Dusty Springfield hyllas på Stockholm Pride

stockholm-pride-logga

Soulstjärnan Dusty Springfield hyllas på Stockholm Pride av några av Sveriges största och mest intressanta artistnamn. Marit Bergman, Motoboy och Rebecka Törnqvist är några av stjärnorna som kommer att tolka Springfields största hits på Pridescenen i Pride Park.

– Valet av en Dusty Springfield-tribut kombinerar två syften, att lyfta frågan om hur heteronormen begränsar hbt-personers liv kombinerat med att skapa en musikalisk upplevelse utöver det vanliga, säger Fredrik Thorell, scenansvarig.

Dusty Springfield blev en av världens största stjärnor med låtar som ”Son of a Preacher Man” och ”I Just Don´t Know What To Do With Myself”. Först i slutet av sitt liv kunde hon berätta om sin kärlek till kvinnor, då samhällsklimatet tidigare inte gav utrymme för att leva som öppet homosexuell.

– Ingen skall behöva gömma sig undan andras fördomar och fördömanden. Vi har kommit en bit på väg idag och då Dusty Springfield inte kunde synas i sitt rätta element när hon levde får vi hedra hennes minne här, på årets Pridefestival, avslutar Fredrik Thorell.

Tributen till Dusty Springfield öppnar årets Pride Park, den 30 juli, och huserar för sista året i Tantolunden på Södermalm. Pride Park har öppet 30 juli – 2 augusti. Stockholm Pride startar den 27 juli med stor invigningsgala i Kungsträdgården på det nya festivalområdet Pride Garden.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbt-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella och transpersoner och de könsuttryck som finns inom hbt-rörelsen.

Stockholm Pride är en ideell organisation där allt arbete med festivalen sker på volontär basis. Årets festival pågår mellan den 27 juli – 2 augusti.

Årets [Tema: Hetero] vill belysa hur heteronormen begränsar människor i vardagen, i synnerhet hbt-personer, och vilka konsekvenser den för med sig.

Rulla till toppen