Eclipse släpper nytt album

Svenska hårdrockbandet Eclipse gör en efterlängtad återkomst efter sitt kritikerrosade album Are You Ready to Rock från 2008. Bandet vann då ett förtjänat rykte och med den stabila efterföljaren Bleed and Scream tar deras melodiska hårdrocksrötter en ännu modernare riktning.

Utöver detta har bandet kunnat njuta av framgångarna av inblandningen i W.E.T-projektet under 2009, som producerades av bandets sångare Erik Mårtensson. Projektet inkluderade Erik Mårtensson/Magnus Henrikssons skrivfärdigheter vars låt Brothers in Arms (ursprungligen en Eclipse-låt) röstades fram som Årets bästa låt på Melrockfestivalen 2009.

Efter detta hann bandet även med ett framträdande på Firefestfestivalen i London och en spelning som förband till Deep Purple.

Sedan dess har sångaren Erik Mårtensson varit upptagen med att producera och skriva en rad framgångsrika låtar och skivor för artister som: W.E.T, Toby Hitchcock, Giant, Jimi Jamison, för att nämna några. Det har gett honom ett rykte som en av de bästa producenterna och låtskrivarna i den här genren idag.

Förra året började Eclipse skriva på det som skulle bli deras senaste alster Bleed and Scream. Man siktade högt och det ursprungliga målet var att toppa albumet från 2008.

”Vi visste att vi var tvungna att göra allt bättre på detta album. Om vi inte lyckats med det hade vi aldrig släppt det! Under vägen insåg vi att det skulle bli ett riktigt grymt album!”, säger gitarristen Magnus Henriksson. ”Varje låt har singelpotential, Eriks sång är bättre än någonsin och gitarrsoundet är fantastiskt! Vi jobbade så hårt för det här albumet att vi nästan körde slut på oss själva. Men nu är det publikens tur att köra slut på sig själva!”

”Bleed And Scream” släpps den 24 augusti genom italienska Frontiers Records / Cosmos Music Group.

Rulla till toppen