E-Type riktar kritik mot facket

För några dagar sedan skrev ordföranden i Hotell- och restaurangfacket avdelning 02 Stockholm Gotland, Jenny Bengtsson, ett blogginlägg där hon gick igenom några kändiskrogar i Stockholm som presenterats utav Allt om Stockholm. Bland dess krogar fanns Eurodisco-kungen Martin ”E-Type” Erikssons vikingakrog Aifur Krog & Bar i Gamla Stan som pekas ut bland flera andra för att de saknar kollektivavtal med facket. Jenny Bengtsson rekommenderar därför folk att hålla sig borta från denna krog till dess ett sådant avtal finns på plats, något som fått E-Type att se rött.

Så här säger E-Type själv till Metro i en intervju:

– Vi har redan fått en avbokning på grund av detta. Då känner jag, vad vinner hon på att ett företag hon snackar skit om går sämre? Då blir det ännu mindre pengar att betala i löner.
– Jag blir lite irriterad när en liten primadonna ska berätta: gå inte på de här krogarna. Hon har ingen aning om vad hon snackar om.

Han menar vidare att hans anställda redan har bättre villkor och högre lön än de som skulle gälla vid ett kollektivavtal.

Reaktionerna i sociala medier på E-Types agerande har varit delade. Vissa menar att han uttalat sig sexistiskt om Jenny Bengtsson medan andra försvarar honom:

Signaturen Fru Alriksson skriver så här:

Ni tappar pengar så jag förstår att du tycker att alla skall teckna kollektivavtal.
Men vad ger dig rätt som ordförande i avdelning 02 Stockholm Gotland att skriva som du gör om dessa människor och deras karriärval. Mycket dåligt skrivet av en person i din rang. Du blir bara löjlig. Om du gjort detta på rätt sätt kanske du fått med dig folket i ditt tänk men nu tror jag det blir motsatt effekt.

Scroll to Top