Drifters släpper nytt album

drifters-hoppas-pa-det-bastaEtt knippe starka originalmelodier, härliga covers och alltid dansant, där har du nyckelorden för att skapa en platta med Drifters, ett av Sveriges största dansband som nu släpper albumet ”Hoppas på det bästa”.

Sångerskan Erica Sjöström profilerar förstås och är idag landets dansbandsdrottning!

Drifters är inne på sitt fyrtionionde år (!) och är idag populärare än någonsin. Erica Sjöström har sjungit i bandet i tolv år och verkligen profilerat bandet. De är flerfaldigt Guldklavbelönade, dansbandsbranschens stora pris, som såväl Årets Dansband, som Årets Sångerska och Årets Låt. Grammisnomineringar och Svensktoppsplaceringar har det blivit för bandet från Skaraslätten, som när höstlöven faller släpper nya albumet ”Hoppas på det bästa”.

Det känns verkligen som en bra Driftersplatta. Vi är måna om vår stil och vårt sound och producenten Henrik Sethsson har en fantastisk förmåga att locka fram det ur oss, säger Erica Sjöström och fortsätter:

Vi har ju turen att få väldigt många bra låtar att välja bland. Det är ett angenämt problem att sålla ut de bästa låtarna, men vi har lyckats skapa en fin blandning mellan covers och originallåtar som speglar vad Drifters är idag. Och det känns verkligen roligt att få göra den här skivan. Det har ju hänt mycket i mitt liv det senaste året. Jag har blivit mamma och det har förstås ändrat tillvaron, men tack vare ett fantastiskt band, släktingar, vänner och sambo kan jag fortfarande jobba som sångerska. Det är inte alla förunnat, så jag är både glad och tacksam över det. Drifters är helt enkelt en sån stor del av mitt liv, som jag inte kan vara utan.

Och titelspåret Hoppas på det bästa sätter agendan direkt för Drifters 2011. Albumet fortsätter med låtar bl a signerade välmeriterade textförfattaren Ulf Georgsson som satt sin penna i inte mindre än fyra av de tolv låtarna. Bland originallåtarna hittar vi t ex en riktig buggdänga om sommaren som tagit slut, och solstolarna som får bäras ut. Möjligen sorgligt, men ändå soligt sjunget av Erica Sjöström.

Det är roligt att kunna överraska också. Just September är kul, en fyndig text och ett himla drag om låten. Kombinationen, med såna låtar varvat med fylliga ballader, är det som gör helheten såväl ute bland danspublik som på platta, säger Erica Sjöström.

Bland coverlåtarna hittar vi bl a klassiska En man i byrån, Nina fina ballerina och Xanadu. Den sistnämnda har Drifters haft på repertoaren länge, men nu fick Erica äntligen spela in den.

Låten fyller alltid dansgolvet, den är riktigt bra och därför känns det fint att spela in.

Drifters fyller alltså 50 år nästa år. Ingen i bandet har varit med riktigt så länge, även om keyboardisten Stellan Hedvik varit med i nästan 30. Bandet drar stor publik över hela Sverige och har haft stora framgångar de senaste åren. Varför är lätt att förstå när man besöker en danskväll med Drifters. Dansant, välarrangerat och framförallt med glimten i ögat och en väldig publiknärvaro. Få band klarar av allt detta kväll efter kväll, år efter år.

Men Drifters lyckas – det är helt enkelt svensk folkpark när den är som bäst!

Drifters består av Erica Sjöström på sång, sax och dragspel, Ronny Nilsson, sång och gitarr, Stellan Hedvik, keyboard, Tim Nilsson, trummor samt Henrik Wallrin, bas.

Rulla till toppen