Eagles till Sundsvall i sommar

eagles

Rocklegenderna Eagles på världsturné med The Long Road Out of Eden Worl Tour ger en enda konsert i Sverige under sommaren 2011. Platsen för evenemanget är Sundsvall och Norrporten Arena den 17 juni. Biljetter släpps till försäljning den 25 januari.

Det här är det största jag hittills har gjort. Eagles fyllde Globen två gånger 2008. Jag räknar med ett fullsatt Norrporten Arena och ännu en folkfest till Sundsvall, säger konsertarrangören Anders Tjacka.

Eagles – Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh och Timothy B. Schmit – kommer att bjuda på låtar från deras senaste albumt ”Long Road Out of Eden” och på klassiska hits som “Hotel California”, “Desperado”, “Take it easy”, “One of these nights”, ”Heartache tonight” och “Take it to the road”. Publiken kommer även att få höra solohits av bandets medlemmar såsom ”Boys of summer”, ”Life in the fast lane” och ”Dirty laundry”.

Det är en stor bedrift att lyckas få Eagles, ett av de största rockbanden genom tiderna, till en relativt liten stad som Sundsvall. Raden av lyckade konserter med Elton John, Rod Stewart och Roxette är så klart anledningen till att det blivit verklighet, säger Tor Nielsen på produktionsbolaget Live Nation.

Eagles har sålt över 120 miljoner album världen över, legat etta på singellistan i USA hela fem gånger och vunnit sex GRAMMY-awards. Eagles album, Greatest Hits 1971-1975, har sålts i 29 miljoner exemplar och är det bäst säljande albumet genom tiderna. Deras två album Hotel California och Greatest Hits Volume 2 har sålts i över 16 respektive 11 miljoner exemplar. Eagles blev invalda till Rock and Roll Hall of Fame 1998.

Norrporten Arena kommer att riggas inför konserten med både sitt- och ståplatser. Förutom sittplatser på läktarna byggs en parkett med plats för 2000 sittande gäster närmast scenen. Totalt finns det plats för 20000 personer i publiken.

Lokal arrangör är Anders Tjacka i samarbete med Live Nation.

Konsertinfo
17.6 Sundsvall, Norrporten Arena

Mer information om Eagles Sverige-spelning

Rulla till toppen