Edith Backlund släpper ny singel

Edith Backlund släpper den 21 januari den helt fristående och nya singeln Trouble. I slutet av januari uppträder hon i kvartsfinalen av På Spåret för att sedan dra ut på vårturné som förband till Amanda Jenssen.

2012 släppte Edith Backlund sitt tredje album Kill The Clowns. Albumet fick ett varmt mottagande av pressen, och flera av låtarna har spelats flitigt på P3 och P4. Den nya singeln Trouble har skrivits i samarbete med låtskrivaren och producenten Peter Kvint, och har redan innan singelsläppet plockats upp av flera svenska musikbloggar. Den 25 januari uppträder Edith Backlund med husbandet Augustifamiljen i kvartsfinalen av På Spåret. Mindre än en månad senare följer hon med som förband på Amanda Jenssens vårturné.

Edith har hittills släppt tre fullängdsalbum varav det senaste Kill the Clowns släpptes i maj 2012. Du har tidigare hört Edith sjunga duett med Magnus Uggla i premiären av Allsång på Skansen 2012, hennes låtar har spelats i amerikanska TV-serien One Tree Hill och Neil Young har hyllat hennes låt Rosie på sin hemsida Living with war. Hösten 2012 såg du henne spela med Amanda Jenssen i bl.a. Skavlan, Jenny Strömstedt och Musikhjälpen.