Eldkvarns sångare gripen i Göteborg

eldkvarn

En av Sveriges mest folkkära och älskade artister, Eldkvarns frontfigur och sångare Per ”Plura” Jonsson, greps i torsdags kväll utanför en restaurang i Göteborg av polisens gatulangningsgrupp. Han hade då minst fyra gram kokain på sig. Detta uppger Göteborgs-Postens nätupplaga. Ytterligare en person greps vid tillslaget men de bägge släpptes efter provtagning, förhör och husrannsakan då de erkände innehavet. Ett strafföreläggande är sannolikt i form av böter eller fängelse i högst tre år.

Plura började kvällen tillsammans med övriga bandmedlemmar i en hotellbar men sedan gick det inte riktigt som planerat. Han berättar själv om incidenten:

”Men så träffade jag en flyktig bekant och så blev det som det blev. Jag handlade av honom. När jag sen stod ute och rökte kom de och plockade upp mig. Jag kan inte skylla på något. Möjligen att det var en fyllegrej. Jag tappade omdömet och tänkte mig inte för. Det var fruktansvärt dumt gjort.”

Plura säger vidare att han levt ett ganska sunt liv på sistone och att han även dragit ner på alkoholen samt att det inträffade var en dum engångshändelse. Han är även aktuell med matlagningsprogrammet ”Mauros & Pluras kök” i TV8 vars framtid enligt kanalen inte är i fara.

Rulla till toppen