Christell Electric Boys, i orginalsättning, i början av 2009. På våren släpptes Now Dig This, ett Best Of-album och den 5 juni premiärspelade de på festivalen Sweden Rock i Blekinge. Under sommaren gjorde gruppen festival- och klubb spelningar i Sverige, Finland och England. I september avslutades en liten men omtalad klubbturné i Sverige. I december var Electric Boys support åt Alice Cooper.

Bandet har varit i skivstudion under vintern / våren och spelat in material för en ny platta. Det blir en klassisk Electric Boys-platta med gitarriff för dom som vill spela luftgitarr, melodier för dom som vill sjunga och sväng för dom som vill dansa, säger Conny Bloom.

DISKOGRAFI
Funk-O-Metal Carpet Ride (1989)
Funk-O-Metal Carpet Ride- International Version (1990)
Groovus Maximus (1992)
Freewheelin (1994)
Now Dig This – The Best Of (2009)

Turnéplan
28 juli Falkenberg – Grand Hotell
29 juli Göteborg – Parken
30 juli Västervik – MC Dagarna
28 augusti – Huskvarna – Folkets Park

Ev fler datum tillkommer

Mer information om Electric Boys Sverige-spelningar

Scroll to Top