Dream Theater till Stockholm i september

dream-theater

Dream Theater, världens mesta veteraner inom progressiv metal, kommer till Sverige i höst. Den 25 september landar Progressive Nation Tour, med Dream Theater i spetsen – tätt följda av Opeth, Bigelf och Unexpect – i Sverige för en progressiv afton på Hovet i Stockholm.

Biljetterna släpps på långfredagen, den 10 april.

New York-baserade Dream Theater har inte legat på latsidan på sistone. Med framgångsturnén Progressive Nation har de turnerat USA runt två gånger under de senaste åren, och ytterligare en turné drar snart igång igen. Vid sidan av detta släpper de ett sprillans nytt album som går under namnet ”Black Clouds And Silver Linings” och återfinns i skivbutikernas nyhetshyllor i slutet på juni. Initiativtagare och hjärna bakom turnén är Dream Theaters trummis Mike Portnoy, som inför varje turné bjudit in band att deltaga baserat på musik, originalitet och bredd.

Som ett självklart val inför Europaturnén bjöds svenska Opeth in. Opeth, som deltog under amerikanska versionen av Progressive Nation 2008, är att beteckna som giganter inom genren och med aktuella albumet ”Watershead” tänjer de på alla tänkbara gränser. Skivan är bandets nionde och med den nominerades Opeth till både grammis-, P3 Guld- och Manifest-pokaler. Med turnéer över hela världen har Opeth gjort sig välförtjänta av sitt rykte som en av världens bästa liveakter. I kulturprogrammet Kobra på SVT kunde vi nyligen följa med bandet till Dubai. Nu öppnar de – tillsammans med det psykedeliska hårdrocksbandet Bigelf och Kanadensiska Unexpect – för Dream Theater på Hovet i Stockholm.

Dream Theaters historia började i Boston under slutet av 80-talet. I början av sin karriär inspirerades de av band som Rush och Yes men de har nu i sin tur blivit en inspirationskälla till många artister. De anses idag vara ett av de mest innovativa banden inom progressiv metallrock. Dream Theaters kännetecken är deras spektakulära shower och mystiska scenuppträdanden som gett dem kultstatus. Femmannabandet har besökt Sverige vid flera tillfällen. Senaste gången var på Hovet i Stockholm nästan exakt till dagen två år sedan.

Progressive Nation 2009 kommer att inledas i USA under juli och augusti månad, för att därefter i september, oktober och november för första gången turnéra i Europa.

Sverige får sin beskärda del i september. Den 25:e fylls Hovet i Stockholm av progressiva gitarrsolon, experimentella tongångar och metal när den är som allra bäst.

Mer information på www.progressivenation2009.com

Biljettinformation:
25.9 Hovet, Stockholm

Biljetterna kostar 420 – 475 kr plus serviceavgift och säljs via säljs via Livenation.se, Ticnet 0771-70 70 70 och Globens biljettkassa 077-131 00 00 samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud, enbart uthämtning.

Scroll to Top