Egyptian Hip Hop nu också till Göteborg

De fyra Manchester-pojkarna i Egyptian Hip Hop är tillbaka och det med den hyllade debutskivan Good Don’t Sleep. Senast vi hörde från Egyptian Hip Hop var 2010, då var de 17 år och i ryggsäcken hade de utmärkta Hudson Mohawke-producerade EPn Some Reptiles Grew Wings. I år för Egyptian Hip Hop med oss ut på ett hyllat polyrytmiskt äventyr. Vi färdas genom post-apokalyptisk funk, Västafrika, passerar goth pop och vänder vid dystopisk psychadelia. Rytmerna är flytande. Det är on-beat, ibland off-beat. Det blir lite suddigt, lite mörkt, men efter det regnar det glitter. Som diamanter kastade på svart sammet.

Ska man hålla utkik efter ett band 2013 från västkusten så är det Westkust.
Göteborgs egna nya My Bloody Valentine. Shoegaze när den är som bäst. Livespelningarna har beskrivits som Anton Corbijns film Control fast minus all misär, d.v.s. de 2 scener där Ian Curtis dansar som en galning och sen får ett epileptiskt anfall. Dagen till ära så skvallras det om en helt rykande färsk 7”. Låt oss kalla det releasefest!

Som en drink på billig likör och dyr champagne! Kan urarta i en moshpit såväl som ett sofistikerat hångel i baren… Typ. Kir Royal känner inga gränser! Välkommen!

Konsertdatum
21 feb – Göteborg – Kir Royal / Pustervik (förband: Westkust)
22 feb – Stockholm – Kärleksdöden / Kägelbanan

Egyptian Hip Hops Sverige-spelningar

Scroll to Top